reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Maggy39 ja tez ronilam sama ale sie nie oczyscilam i tez mialam zabieg, ale juz bylam"otwarta" wiec malo ingerencji w szyjke inaczej musi sie ona pogoic troche. Ale w takim razie zalecam 2 poprawne@ po zabiegu, rozumiem ze czas, zreszta to Twoja decyzja ale osobiscie uwazam ze musi tam wszystko wrocic do normy. :*

reklama
a robiłaś jakieś badania? Ja sama przed ciążą zrobiłam tokso, różyczkę i tsh . Generalnie lekarze a byłam u dwóch nic nie mówili o jakichkolwiek badaniach.
Ide do mojego gina za tydzień na kontrolę. Nawet nie wiem o co zapytać. Pewnie się poryczę i na tym się skończy

@membaris dzieki :* :*
@Maggy39 hej witaj u nas, jest nas tu na prawde sporo ! :) wszyscy sobie kibicujemy. Tez mialam taka sama sytuacje jak Ty w 8tc , szpitala nie wspominam milo.. I lekarz kazal definitywnie czekac trzy cykle, ale ja mozna powiedziec delikatnie sie postaralam (i to jeszcze przed owu:-D) po dwoch @ i teraz leci mi 17tydz :) takze to tez zalezy od Twojego organizmu czy czujesz sie na silach i fizycznie i psychicznie, ale najlepiej odczekac minumum jedna, dwie @..powodzenia :-)

Monia to była moja pierwsza ciąża. Mam 39 lat. Nie ukrywam, ze dlatego właśnie nie chce czekać ...a nie jest łatwo. Szpital dał mi ostro w kość.
Przykro mi z powodu Twojej straty.Jesteśmy w podobnym wieku;za mną trzy poronienia a ostatnio ciąża biochemiczna,ale będziemy próbować dalej.
Ważne gdy pójdziesz do lekarza porozmawiaj z nim o badaniach.Lekarze często bagatelizują poronienia;mówią tak wyszło trzeba próbować dalej.Na niektóre rzeczy nie mamy wpływu,ale są pewne choroby,które utrudniają zajście czy utrzymanie ciąży. Jesteśmy w takim wieku,że nie mamy wiele czasu na ciąże a każda strata boli.

Spróbuję się pobawić w zgadywanki. Obstawiam, że eee... może chłopaczek.:)
Po raz kolejny potwierdziło się: zapytaj Iwonę i obstaw odwrotnie.
Dziewczynka.
@agatush zgadłaś. :)
Maleństwo ładnie rośnie, jest wg usg 16+2, waży 153g. Kawał kobiety.
Ja jestem happy i po raz kolejny się poryczalam, bo jest dobrze. Yuppi.

@Totois30 u mnie właśnie 3 dzień @, pierwszej po zabiegu. A starania zaczniemy pewnie na początku maja, po 2 @.
@ivvonka gratulacje z okazji małej dzielnej kobietki :D Niech dalej rośnie silna i zdrowiutka!
@Maggy39 bardzo mi przykro z powodu Twojej straty :( Tak jak napisałam wyżej, ja starania zaczynam po 2 małpie, teraz trwa 1 i chcę jeszcze się zebrać do kupy w tym cyklu.

Jeśli chodzi o badania, to mój lekarz zupełnie zbagatelizował temat bo to było pierwsze poronienie. Ale postanowiłam sprawdzić parę rzeczy na własną rękę i skonsultować to u innego lekarza. Na razie przebadałam się immunologicznie i wygląda na to że na tym polu jest ok. Ale zrobiłam też pakiet genetyczny po poronieniu i jeszcze czekam na wyniki. A z suplementacji biorę teraz Wit D 2000j, kwas foliowy metylowany i Kwasy omega 3.
W kwietniu, jeszcze przed staraniami planuję sprawdzić homocysteinę, B12, Kwas foliowy , D3, TSH , FT3, FT4.

@Maggy39 jesli korzystasz z telefonu to jak obrocisz tel poziomo to wyswietla sie stopka, sygnatura, czyli o nas badaniach u mnie niestety po stracie po paru tyg nastapil nawrot choroby, 10 lat temu leczylam sie na zapalenie stawow, od tego czasu masa sportu i 110%sprawnosci, niestety znow usypiam chorobe lekami, generalnie nie wplywa to na plodnosc ani poronienia, ale plodnosc na pewno nizsza w momencie nawrotu choroby, lecze sie u reumatologa. Na razie sie musze troche uspic cholere , ale mysle tez o wizycie u immunologa i ginekologa w 1. Na pewno powiedza lekarze zeby nic nie badac, ale polecam wymazy, duzo dziewczyn mialo jakas bakterie ktora przyczynia sie do poronien, bardzo wazny poziom tsh i przeciwciala tarczycowe, ja robilam duzo badan zeby wykluczyc po prostu wszystko i miec spokoj, zebym po prostu wiedziała , mam mase rzeczy w normie, ale mam przeciwciala z profilu ANA a dokladnie przeciwciala anty ro, trzeba z nimi kontrolowac prace serca dziecka zeby wszystko bylo ok, ale nie wplywaja na poronienia. No i zespol antyfosfolipidowy, czasem zakrzepy nie odzywiaja zarodka a czasem niedomoga lutealna i malo progesteronu...np:)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry