reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@ivvonka Bedziesz pierwsza z nas czterech (bo kari troche pozniej zaszla w ciaze) ktora poinformuje o bobasku lub bobaskowej, juz nie moge sie doczekac :*
No nie mam nic zbytnio pije tylko litry wody niegazowanej i sok z zurawiny, daje sobie czas do jutra. Jal nie przejdzie bede musiala znowu dzwonic i radzic sie gina. Wizyte mam dopiero 3 kwietnia ..

reklama
@ivvonka Bedziesz pierwsza z nas czterech (bo kari troche pozniej zaszla w ciaze) ktora poinformuje o bobasku lub bobaskowej, juz nie moge sie doczekac :*
No nie mam nic zbytnio pije tylko litry wody niegazowanej i sok z zurawiny, daje sobie czas do jutra. Jal nie przejdzie bede musiala znowu dzwonic i radzic sie gina. Wizyte mam dopiero 3 kwietnia ..

Dobrze, że pijesz sok z zużurawiny bo to dobre na bakterie w moczu. Jak Ci nie przejdzie to dzwon do lekarza bo bakterie w moczu są niebezpieczne w ciąży.

@ivvonka coz, nie ukrywam, ze chcialabym taka mala ksiezniczke, jasne ,ze tak, ale to nie koncert zyczen. Jezeli bylby chlopczyk, to tez baaaaardzo bym sie cieszyla, aby bylo zdrowe.
Hehe, snow w ciazy nie zazdroszcze, tragedia co mi sie nieraz snilo.
Ivonka, informuj naz zaraz jak tylko bedziesz wiedziala czy ksiezniczka czy ksiaze. A masz jakies przeczucia?

@anja93 nie wiem, czy to Ty mialas problem z krwotokiem z nosa. Ja w ciazy nie mialam co prawda krwotokow,ale pamietam, ze jak bylam na drugim genetycznym, to powiedzialam lekarzowi o moich bardzo czestych krwawieniach z nosa. Zalecil brac wieksza dawke witaminy C. Pamietam,ze pomoglo. Ale warto zasiegnac opini lekarza. Czy to sie powtarza, czy sytuacja jenorazowa?

@hona będę meldować ok. 11.00, a Wy tam sobie działajcie. Kibicuję cały czas.
Co do płci. Nie mam przeczuć w żadną stronę... kompletnie. A myślałam, że ja to wyczuję na pewno. Mam nadzieję, że dziecię dobrze się wypnie i da zobaczyć, bo jak na razie to jest dla mnie totalnie bezpłciowe i nic mi nawet nie błyśnie.

Ale dobra. Spróbuję się pobawić w zgadywanki. Obstawiam, że eee... może chłopaczek.:)

@hona witaj. Bardzo się cieszę że się odezwałaś. Jak tam amant z pracy? Sytuacja ogarnięta? Nie daje Ci w kość awans? No z niczym nie można przesadzać. A może Cię zioła zaskoczą i po tym trzecim cyklu pyk. Ważne że się cykle wydłużyły do prawie normalnego rytmu. To zawsze coś już te zioła dały i oby tak zostało. A co do tego czy warto próbować to uważam że nie ma co się blokować. Jesteś jeszcze młoda i jak organizm jest gotowy i taka będzie wola Boga to doczekasz córeczki. Ty tylko daj sobie szansę. Napastuj tam M i doczekasz swojego skarba.

@anja93 a masz może tantum verde? Chociaż na zewnątrz podmywac. Chociaż mi o dziwo kazali irygacje ostatnio robić jak miałam problemy. Jedna irytacja i po kłopocie u mnie

@hona witaj. Bardzo się cieszę że się odezwałaś. Jak tam amant z pracy? Sytuacja ogarnięta? Nie daje Ci w kość awans? No z niczym nie można przesadzać. A może Cię zioła zaskoczą i po tym trzecim cyklu pyk. Ważne że się cykle wydłużyły do prawie normalnego rytmu. To zawsze coś już te zioła dały i oby tak zostało. A co do tego czy warto próbować to uważam że nie ma co się blokować. Jesteś jeszcze młoda i jak organizm jest gotowy i taka będzie wola Boga to doczekasz córeczki. Ty tylko daj sobie szansę. Napastuj tam M i doczekasz swojego skarba.

@anja93 a masz może tantum verde? Chociaż na zewnątrz podmywac. Chociaż mi o dziwo kazali irygacje ostatnio robić jak miałam problemy. Jedna irytacja i po kłopocie u mnie

Chyba chodzilo Ci o tantum rosa? :)

Kochane w ogole dzięki za troske :-) nie mam w domu tego tantum rosa, tantum verde na gardlo tak.:) teraz wieczorem tak jakby ciut lepiej. Chociaz nie ukrywam ze sie troche pomeczylam w dzien, mam nadzieje ze mi nic nie zaszkodzilo tam w srodku na bobaska.. :( pije duuzo zurawiny i wody wyplukuje te bakterzyska.. Ehh jutro z rana jak sie to powtorzy to zaraz dzwonie do gin.
@hona tak ja pisalam o krwotoku z nosa, mialam przedwczoraj na szczescie byla to odpukac poki co jednorazowa sytuacja :-) dawno Cie tutaj nie bylo, fajnie ze sie odezwalas.. :) ja tez nieustannie Ci kibicuje i moze juz niebawem pochwalisz sie pozytywnym testem? Wszystkie tutaj czekamy na kolejną ture :)
@ivvonka strzelanka bardziej na chlopaczka? Ciekawe czy to sie sprawdzi!!! Nie moge sie doczekac informacji od Ciebie :*

reklama
cześć @hona, no kopę miesięcy. Castagnus tylko trzy cykle. Jak nie pomoże to odstawić i nie brać.
A nadal próbujecie dziewczynkę zmajstrować czy co będzie to będzie?

Ja dziś miałam taki okropny sen nad ranem, aż strach opowiadać. Tak w tym śnie płakałam, że się obudziłam. Chyba ta jutrzejsza wizyta tak na mnie działa, bo na ogół to nie myślę o tym, co ma być.
Jak na razie odebrałam resztę wyników badań. Całkiem przyzwoite. Tsh nawet jeszcze istnieje, bo 0,582. A już myślałam, że tym razem nic tam się nie uzbiera :)
Powodzenia na jutrzejszej wizycie :-) na pewno wszystko będzie dobrze :-) a ja jakoś obstawiam u Ciebie Dziewuszke :-p
Hej kochane, ja sobie leze dalej, tesciowa przylatuje z soboty na niedziele o polnocy tak ze juz niedlugo. U mnie dzis 10tydz z owu i 11tydz z om, przyszedl zamowiony doopler i znalazlam serduszko. Moze sie uda zyc spokojniej. Buziaki.
1521720804-ae79d9df76bb3a92-aaaaaa.jpeg
Też miałam detektor i powiem Ci ze życie mi ratował nie raz jak zylam w stresie. Odpoczywaj, lez i pachnij :-D

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry