reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Moje dzieci już w sumie są "stare" - synek ma prawie 5 lat, a córka prawie 7 lat. W tym momencie się nie staram, bo cieszę się z tego co mam i obawiam się kolejnej ciąży, gdyż każda była ciążą podwyższonego ryzyka. Miałam jedno poronienie w 11tc.
A teraz jestem tylko coraz starsza i czasem chodzi po głowie pomysł - a może jednak trzecie? Ale strach przed stratą jest duży, a muszę być dyspozycyjna dla dzieci. I nie wiem czy bym to udźwignęła psychicznie.

@witch84 moge zapytac dlaczego uwazasz ze heparyna powoduje poronienia?
Widzisz ty juz dzieci masz. Wiele dziewczyn walczy o to pierwsze.. i zrobi wszystko co mozliwe aby wkoncu zostac matka!!

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

@ivvonka dla mnie to jazda bez trzymanski. Chyba za stara juz jestem na taki hardkor. Nataniel jest cudowny i do zacalowania. O takim dziecku marzylam. Jak przestane sie martwic o mleko bedzie lepiej, bo cos moja laktacja jeszcze nie jest satysfakcjonujaca. Sa dni, kiedy spie i takie, kiedy nie spie. Na szczescie maz mnie nie goni, wiec odpoczywam tez w ciagu dnia.
A tak wyglada nasz smok
IMG_20180208_135253.jpg

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• IMG_20180208_135253.jpg
    IMG_20180208_135253.jpg
    43,8 KB · Wyświetleń: 632
U osób nie mających problemów z krzepliwością krwi - heparyna może doprowadzić do poronienia, gdyż może być przyczyną krwotoków (a przyjmowanie jednocześnie kwasu acetylosalicylowego tylko wzmaga jej działanie). Kwasu acetylosalicylowego wogóle nie można podawać dzieciom do 12 r.ż. Z tego co pamiętam to przyjmowanie jego w ciąży zwiększa ryzyko wad serca i może powodować rozszczep podniebienia u dziecka.
Moim zdaniem heparyna i acard powinny być przyjmowane tylko i wyłącznie pod kontrolą lekarza. I to z konkretnych wskazań.
Jeśli dobrze pamiętam - to acard rozrzedza krew, a heparyna zapobiega jej krzepnięciu. Dla zdrowych kobiet takie połączenie może skończyć się krwotokiem.

@witch84 heparyna i acard to podstawa przy poronieniu. Pewnie nigdy jej nie bralas wiec w sumie nie powinnas sie wypowiadac. Ja biore jedno i drugie. Nic sie nie dzieje. Nigdy jeszcze nie slyszalam gorszej bzdury ze powoduje poronienia.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@ivvonka dla mnie to jazda bez trzymanski. Chyba za stara juz jestem na taki hardkor. Nataniel jest cudowny i do zacalowania. O takim dziecku marzylam. Jak przestane sie martwic o mleko bedzie lepiej, bo cos moja laktacja jeszcze nie jest satysfakcjonujaca. Sa dni, kiedy spie i takie, kiedy nie spie. Na szczescie maz mnie nie goni, wiec odpoczywam tez w ciagu dnia.
A tak wyglada nasz smok
Zobacz załącznik 838620

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
O matko @Destino [emoji7]! co za słodziak!

Napisane na MI 4LTE w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry