reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Moje dzieci już w sumie są "stare" - synek ma prawie 5 lat, a córka prawie 7 lat. W tym momencie się nie staram, bo cieszę się z tego co mam i obawiam się kolejnej ciąży, gdyż każda była ciążą podwyższonego ryzyka. Miałam jedno poronienie w 11tc.
A teraz jestem tylko coraz starsza i czasem chodzi po głowie pomysł - a może jednak trzecie? Ale strach przed stratą jest duży, a muszę być dyspozycyjna dla dzieci. I nie wiem czy bym to udźwignęła psychicznie.

@witch84 moge zapytac dlaczego uwazasz ze heparyna powoduje poronienia?
Widzisz ty juz dzieci masz. Wiele dziewczyn walczy o to pierwsze.. i zrobi wszystko co mozliwe aby wkoncu zostac matka!!

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

@ivvonka dla mnie to jazda bez trzymanski. Chyba za stara juz jestem na taki hardkor. Nataniel jest cudowny i do zacalowania. O takim dziecku marzylam. Jak przestane sie martwic o mleko bedzie lepiej, bo cos moja laktacja jeszcze nie jest satysfakcjonujaca. Sa dni, kiedy spie i takie, kiedy nie spie. Na szczescie maz mnie nie goni, wiec odpoczywam tez w ciagu dnia.
A tak wyglada nasz smok
IMG_20180208_135253.jpg

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• IMG_20180208_135253.jpg
    IMG_20180208_135253.jpg
    43,8 KB · Wyświetleń: 629
U osób nie mających problemów z krzepliwością krwi - heparyna może doprowadzić do poronienia, gdyż może być przyczyną krwotoków (a przyjmowanie jednocześnie kwasu acetylosalicylowego tylko wzmaga jej działanie). Kwasu acetylosalicylowego wogóle nie można podawać dzieciom do 12 r.ż. Z tego co pamiętam to przyjmowanie jego w ciąży zwiększa ryzyko wad serca i może powodować rozszczep podniebienia u dziecka.
Moim zdaniem heparyna i acard powinny być przyjmowane tylko i wyłącznie pod kontrolą lekarza. I to z konkretnych wskazań.
Jeśli dobrze pamiętam - to acard rozrzedza krew, a heparyna zapobiega jej krzepnięciu. Dla zdrowych kobiet takie połączenie może skończyć się krwotokiem.

@witch84 heparyna i acard to podstawa przy poronieniu. Pewnie nigdy jej nie bralas wiec w sumie nie powinnas sie wypowiadac. Ja biore jedno i drugie. Nic sie nie dzieje. Nigdy jeszcze nie slyszalam gorszej bzdury ze powoduje poronienia.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@ivvonka dla mnie to jazda bez trzymanski. Chyba za stara juz jestem na taki hardkor. Nataniel jest cudowny i do zacalowania. O takim dziecku marzylam. Jak przestane sie martwic o mleko bedzie lepiej, bo cos moja laktacja jeszcze nie jest satysfakcjonujaca. Sa dni, kiedy spie i takie, kiedy nie spie. Na szczescie maz mnie nie goni, wiec odpoczywam tez w ciagu dnia.
A tak wyglada nasz smok
Zobacz załącznik 838620

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
O matko @Destino [emoji7]! co za słodziak!

Napisane na MI 4LTE w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry