reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@roki_1991 @witch84 pamietajcie,ze krwiaki robią się i bez leków rozrzedzajacych. Ja tez mam aspiryn cardio i clexane po 2 poronieniach plus steryd wg mojego gin. Mimo,ze mam aptt czyli czas krzepnięcia ponad normę czyli krew więcej czasu potrzebuje żeby krzepnąć, płytki krwi przy niższej granicy to leki będą. Mój nowy spec mistrz do którego się dostałam jeden z maestro na tych forach,pokazywał mi nawet ze macica ma nieukrwiona w kilku miejscach i prawdopodobnie „zagłodziła matka dziecko” cytuje... ja się boje tego clexane ale pewnoe mnie nie ominie...

reklama
@olaa90 dziękuję Ci bardzo [emoji173] moja B12 jest 427,40, więc też ok. Skonsultuję to jeszcze z lekarzem oczywiście, ale zapisuje już sobie solgar. Buraki wypije hektolitrami,zrobię wszystko. Max poziom kwasu foliowego wg labo 26,80.
@roki_1991 dzięki [emoji8] nie robiłam jeszcze mthfr. Rozumiem,że jest to do wyleczenia? Masz jakieś polecane suplementy?

Napisane na MI 4LTE w aplikacji Forum BabyBoom

@ivvonka dla mnie to jazda bez trzymanski. Chyba za stara juz jestem na taki hardkor. Nataniel jest cudowny i do zacalowania. O takim dziecku marzylam. Jak przestane sie martwic o mleko bedzie lepiej, bo cos moja laktacja jeszcze nie jest satysfakcjonujaca. Sa dni, kiedy spie i takie, kiedy nie spie. Na szczescie maz mnie nie goni, wiec odpoczywam tez w ciagu dnia.
A tak wyglada nasz smok
Zobacz załącznik 838620

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Piękny [emoji307]

@kropkikreski4 mthfr niestety jest genetyczny ale można go obejść ☺️ Właśnie witaminkami,może się okazać ze homocysteina nie ma nic wspólnego z mthfr. Ale skonsultuj ze swoim gin i jeśli fundusze pozwolą to zbadaj mthfr dla własnego spokoju. Spokojnej nocki [emoji8]

Dziewczyny za co odpowiada homocysteina.? Dlaczego ma byc kolo 5. Czym skutkuje za wysoki poziom?
@roxie123 ja tez nie rozumialam dlaczego upierasz sie przy heparynie, skoro dostalas sie do wspanialego lekarza, czytam ze to guru i on twierdzi, ze Ci nie potrzebna, a ty wbrew niemu chcesz ja brac. Ale to Twoja decyzja. My musimy ja uszanowac. Mysle, ze nie powinnaś odchodzic z forum. Tutaj wiele dziewczyn bardzo Ci kibicuje i choc na tym watku moze nie ma takiej wiedzy jak na tamtym, to jednak znamy Cie troche i kibicujemy, dlatego nie pozwalam Ci odchodzic zanim nie wkleisz zdjecia swojej Julki.;)
@Destino slodziutki ten Twoj smok. Cudo. Duzo zdrowka dla Was.:)

@witch84 heparyna i acard to podstawa przy poronieniu. Pewnie nigdy jej nie bralas wiec w sumie nie powinnas sie wypowiadac. Ja biore jedno i drugie. Nic sie nie dzieje. Nigdy jeszcze nie slyszalam gorszej bzdury ze powoduje poronienia.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Moj lekarz powiedzial, ze nie da mi nic przy staranaiach bez dokladnych badan, ale nie zaleca przyjmowania ASA przed pozytywem, poniewaz moze uniemozliwic wytworzenie sie skrzepu podczas zagniezdzania i doprowadzic do usuniecia zarodka.
Punkt widzenia zalezy oczywiscie od lekarza, a oba preparaty powinny byc brane pod okiem lekarza. Mowie to nawrocona ja, ktora wczesniej, bez kontroli lekarza stosowalam krem z progesteronem i jeszcze zachwalalam go na prawo i lewo. Wszystko moze pomoc lub zaszkodzic, zaleznie od wyjsciowego stanu zdrowia.

@Frezja_1 Homocysteina to nic innego jak „coś” związane właśnie z krzepnieciem, miażdżyca i innymi związanymi z krwią czynnikami. Powoduje np poronienia,miażdżycę, zawał serca i inne,o których już nawet nie chce wiedzieć czynniki... jest bardzo ważna. Czytałam kiedyś,ze to współczesny wyznacznik stanu zdrowia, teraz bardziej zwraca się na niego uwagę (coś na wzór cholesterolu). Poczytaj proszę w internecie bo nie chce w błąd wprowadzać [emoji8]
@roxie123 nie zostawiaj mnie misiu :(

Ostatnia edycja:
@olaa90 dziękuję za odpowiedz. Ja jak.pokazalam moj wynik homocysteiny mojej endokrynolog to stwierdzila, ze teraz juz sie nie wiaze homocysteiny z chorobami serca. Tyle w temacie, ktory nie ogarniam.

reklama
Do góry