reklama
@olaa90 oczywiscie ze sterydy moga powodowa skutki uboczne jednak wiele ciaz jest prowadzona ze sterydem, a dzieci rodza sie zdrowe. Moja ciaza na encortonie o synus zdrowy. Teraz troche niepewnosc zwiazanych z trudnym porodem, a nie ze sterydem.
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Totois30
Fanka BB :)
Mam newsy.. M w koncu znalazl prace..ale taka ze 2 tyg go nie ma a 2 tyg jest..wyjezdza za tydz..3 dni przed owulacja ;( i tak co 4 tyg bedzie wyjezdzal 3 dni przed owulacja! Ponad 600 km ! Na razie odpuszcze ale za cykl lub 2 moze pojade do niego jakos chociaż mowi ze nie chce zebym tyle prowadzila..na razie odpuszcze bo i tak chyba do podreperowania jestem a potem najwyzej stymulacje zrobie co by wieksze szanse miec a moze plemniczki heda sobie czekac na owulke kto wie ale suma sumarum jestem zadowolona..moj M wreszxie odzyl juz mial taka depreche..i plemniczki tez pewnie smutne byly i nie chcialo im sie fatygowac do jajeczka
Edit. macie moze jakies pomysly na przyspieszenie okresu albo szybsze wyhodowanie jajeczka i pekniecie go? Moze jakos to przesune...
Edit. macie moze jakies pomysly na przyspieszenie okresu albo szybsze wyhodowanie jajeczka i pekniecie go? Moze jakos to przesune...
Ostatnia edycja:
@Totois30 swietne wiesci z ta praca, szkoda tylko, ze tak daleko i wyjazdy przed uwulacja...
Co do przesuniecia cyklu, nie ma zadnego sprawdzonego bezpiecznego sposobu, no chyba, ze hormony. Jeden cykl mozna wydluzyc tabsami anty albo progesteronem i w ten sposob przesunac owulacje od kolejnego cyklu. Ale nie polecam mimo wszystko. Plemniczki zyja srednio ok 72 godzin, sa tez sluchy, ze nawet do 5 dni, natomiast sa najlepszej jakosci, jesli sa uwalniane co 2-3 dni, bo sa ladne i dojrzale, ale jeszcze nie leniwe. M musialby wiec je uwalniac co drugi, trzeci dzien...
Ale spoko, da sie to ogarnac. To rozumiem, ze dalej sie bedziemy starac od marca?
Co do przesuniecia cyklu, nie ma zadnego sprawdzonego bezpiecznego sposobu, no chyba, ze hormony. Jeden cykl mozna wydluzyc tabsami anty albo progesteronem i w ten sposob przesunac owulacje od kolejnego cyklu. Ale nie polecam mimo wszystko. Plemniczki zyja srednio ok 72 godzin, sa tez sluchy, ze nawet do 5 dni, natomiast sa najlepszej jakosci, jesli sa uwalniane co 2-3 dni, bo sa ladne i dojrzale, ale jeszcze nie leniwe. M musialby wiec je uwalniac co drugi, trzeci dzien...
Ale spoko, da sie to ogarnac. To rozumiem, ze dalej sie bedziemy starac od marca?
@olaa90 najlepiej do 16tc, bo wtedy uklad immunologiczny nie ma juz wplywu na dziecko. Jak masz lekarza, ktory ci lekow pilnuje to warto sluchac. Ja musialam sama decydowac, bo zaden lekarz nie chcial mi go dac. Moze bez tez by sie udalo, nie wiem i nie chcialam sprawdzac. Ciesze sie, ze sie udalo i mam synka.
Totois30
muza_ton
@Totois30 super wieści. Facet bez pracy to może się zniszczyć psychicznie. Szkoda tylko że wyjazdówka. Aby zmienić sobie cykl to tabletki anty można brać i wtedy przerwy nie robić jak wychodzi z opakowania tylko albo wcześniej albo później. Tylko to jest ingerencja hormonalna w naturę niestety. Jeden cykl na zmarnowanie a potem do dzieła.
@ivvonka jak się czujesz, próby jeszcze trwają??
@roki_1991 jak Twoje boleści?? Lepiej już??
@Aggs ja pościel, ręczniki, bieliznę piorę na 90stopni. Przy dziecku weszło mi to w krew i nie wyobrażam sobie inaczej. Prasować już mi się nie chce bo nienawidzę.
My już w domku. Koniec wojaży
@ivvonka jak się czujesz, próby jeszcze trwają??
@roki_1991 jak Twoje boleści?? Lepiej już??
@Aggs ja pościel, ręczniki, bieliznę piorę na 90stopni. Przy dziecku weszło mi to w krew i nie wyobrażam sobie inaczej. Prasować już mi się nie chce bo nienawidzę.
My już w domku. Koniec wojaży
reklama
roki_1991
Hej dziewczyny. Przepraszam za dwa nie nieobecności, ale ten nieszczęsny tłusty czwartek mnie wykończył.... 12 godzin w pracy, non stop wykładanie, przekładanie, sprzedawanie, sprzątanie, liczenie.... Dramat. Przez moje ręce spokojnie przeszło wczoraj 5000 pączków, także pobiłam was wszystkie no może za wyjątkiem @mfifi04 właśnie kochana, co tam u ciebie?
@Aggs nie martw się na zapas, poczekaj spokojnie na wyniki :* wiesz ze to nic jeszcze nie oznacza
@nasila.92 jak twoje wyniki? Robiłaś już badania czy jeszcze nie?
@AgaB33 @anja93 @membaris co u was słychać? Czemu się nie odzywacie??
@Aggs nie martw się na zapas, poczekaj spokojnie na wyniki :* wiesz ze to nic jeszcze nie oznacza
@nasila.92 jak twoje wyniki? Robiłaś już badania czy jeszcze nie?
@AgaB33 @anja93 @membaris co u was słychać? Czemu się nie odzywacie??