reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@olaa90 no właśnie @ jeszcze nie przyszła :( od paru dni mam bóle jak przed @ i czasem lekkie krwawienia tak jakby ta @ nie mogła się rozkręcić :( juz zaczynam się martwić :(
A co do tego biorezonansu to ja bym nie poszła...za bardzo się boje takich rzeczy i znowu te miejscówki musiałabym szukać :(

@Aggs zupełnie nie znam się na cytologia bo u mnie zawsze było ok. A co mówi lekarz? Jakie dalsze działanie?

reklama
@kb.karola90 mam przyjsc na kolposkopie i ponowna cytologie tydzien po zakonczeniu antybiotykoterapii.
@olaa90 ja bym sie bala, ze mi cos wykryja. W ogole boje sie chodzic do lekarzy i unikam ich jak tylko moge.

@olaa90 tak. Moja ciąża jest na sterydzie. Jak tylko złapałam podwyższoną betę, dostałam od razu m.in. encorton i brałam go przez 10 dni po jednej tabletce. Zapobiega ewentualnemu odrzuceniu zarodka. Po 10 dniach lekarz powiedział, że mogę spokojnie odstawić.

@Aggs W Polsce ASCUS wymaga tylko powtórzenia badania po 6 miesiącach. Jeśli masz wykluczony HPV, to super. Screenerzy (tj. ci co oceniają cytologię) dają taki wynik jeśli nie są pewni czy wszystko jest dobrze. Jeśli u Ciebie było dużo komórek zapalnych, to asekurując się dali taki wynik, gdyż obawiali się, że mogą one fałszować wynik. Także bierz antybiotyk i idź ponownie na cytologię. W Polsce dopiero powtórzenie wyniku ASCUS po 6 miesiącach jest wskazaniem do kolposkopii.

@kruszynka22 ja mialam wlasnie taka sama sytuacje jak Ty ze zbyt maly zarodek zbyt duze cialko żółte :( i u mnie niestety skonczylo sie zabiegiem .... tyle ze ja zaczelam krwawic i u mnie wogole nie bylo bicia serduszka ...

@Aggs po tym co napisała @witch84 wydaje mi się że nie ma co martwić się na zapas (wiem, wiem łatwo się mówi)

A co do tej mojej cholernej @ to dzisiaj znowu sytuacja się powtórzyła, już oczywiście zaczęłam ryczeć ze napewno coś jest nie tak i tu wkroczył moj M i powiedział ze albo zadzwonię do lekarza albo wsadzi mnie do samochodu i do niego zawiezie :D no to zadzwoniłam...no i kazał czekać, mówi ze faktycznie może rozkręcać się okres i ze jak brzuch boli to dobrze. I dzisiaj to krwawienie jest mocniejsze niż wczoraj także trochę się uspokoiłam :) znacie jakieś czary na przyspieszenie tej @??

reklama
@witch84 pocieszylas mnie bardzo. Dziekuje. W USA roznie podchodza do tych ascus, a tylko najbardziej przewrazliwieni lekarze robia od razu kolposkopie. No to zobaczymy co mi tam wyjdzie jak wylecze sie z ureaplasmy. A balam sie tez trochr dlatego, ze mam mutacje zwiekszajaca ryzyko zachorowania na raka szyjki, jajnikow, tarczycy, jelita grubego, piersi, nerek i watroby.

Do góry