reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@olaa90 no właśnie @ jeszcze nie przyszła :( od paru dni mam bóle jak przed @ i czasem lekkie krwawienia tak jakby ta @ nie mogła się rozkręcić :( juz zaczynam się martwić :(
A co do tego biorezonansu to ja bym nie poszła...za bardzo się boje takich rzeczy i znowu te miejscówki musiałabym szukać :(

@Aggs zupełnie nie znam się na cytologia bo u mnie zawsze było ok. A co mówi lekarz? Jakie dalsze działanie?

reklama
@kb.karola90 mam przyjsc na kolposkopie i ponowna cytologie tydzien po zakonczeniu antybiotykoterapii.
@olaa90 ja bym sie bala, ze mi cos wykryja. W ogole boje sie chodzic do lekarzy i unikam ich jak tylko moge.

@olaa90 tak. Moja ciąża jest na sterydzie. Jak tylko złapałam podwyższoną betę, dostałam od razu m.in. encorton i brałam go przez 10 dni po jednej tabletce. Zapobiega ewentualnemu odrzuceniu zarodka. Po 10 dniach lekarz powiedział, że mogę spokojnie odstawić.

@Aggs W Polsce ASCUS wymaga tylko powtórzenia badania po 6 miesiącach. Jeśli masz wykluczony HPV, to super. Screenerzy (tj. ci co oceniają cytologię) dają taki wynik jeśli nie są pewni czy wszystko jest dobrze. Jeśli u Ciebie było dużo komórek zapalnych, to asekurując się dali taki wynik, gdyż obawiali się, że mogą one fałszować wynik. Także bierz antybiotyk i idź ponownie na cytologię. W Polsce dopiero powtórzenie wyniku ASCUS po 6 miesiącach jest wskazaniem do kolposkopii.

@kruszynka22 ja mialam wlasnie taka sama sytuacje jak Ty ze zbyt maly zarodek zbyt duze cialko żółte :( i u mnie niestety skonczylo sie zabiegiem .... tyle ze ja zaczelam krwawic i u mnie wogole nie bylo bicia serduszka ...

@Aggs po tym co napisała @witch84 wydaje mi się że nie ma co martwić się na zapas (wiem, wiem łatwo się mówi)

A co do tej mojej cholernej @ to dzisiaj znowu sytuacja się powtórzyła, już oczywiście zaczęłam ryczeć ze napewno coś jest nie tak i tu wkroczył moj M i powiedział ze albo zadzwonię do lekarza albo wsadzi mnie do samochodu i do niego zawiezie :D no to zadzwoniłam...no i kazał czekać, mówi ze faktycznie może rozkręcać się okres i ze jak brzuch boli to dobrze. I dzisiaj to krwawienie jest mocniejsze niż wczoraj także trochę się uspokoiłam :) znacie jakieś czary na przyspieszenie tej @??

reklama
@witch84 pocieszylas mnie bardzo. Dziekuje. W USA roznie podchodza do tych ascus, a tylko najbardziej przewrazliwieni lekarze robia od razu kolposkopie. No to zobaczymy co mi tam wyjdzie jak wylecze sie z ureaplasmy. A balam sie tez trochr dlatego, ze mam mutacje zwiekszajaca ryzyko zachorowania na raka szyjki, jajnikow, tarczycy, jelita grubego, piersi, nerek i watroby.

Do góry