reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@martakratka ja krwawiłam delikatnie kilka dni taka jasna krwią, później miałam kilka dni przerwy po czym z półtora tygodnia codziennie miałam tak ze zaczynał boleć mnie brzuch po czym przychodziło krwawienie, które trwało 1-2 godz po czym bóle brzucha i krwawienie ustawało no i na drugi dzień było tak samo. W sumie tak zupełnie przestałam krwawić po 26 dniach. Byłam już na kontroli u lekarza i wszystko jest ok. Ale ogólnie myślę że powinnaś to mimo wszystko skonsultować z lekarzem.

reklama
@martakratka powiem tak ... ograniczone zaufanie do lekarza to raz , po drugie specjalistów od poronień w Pl jest na palcach jednej ręki . Według mnie to niepoważna ta doktorka mówiąc Ci , że masz krwawic aż beta spadnie do 0 ... poszłabym do kogoś innego na usg czy faktycznie jest czysto . Możesz się przekonywać i nie słuchać , bo to Twoja decyzja oczywiście, ale głupotą jest wierzyć w jednego lekarza , tym bardziej , że większość z tych pseudo specjalistów uczy się na takich jak my i robi jak im się wydaje ...

@Aganiak witaj światełko dla Aniołka [*]
Wiesz musisz się liczyc z tym , że wraz z wiekiem wzrasta ryzyko wad wrodzonych co za tym idzie na wczesnym etapie też , widocznie zarodek nie mógł się rozwinąć i była to selekcja naturalna . Dobrze , że już po wszystkim :) jedno poronienie o niczym nie świadczy dopiero po 2 zaczynamy się zagłębiać bardziej , że coś nie jest do końca tak :) wczesniejsze ciąże były bezproblemowe ?

@ivvonka niby mają, ale jak on jest razem ze zwyklem chlebem w pojemnikach to i tak się sypie ta mąka na niego. Poza tym jest nie dobry w smaku bo taki słodki no i drogi jak cholera. Lepiej zrobić samej.
@Funia90 no też miałam taka nadzieje, już nawet dwa razy a tu widzisz :(
@AgaB33 dziękuję :* wiem że psychika dużo robi, ale wczoraj nie dałam rady już. Mam nadzieję że będzie lepiej ;)

@martakratka powiem tak ... ograniczone zaufanie do lekarza to raz , po drugie specjalistów od poronień w Pl jest na palcach jednej ręki . Według mnie to niepoważna ta doktorka mówiąc Ci , że masz krwawic aż beta spadnie do 0 ... poszłabym do kogoś innego na usg czy faktycznie jest czysto . Możesz się przekonywać i nie słuchać , bo to Twoja decyzja oczywiście, ale głupotą jest wierzyć w jednego lekarza , tym bardziej , że większość z tych pseudo specjalistów uczy się na takich jak my i robi jak im się wydaje ...

Wiesz musisz się liczyc z tym , że wraz z wiekiem wzrasta ryzyko wad wrodzonych co za tym idzie na wczesnym etapie też , widocznie zarodek nie mógł się rozwinąć i była to selekcja naturalna . Dobrze , że już po wszystkim :) jedno poronienie o niczym nie świadczy dopiero po 2 zaczynamy się zagłębiać bardziej , że coś nie jest do końca tak :) wczesniejsze ciąże były bezproblemowe ?
Roxie 123, tak poprzednie ciąże bez żadnych problemów. Mam trzy córki :15,14 i 10 lat.

Napisane na G3121 w aplikacji Forum BabyBoom

@Aganiak widzisz czasami tak jest i nie mamy na to wpływu ... mógł to być przykry przypadek
Wiesz jeśli jeszcze raz chcesz być mamą to musisz zdecydować , moze się udac a może się nie udać kolejnym razem , nikt Ci nie zagwarantuje . Ale jakies leczenie jest tutaj chyba na razie zbędne , brać duphaston nastepnym razem i witaminy .
Tutaj głównie staramy się o pierwszą dzidzię więc borykamy się akurat z powodami , ja mam 25lat w ciągu roku 4 straty i szukam przyczyny , u Ciebie 3 zdrowe ciąże ...nie wałkowałabym tematu tylko próbowała dalej jeśli chcesz :) wiesz wiek też po trochu robi swoje , jajeczka mogą być słabsze i wady częstsze też , ale wcale nie musi tak być , kolejnym razem moze byc wszystko idealnie

Roxie mam zaufanie do tej lekarki bo jest wlasnie specjalistka od poronien i problemow z poczeciem. Dlatego tak jej ufam.

@martakratka my znamy tylko dr Jerzak jeśli chodzi o doktorki z pojęciem , reszta to faceci , jeśli jest bardzo dobra mozesz polecić na drugim wątku , skoro jesteś jej pewna zawsze to jeden więcej :) z resztą ja Cię namawiać nie będę bo nie o to tutaj chodzi , my Ci nie mówimy zmień lekarza tylko skonsultuj z kimś innym , Ty nie chcesz ... cały czas krwawisz ... według mnie troche ludzka głupota i za duże zaufanie kosztem własnego zdrowia . Także jak chcesz tak masz po części ;p ja bym juz dawno była u gina jakiegos na usg

@martakratka tez sie Ci dziwie ze nie konsultujesz tego jeszcze z jakims lekarzem. Bo wg mnie tak dlugie krwawienie nie jest normalne wiec my tutaj juz od dawna Ci radzimy co masz robic a Ty to ignorujesz.. To juz Twoj wybor. Ale zamiast pisac codziennie ze dalej krwawisz moze czas wziac sprawy w swoje rece?

reklama
Tym bardziej śmieszne jest dla mnie , że doktorka mówi , że krwawienie jest normalne zanim beta spadnie do zera... ja już pisałam beta z ponad 50tys mi spadała a ja nie krwawiłam i gdzie tu logika , nie wiem ile bym musiała krwawić , tak chyba żeby sie wykrwawić ;p a tak serio to ryzykujesz zdrowiem , bo na dobrą sprawę nie wiesz co tam się dzieje w środku

Do góry