reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@martakratka ja krwawiłam delikatnie kilka dni taka jasna krwią, później miałam kilka dni przerwy po czym z półtora tygodnia codziennie miałam tak ze zaczynał boleć mnie brzuch po czym przychodziło krwawienie, które trwało 1-2 godz po czym bóle brzucha i krwawienie ustawało no i na drugi dzień było tak samo. W sumie tak zupełnie przestałam krwawić po 26 dniach. Byłam już na kontroli u lekarza i wszystko jest ok. Ale ogólnie myślę że powinnaś to mimo wszystko skonsultować z lekarzem.

reklama
@martakratka powiem tak ... ograniczone zaufanie do lekarza to raz , po drugie specjalistów od poronień w Pl jest na palcach jednej ręki . Według mnie to niepoważna ta doktorka mówiąc Ci , że masz krwawic aż beta spadnie do 0 ... poszłabym do kogoś innego na usg czy faktycznie jest czysto . Możesz się przekonywać i nie słuchać , bo to Twoja decyzja oczywiście, ale głupotą jest wierzyć w jednego lekarza , tym bardziej , że większość z tych pseudo specjalistów uczy się na takich jak my i robi jak im się wydaje ...

@Aganiak witaj światełko dla Aniołka [*]
Wiesz musisz się liczyc z tym , że wraz z wiekiem wzrasta ryzyko wad wrodzonych co za tym idzie na wczesnym etapie też , widocznie zarodek nie mógł się rozwinąć i była to selekcja naturalna . Dobrze , że już po wszystkim :) jedno poronienie o niczym nie świadczy dopiero po 2 zaczynamy się zagłębiać bardziej , że coś nie jest do końca tak :) wczesniejsze ciąże były bezproblemowe ?

@ivvonka niby mają, ale jak on jest razem ze zwyklem chlebem w pojemnikach to i tak się sypie ta mąka na niego. Poza tym jest nie dobry w smaku bo taki słodki no i drogi jak cholera. Lepiej zrobić samej.
@Funia90 no też miałam taka nadzieje, już nawet dwa razy a tu widzisz :(
@AgaB33 dziękuję :* wiem że psychika dużo robi, ale wczoraj nie dałam rady już. Mam nadzieję że będzie lepiej ;)

@martakratka powiem tak ... ograniczone zaufanie do lekarza to raz , po drugie specjalistów od poronień w Pl jest na palcach jednej ręki . Według mnie to niepoważna ta doktorka mówiąc Ci , że masz krwawic aż beta spadnie do 0 ... poszłabym do kogoś innego na usg czy faktycznie jest czysto . Możesz się przekonywać i nie słuchać , bo to Twoja decyzja oczywiście, ale głupotą jest wierzyć w jednego lekarza , tym bardziej , że większość z tych pseudo specjalistów uczy się na takich jak my i robi jak im się wydaje ...

Wiesz musisz się liczyc z tym , że wraz z wiekiem wzrasta ryzyko wad wrodzonych co za tym idzie na wczesnym etapie też , widocznie zarodek nie mógł się rozwinąć i była to selekcja naturalna . Dobrze , że już po wszystkim :) jedno poronienie o niczym nie świadczy dopiero po 2 zaczynamy się zagłębiać bardziej , że coś nie jest do końca tak :) wczesniejsze ciąże były bezproblemowe ?
Roxie 123, tak poprzednie ciąże bez żadnych problemów. Mam trzy córki :15,14 i 10 lat.

Napisane na G3121 w aplikacji Forum BabyBoom

@Aganiak widzisz czasami tak jest i nie mamy na to wpływu ... mógł to być przykry przypadek
Wiesz jeśli jeszcze raz chcesz być mamą to musisz zdecydować , moze się udac a może się nie udać kolejnym razem , nikt Ci nie zagwarantuje . Ale jakies leczenie jest tutaj chyba na razie zbędne , brać duphaston nastepnym razem i witaminy .
Tutaj głównie staramy się o pierwszą dzidzię więc borykamy się akurat z powodami , ja mam 25lat w ciągu roku 4 straty i szukam przyczyny , u Ciebie 3 zdrowe ciąże ...nie wałkowałabym tematu tylko próbowała dalej jeśli chcesz :) wiesz wiek też po trochu robi swoje , jajeczka mogą być słabsze i wady częstsze też , ale wcale nie musi tak być , kolejnym razem moze byc wszystko idealnie

Roxie mam zaufanie do tej lekarki bo jest wlasnie specjalistka od poronien i problemow z poczeciem. Dlatego tak jej ufam.

@martakratka my znamy tylko dr Jerzak jeśli chodzi o doktorki z pojęciem , reszta to faceci , jeśli jest bardzo dobra mozesz polecić na drugim wątku , skoro jesteś jej pewna zawsze to jeden więcej :) z resztą ja Cię namawiać nie będę bo nie o to tutaj chodzi , my Ci nie mówimy zmień lekarza tylko skonsultuj z kimś innym , Ty nie chcesz ... cały czas krwawisz ... według mnie troche ludzka głupota i za duże zaufanie kosztem własnego zdrowia . Także jak chcesz tak masz po części ;p ja bym juz dawno była u gina jakiegos na usg

@martakratka tez sie Ci dziwie ze nie konsultujesz tego jeszcze z jakims lekarzem. Bo wg mnie tak dlugie krwawienie nie jest normalne wiec my tutaj juz od dawna Ci radzimy co masz robic a Ty to ignorujesz.. To juz Twoj wybor. Ale zamiast pisac codziennie ze dalej krwawisz moze czas wziac sprawy w swoje rece?

reklama
Tym bardziej śmieszne jest dla mnie , że doktorka mówi , że krwawienie jest normalne zanim beta spadnie do zera... ja już pisałam beta z ponad 50tys mi spadała a ja nie krwawiłam i gdzie tu logika , nie wiem ile bym musiała krwawić , tak chyba żeby sie wykrwawić ;p a tak serio to ryzykujesz zdrowiem , bo na dobrą sprawę nie wiesz co tam się dzieje w środku

Do góry