reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziewczyny nie lekcewaze. Bylam wczesniej u 2 innych lekarzy. U jednego na NFZ a u drugiego prywatnie. Jeden widzial ciaze pozamaciczną, drugi po pierwszym dniu krwawienia chcial lyzeczkowac, jak sie potem okazalo nie wiadomo co. Nie lekcewaze swojego zdrowia tylko ufam tej lekarce. Dziekuje Wam za wsparcie i odpowiedzi. I przepraszam jesli jestem monotematyczna. Szukalam kogos kto byl w podobnej sytuacji, bo natknelam sie w internecie na 4 dziewczyny, ktore krwawily okolo miesiaca. Myslalam ze moze wsrod Was ktos taki jest.

Cześć dziewczyny, mamo na imię Agnieszka i poronilam w ubiegłym tygodniu. Ciąża trwała 11 tygodni, ale dzidziuś zatrzymał się na 6t4dni. Nawet nie usłyszałam serduszka [emoji22] ja nie miałam zabiegu, u mnie w szpitalu dali mi tylko tabletki dopochwowo i po trzech godzinach nasiliły się skurcze i poronilam. To bylo w poniedziałek, do środy podawali mi jeszcze tabletki żeby przyspieszyć oczyszczanie macicy i wypuścili do domu. Krwawienie miałam do soboty dość silne ze skurczami a od niedzieli tylko lekko plamie. Byłam dzisiaj na kontroli, gin powiedziała że jest czysto i że po trzech miesiącach można się starać [emoji6] jak na razie dochodzę psychicznie do siebie. To była moja czwarta niespodziewana ciąża, no i mam 40 lat. Boję się spróbować....

Napisane na G3121 w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj. Wspolczuje Ci straty, ale nie martw sie, bedzie dobrze. Tutaj kazda z nas przez to przeszla, wiec rozumiemy Cie. Pisz co lezy Ci na sercu, postaramy sie pomoc.

@martakratka ja też bardzo długo krwawiłam ale byłam w zeszłym tygodniu na usg i wszystko jest ok. A Ty miałaś robione usg? Wiesz lepiej to sprawdzić dla świętego spokoju. Ja w 3 tygodniu krwawienia zadzwoniłam do mojego lekarza i on mi powiedział ze jest to całkiem normalne bo każdy przechodzi to inaczej ale mam w razie czego mam przyjść na usg żeby to sprawdzić.

@Aganiak ściskam mocno. Ta grupa bardzo pomaga, można się wyżalic mając pewność że każda z dziewczyn tu obecnych Cię zrozumie bo niestety każda przez to przeszła...
Ja jestem prawie 5 tygodniu po poronieniu w 20tyg :(

@martakratka ja też bardzo długo krwawiłam ale byłam w zeszłym tygodniu na usg i wszystko jest ok. A Ty miałaś robione usg? Wiesz lepiej to sprawdzić dla świętego spokoju. Ja w 3 tygodniu krwawienia zadzwoniłam do mojego lekarza i on mi powiedział ze jest to całkiem normalne bo każdy przechodzi to inaczej ale mam w razie czego mam przyjść na usg żeby to sprawdzić.
Tak, bylam na usg i tez to samo mi powiedziała ta moja pani gin. @Karola a Ty mialas zabieg?

@Calineczka24 ja chodze sfrustrowana ,tak bardzo chce urodsic a to mi nie wychodzi i w sumie to z dnia na dzien bardziej sie boje.
Tesciowa zaczela nagle miec problwmy z mowa,jakala sie i zapominala slowa,przestawala umiec pisac itd.
Wszytsko stalo sie w ciagu jakis 2 miesiacy.
Ogolnie dowiedzielismy sie o tej chorobie na poczatku grudnia,a dwa dni przed swiatami miala operacje.
Teraz leczenie....kochana zaden problem,ze pytasz[emoji5]generalnie lekarz powiedzial,ze ten guz mogl urosnac w ciagu 3 miesiecy i niestety odrasnac tez moze rownie szybko:/

@anja93 doczekaja Babcie zobaczysz[emoji8]

@martakratka ile juz krwawisz?nie chce Cie straszyc ale ja jak bylam 3,5 tyg po poronieniu farmakologicznym na kontroli to lekarz zastanawial sie nad zabiegiem bo cos tam jeszcze bylo w macicy
Bo to grozi zadniadem jesli cos tam jest a to jest rak.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Calineczka24 ja chodze sfrustrowana ,tak bardzo chce urodsic a to mi nie wychodzi i w sumie to z dnia na dzien bardziej sie boje.
Tesciowa zaczela nagle miec problwmy z mowa,jakala sie i zapominala slowa,przestawala umiec pisac itd.
Wszytsko stalo sie w ciagu jakis 2 miesiacy.
Ogolnie dowiedzielismy sie o tej chorobie na poczatku grudnia,a dwa dni przed swiatami miala operacje.
Teraz leczenie....kochana zaden problem,ze pytasz[emoji5]generalnie lekarz powiedzial,ze ten guz mogl urosnac w ciagu 3 miesiecy i niestety odrasnac tez moze rownie szybko:/

@anja93 doczekaja Babcie zobaczysz[emoji8]

@martakratka ile juz krwawisz?nie chce Cie straszyc ale ja jak bylam 3,5 tyg po poronieniu farmakologicznym na kontroli to lekarz zastanawial sie nad zabiegiem bo cos tam jeszcze bylo w macicy
Bo to grozi zadniadem jesli cos tam jest a to jest rak.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
24 dni. Mialas ten zabieg? Jak sie to u Ciebie skomczylo?

reklama
@martakratka o ile dobrze pamietam to bylas na usg zaraz po, a nie konsultowalas tego pozniej;)? Jakie nazwisko Pani doktor? Ja tez nie spotkalam sie z opinia ze krwawi sie do bety 0, ani razu a czytalam sporo zeby sie dowiedziec co i jak..ja bym poszla na usg, nawet w szpitalu Ci zrobia za free jak przyjdziesz o 7 i powiesz ze krwawisz po poronieniu, chociaz Ci powiedza co i jak. Do 8/8 20 u mnie jest sie juz po takim usg w szpitalu

Ostatnia edycja:
Do góry