reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@membaris u mnie też niby przypadkiem przebiła pęcherz także nie było to samoistne. Ogólnie chyba odpowiednio rozluźnia to co trzeba. Ja bardzo dobrze wspominam mój poród. Poza położnymi na oddziale to naprawdę złego słowa nie powiem.

@Aggs no dlatego ja ją zaczęłam pić tydzień przed porodem. Nie wiem jak to jest w okresie przygotowań. Ale przecież jak byłaś już w ciąży to jej nie piłaś??

@anja93 no umiesz zbudować napięcie. Najważniejsze że wszystko jest dobrze to na usg będziemy szły łeb w łeb ;-) ja w piątek też miałam 6t2d i w następny piątek kolejne podglądanie.

To w czwartek przeżywamy z @membaris a w piątek z @ivvonka

@gosia100 no nie wolno takich głupotek pisać bo będzie aty aty w pośladki. Twojego M napuścimy, chociaż może nie bo powie że kusisz. Ale ale przecież Ty masz kusić.

Ja nie wytrzymam w tym poście. Normalnie zwariowac można. A to tak na poważnie w ciąży kochać się nie wolno?? To ja do psychologa chybauszę iść aby mi bara bara z głowy wybił. A w domu takie ponętne ciało... Na zmarnowanie ;-(

U mnie w ciąży z synkiem nie było w ogóle seksu a po cc dopiero po 2 miesiącach jakoś. Teraz mam już 21 tydzień i też zero seksu. Po pierwsze fatalnie się czuje a po drugie to boję się bardzo bo każda ciąża z krwawieniami/plamieniami.

reklama
@Olasec a jak Ty się teraz czujesz?? Mdłości trochę odpuściły?? Nadal musisz się tak oszczędzac??
No właśnie. Może wytrzymam jeszcze te trzy tyg do kolejnej wizyty i dopytam. Bo to nie chodzi o to tylko że M chce, bo że chce to jasne jak słońce ale ja mam sny erotyczne z moim M w roli głównej. No i leży obok mnie taki ponętny zakazany owoc ;-D
Pogoda ma się coraz fajniej. Drogi przed domem nie widać

@AgaB33 ja ja pilam caly czas zanim sie zorientowalam, ze jestem w ciazy. A poronilam bardzo wczesnie, w 5tc.
W ciazy w ogole radzilabym bardzo uwazac z jakimkolwiek ziolami. Ja na wszelki wypadek odstawilam wszystkie ziola poza rumiankiem. Nawet przypraw mniej uzywam.

Z tym seksem to Wy tak na powaznie? Slyszalam tez kiedys, ze seks na poczatku ciazy moze sie przyczynic do poronienia, ale zastanawiam sie jak... skurcze podczas orgazmu nie sa na tyle silne, zeby cos zaszkodzic... ale ja lekarzem nie jestem, nie znam sie.

Ostatnia edycja:
@AgaB33 wróciły mi mdłości ale dużo słabsze i takie hmmm inne niż w 1 trymestrze. Mały mi uciska na narządy i przez to chyba. Ogólnie jestem słaba i boki mnie brzuch bo mam zrosty po cc. Wiecznie coś. Ale i tak jest lepiej niż w 1 trymestrze. Łożysko mi się podniosło i nie muszę już tak się oszczędzać:)

No to @Olasec najważniejsze że jest lepiej. Mnie póki co mdli ale nie wymiotuje. Ważne że łożysko się podniosło to możesz funkcjonować jak człowiek.

@Aggs ja w okresie starań to nawet zieloną herbatę i czystek przestałam pić. Nawet ziołowe tabletki na katar nie używałam. Także z tym muszę się zgodzić

@AgaB33 to będę kusić, a co ;) dzisiajm zakupiona bielizna moze sie przydać ;) tylko, że juz po owulacji więc nic nie zwojujemy :D
A seksy mogą być chyba ze ginekolog zabroni ;)

@anja93 no taka rola główna to mi odpowiada ;) super tak w nas wszystkie wierzysz :) chciałabym, ale nie mam pozytywnego nastawienia...
A ginekolog, hmmm chyba wolę faceta, teraz mam rewelacyjnego i to na fundusz :) a pierwsza ciaze prowadzila prywatnie babeczka, tez bardzo porzadna, ale ten do ktorego teraz chodze ma lepsze kompetencje i pracuje w szpitalu w ktorym rodzilam :)

Hej Kochane, 2dc, zaczynam właśnie 3 cykl po poronieniu, licząc od zabiegu. Ta @ jest dla mnie niezwykle delikatna, zazwyczaj zwijam się z bólu, a tym razem siedzę sobie w pracy i obejdzie się nawet bez tabletek :) może to dobry znak..? Miłego dnia Wam życzę :* a zafasolkowanym cierpliwości i spokoju, za każde USG i serduszko trzymam mocno kciuki [emoji110]

Napisane na MI 4LTE w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jestem juz po 3@ od zabiegu, no i już nawet po 4 owulacji, w zeszłym miesiacu sie nie udalo, ale w tym nowym roku musi sie udac ;) powodzenia w staraniach! Moze teraz kolej na nas :)

@Aggs ja to chyba bardziej się obawiam o szyjkę macicy. Na ostatniej wizycie po usg plamiłam, a badanie było niemal niewyczuwalne. Tego bardziej się obawiam - podrażnień.

reklama
@AgaB33 to wyliczyli Ci termin 4 dni przede mna. Bo mi na 8.09 (pff o ile bedzie dobrze) :)
@membaris a co ma byc zle jak bedzie wszystko pieknie przeciez?? Bedzie serducho wiec nie bedzie zadnych histerii :p o kurcze to juz za dwa dni!!! :)
@ivvonka hahah uwielbiam Twoje poczucie humoru. Az dziwne ze mowisz ze bedziesz buczec :D nadyć to do Ciebie nie podobne, nadyć tez bedzie wszystko pieknie! ❤

W sumie ja chodzilam do gin zawsze do faceta i tez mi to obojetne ale ten ktorego wybralam jest spoko, nie zamienilabym go nawet na babke ;D a co do tych seksow to tak jak @membaris pisze moj tez sie dobieral w sumie co wieczor sie dobiera ale teraz mam dobra wymowke juz nie tylko bol glowy :D haha nie no zartuje, bo pomyslicie ze ja jakas anty tego tego. Tez mnie korci kurcze ale jestem twarda wytrzymam :D
@gosia100 a pewnie ze w Was wierze, a co :D skoro w grudniu/styczniu posypalo sie tyle pozytywow to czemu teraz mialoby byc inaczej?:)

Do góry