reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@gosia100 tak kochana przewiduje druga ture m.in z Toba w roli glownej. :) teraz bylo dosc duzo pozytywow wiec moze pobijecie rekord?? Trzymam kciuki za wszystkie i na pewno ktorejs sie uda. Nie ma bata! Ale oby wszystkim!! :*
@ivvonka skoro u Ciebie juz 8tc to serduszko nie ze powinno byc tylko ono juz dawno jest! Nic tylko czekac do wizyty. Najpiekniejszy widok na swiecie jak taka kuleczka ktora ma zaledwie pare milimetrow pieknie pulsuje. Wczoraj az sie wzruszylam :D oby tylko bilo jak najdluzej :)
@Aggs ✊✊ za testowanie! Troche jeszcze do poczatku lutego zostalo ale zleci! Zycze Ci tego wymarzonego widoku || :) a co do kota to dziwne zeby w USA byl zwyklym dachowcem, jak juz to wiezowcem albo drapaczem chmur :p
@AgaB33 ale fajnie, jestesmy na tym samym etapie! A kiedy Ty wizytujesz znowu?? Hihi zbudowalam napiecie? Eee no moze bez przesady, oby @membaris w czwartek takiego napiecia noe budowala tylko szybko dala znac :* juz nie moge sie doczekac Twojej wizyty. Ja serduszka jeszcze nie slyszalam bo za wczesnie ale najwazniejsze ze widzialam :) a Ty za dwa dni ten cudny widok! ❤

reklama
@anja93 ja 26.01 mam usg i badania krwi i moczu a 02.02 wizyta u lekarza. Nastepnym razem to już się nie dam im zwariować i mądrzej to sobie poukładam. Bo ogólnie badania moczu i krwi mam zrobić po usg na którym NADAL będzie akcja serca widoczna. Ale chyba jest niepoważna że ja będę 15 razy do Łódzi jeździć. Bo w labo krew na czczo do 10 trzeba oddać a usg jest od 11 także wg jej kolejności nie do załatwienia w jeden dzień.

Ja tu mocno kciuki trzymam za wszystkie dziewczyny które czekają na te dwie kreski. Z początkem roku musicie pobić grudniowy wysyp ;-)

@AgaB33 a to trzy dni przede mna bo ja kolejna wizyte mam 29-go :) ciesze sie ze tak szybko. A to masz tak ze jak idziesz do lekarza to on automatycznie nie robi Ci usg? Tylko musisz oddzielnie? Ja tylko jezdze do szpitala do laboratorium na wszystkie badania np teraz mam zrobic pare bo mam skierowanie a tak to wszystko mam na wizycie tzn badania ginekologiczne czy cytologie czy wlasnie usg gdzie od razu mi mowi jak tam serduszko itp. Tylko wlasnie ja chodze prywatnie a znow wiele kolezanek woli na nfz.. Idziemy leb w leb :)

Do do seksów to tez wole ich unikac. Nie mowie bo korci jak fix ale co zrobic..lepiej chuchac i dmuchac na zimne. :D Dobrze ze moj chop poki co wyrozumialy, ciekawe jak dlugo :D

Edit: wolicie babke czy faceta ginekologa? :p

@anja93 ja chodzę na nfz. Niestety nie z wyboru. Udało mi się znaleźć dobrego na nfz to mi zmienili ale narzekać nie będę. Ważne że wiedzą co robią opinie mają dobre i przyjmuja w Matce Polce w której zamierzam rodzić. U mnie nie ma nawet lekarza prywatnie który by to pociagnął. I tak muszę jeździć do Łodzi 100km w jedną stronę więc już niech wizyta i badania będą na nfz bo kasa jest niezbędna na cos innego. Oni niestety nie mają usg w gabinecie tylko trzeba do pracowni się zapisać. Teraz od razu po usg wizytę miałam. Ale teraz aby te badania krwi i moczu zdążyli zrobić to wizytę mam później

Aaa to u Ciebie taka sytuacja. I dobrze, w koncu tez lekarz to nie byle kto wiec wie co robic. Fajnie ze zaoszczedzisz chociaz na wizycie, bo u mnie koszt takiej to 150 zl ale tez chodze do jednego z najlepszych w okolicy wiec nie narzekam..tylko ze za kazde badanie w labie musze placic bo skierowanie od prywatnego lekarza a nie na nfz...pociesza mnie to ze mam usg i wszystko razem na wizycie.
Szkoda ze mam tak daleko do Matki Polki bo wlasnie slyszalam bardzo dobre opinie na temat tego centrum zdrowia. Masz juz wyznaczony termin porodu?

@anja93 początkowo wyliczyli 01.09 ale po usg zmienili na 04.09. No jest to naprawdę super instytucja. I nie czekasz do specjalisty 100 lat. Do genetyka czekałam 2dni a w sumie i z dnia na dzień wizytę mogłam mieć. Fakt że wystrój wczesny prl ale nie to jest ważne. U mnie jest nowy szpital a do Ginekologa czeka się 2miesiące i żaden nie wie co to są trombofilie wrodzone a juz napewno nie wie jak z nią postępować.

@Totois30 @roki_1991 jak tam wasze chorowanie??

@anja93 postaram się nie budować napięcia i jak tylko wrócę z wizyty do domu to dam znać. Chyba że będzie coś źle i wpadnę w histerię :/ na razie u mnie mdłości ciąg dalszy :/ zazdroszczę Wam dziewczyny że nie macie dolegliwości.
Co do Ginekologów ja w pierwszej ciąży chodziłam do faceta a teraz do kobitki i powiem Wam że i jedna opcja i druga jest okej jak dla mnie. U nas seksy też wstrzymane wiem że M by chciał bo już robił podchody ale ja się jeszcze wstrzymuję. Zapytam się gin na wizycie czy można :)

@membaris ja też dopytam na wizycie. Chociaż co oni mogą wiedzieć, gwarancji nigdy nie dadzą. A u mnie dosypało. Źle się z pracy jechało. Ciekawe co będzie jutro, a to 33km przez lasy i wsie. Może mnie zmotywuje do jechania po zwolnienie do rodzinnego

@anja93, no liczę na to serduszko. Buczenie tak czy siak będzie. Już mi głupio, bo pewnie lekarz w karcie pacjenta ma zapisane w uwagach: buczy czy trzeba czy nie trzeba.;)
Co do lekarzy, mi jest od pewnego czasu ich płeć obojętna, tyle się wyłaziłam po tych ginekologach i w szpitalu też po dwóch, trzech nieraz medytowało nad tym co tam widać i czego nie widać, że stwierdziłam, że mnie to już nie rusza, kto mi tam między nogi patrzy z medycznego punktu widzenia.

@AgaB33 chyba przesadza z tą ostrożnością pani doktor. Oczywiście, że NADAL będzie biło. Wszystko rozwija się przecież dobrze. Jeśli to było jedno poronienie i nic tam się nie dzieje to już bez przesady z tym czekaniem.
Ech, nie mogliby Ci lekarze jakiegoś stanowiska bardziej spójnego z ludzkim zająć. Tylko trzeba na forum analizować ich zalecenia, rozmyślać co poeta miała na myśli i jeszcze średnią wyciągać. :evil:

@membaris a ja to czuję, że będzie dobrze, zobaczysz. Spróbuj nie martwić się na zapas. Nic tam nie leci, nic nie plami, masz leki, kontakt z wyrocznią medyczną. Będzie dobrze. :)

reklama
@anja93 postaram się nie budować napięcia i jak tylko wrócę z wizyty do domu to dam znać. Chyba że będzie coś źle i wpadnę w histerię :/ na razie u mnie mdłości ciąg dalszy :/ zazdroszczę Wam dziewczyny że nie macie dolegliwości.
Co do Ginekologów ja w pierwszej ciąży chodziłam do faceta a teraz do kobitki i powiem Wam że i jedna opcja i druga jest okej jak dla mnie. U nas seksy też wstrzymane wiem że M by chciał bo już robił podchody ale ja się jeszcze wstrzymuję. Zapytam się gin na wizycie czy można :)
Kochana ja wymiotowalam non stop do 14 tygodnia praktycznie całe dni. Dasz radę!!!

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Do góry