reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@anja93 mam 173 cm i 78 kg, więc tak o 13kg za dużo :p dietetyczka pytała mnie wczoraj ile chciałabym ważyć. Powiedziała że najlepiej się czułam ważąc 65kg, na co ona pokazała mi wyliczenia komputera dla mnie, patrzę a tam waga 65.8 :D
@ivvonka uwielbiam twoje posty! :)

reklama
Na poprawę humoru :) Chociaż w nocy daleka byłam od śmiechu.

Wczoraj jakoś szybko padłam. I jak już śniłam swój piąty sen o tęczowych kucykach, kołyszących dzidziusia w kołysce, przyszedł mąż i zebrało mu się na rozmowy… o majowym weselu naszej świadkowej (jego siostry ciotecznej).
-A kiedy jest dokładnie?
-Nie wiem, nie zapraszała. Śpijmy.
-Ale mówiła ci chyba.
-Może... nie pamiętam. Rano pogadamy (zaczęłam zastanawiać się ile lat bym dostała za uduszenie poduszką gaduły)
-No bo jakby co, to wiesz, ja muszę coś sobie kupić (No… o drugiej w nocy są mega promocje. Leć) Człowieku, masz pół roku.(Usiadłam, zastanawiając się, czy mąż nie zaszedł też w ciążę, bo z takim wyprzedzeniem to nawet ja się nie martwię) Kotku, to będzie jakiś 7 miesiąc. Możliwe, że nie pójdziemy. Pogadamy rano.
-No, ale to nasza świadkowa. Trzeba iść.
-Czy ty często widzisz kobiety w zaawansowanej ciąży jak wywijają na weselach?
-No Ewa.
-Ewa była panną młodą i co chwila chodziła się położyć, bo jej słabo było.
(Jest. Dotarło. Chwila ciszy. Śpi. Kucyki, kołyszcie dziecię)
-Ale wiesz... to by trzeba iść w gajerku, nie? A ja mam za mały. (nie, to nie jest mój mąż, ja miałam trochę bardziej normalnego. Poproszę długopis, kartkę. Nie uduszę. Nie godnyś, samcze. Wniosek o rozwód napiszę. Ja chcę spać w nocy. Czy ja tak wiele wymagam?)
-Śpiiiiij już!!!!! (i kucyki uciekły na zawsze)
-No dobra, dobra, ciebie to nawet zapytać nie można.
-Uh...

Dziś przy śniadaniu był dalszy ciąg rozmowy. A właściwie replay tej z nocy, tylko zamiast śpij, mówiłam: jedz, bo płatki na mleku stygną. Naprawdę, albo podmienili mi chłopa albo oni tak mają, że czasem im na stykach nie łączy wieczorną porą;)
Hahaha [emoji23] padłam. Jesteś genialna!

Napisane na MI 4LTE w aplikacji Forum BabyBoom

@Totois30 calzedonia suoer firma mam rajtki od nich noe do zdarcia :) leginsy tez mam tez solidne jednak juz sie przetarly troche.
@roki_1991 nie martw sie waga naprawde wszystko jest mozliwe tylko trzeba chciec to taki maly problem z tym co mamy z utrzymaniem ciazy najwazniejsze zaczac j nie poddawac sie rozpocznij od wypicia rano cieplej wody z cytry;)
@angie. w takim razie udanych przygotowan do wesela ;)
@ivvonka powiem Ci ze jestes rozsadna gdybym doszla do takiego etapu tez bhm noe poszla balabym sie ze ktos mnie popchnie ale nie gdybam bo nie jestem a zostalo mi ostagnie wesele w mojej rodzinie na pazdziernik 2019.
@olaa90 kurcze malo masz tej wagi jak na ten wzrost mojej kolezance lekarz kazal przybrac na wadze przed staraniami bo jej bmi bylo za niskie.

@zosiak nie martwię się waga :) to jest najmniejszy problem. Bardzo bym chciała żeby w badaniach wyszło wszystko dobrze... Bo od kilku dni mam bardzo dziwne bóle z tyłu głowy i karku, a czasem czuje mrowienie w dłoniach. Martwi mnie to trochę... W poniedziałek dzwonie do pzu i umawiam się do reumatologa. Pokaże mu te wyniki i powiem o tych objawach

@roki_1991 @zosiak jak przytyłam 3kg w lutym bo nie miałam ruchu przez 1,5ms po poparzeniu się to czułam się okropnie... jak flak... nie wyglądam na szkieleciora serio :D jak chcecie to wam podeśle fotkę na priv :D bo tu się wstydzę :D ale ja trzymam zdrowa michę nie nazywam tego dieta - mój mąż jest trenerem personalnym i jestem zobowiązana dbać o jego formę hehe

@anja93 żebyś wiedziała :D ludzie powiedzą, że siostra z siostrą na spacer wyszła :D

@Funia90 już się z M nie możemy doczekać Juleczki :) dziś będę lepiła ruskie pierogi, może urodzę jak się nastoję i nalepię? :D
Asieńce też się nie śpieszy? :p

@ivvonka siedzę i śmieję się jak głupia do telefonu :D - to wszystko przez Ciebie :p

@roki_1991 to co to tam się dzieje? Może gdzieś coś uciska na kręgosłup i stąd te objawy?

Ja siedzę i książkę podczytuje, gotuję w między czasie ziemniaki do ruskich i kątem oka zerkam na skoki :p
A Wy jak tam dziewczynki?

reklama
@olaa90 to nie chodzi o to jak wyglasasz kochana a oto ile powinnas wazyc:) i na czym nam zalezy ;) w tym zawodzie co robie bardzo przywiazuje sie uwage do wagi bo nadmiar i zbyt mala waga powodujue szereg chorob przemysl to jak troche urozmaicic swoja diete na androidzie jest aplikacja jak sobie przypomne to Wam wysle wpisujesz co zjadlas mnoej wiecej i wylicza Ci zapotrzebowanie energetyczne na jeden dzien :)
@roki_1991 kiedy ruszasz z cwiczeniami ja juz tydzien cwiczen mam za soba;) sobota i niedziela przerwa i od pon znowu;) bede soboe zwiekszac cwiczenia;)

Do góry