reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@zosiak @anja93 przepraszam,że tak mocno ze złością wylałam swoje żale,ale mam pms,okres może jutro,może pojutrze i czuję się okropnie. Mam nadzieję,że 23.01 dostanę zielone światło i tym samym nowa nadzieję. Póki co,gdybym dzisiaj taką kobietę spotkała jak @anja93 napisała,to bym chyba jej tego papierosa na czole odgasiła.

Napisane na MI 4LTE w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@kropkikreski4 ale ja wcale nie odebralam tego, jakbys pisala to ze zloscia, napisalas duzo prawdy i niestety tak to wyglada taka mamy rzeczywistosc..i jest duzo niesprawiedliwosci. Drugi swiezy przyklad z wczoraj.tzn wczoraj sie dowiedzialam. Znajoma zaszla w ciaze, termin na czerwiec. A w czerwcu miala miec wesele, wszystko juz ustalone, zarezerwowane zaplanowane i bęc. Nagle zalamana faktem wszystko odwolala bo nie tak mialo byc. I tutaj jest sprawiesliwosc? Czlowiek chce, stara sie i nie ma, a ktos kto nie chce ma i to bez problemow..

@anja93 no widzisz. (Btw. Też miałam rodzić w czerwcu ;) ) tak wystarczy nie chcieć, prowadzić normalne życie, i najlepiej jeszcze przespać się z pierwszym lepszym - ot, taka recepta na zostanie mamą. Niestety, dzisiaj taki humor.

@zosiak mam nadzieję,że ruszam od tego cyklu,tj. około 23.01. ,ale na nic nie liczę, teraz starania trwały 1,5 roku, więc dlaczego teraz miałoby być krócej? Jedynie mogę nie wytrzymać i szybciej poddać się inseminacji...

Napisane na MI 4LTE w aplikacji Forum BabyBoom

@AgaB33 jak nie chcesz korzystac ze zwolnienia to musisz zadzwonic do lekarza, bo lekarz przekazuje kopie do ZUS i jak zwolnienie tam trafi to sama wiesz.
A co do ćwiczeń w ciąży, to sa wskazane, gdy nie dzieje sie nic złego, ale dopiero od drugiego trymestru. Na razie to raczej spacer bylby najlepsza formą ruchu.

Dziękuję @Frezja_1 . kurcze to mnie zaskoczyłaś z tym Zus. A wiesz po poronieniu miałam też l4 na tydzień i noe dałam i nikt nic nie mówił.

@roki_1991 zbadaj sobie poziom magnezu albo zacznij go jeść jak masz bo takie mrowienia i robaczki, samoistne drgania mięśni to od niedoboru magnezu często jest. Wiadomo może też coś przy kręgosłupie się dziać ale lepiej żeby to nie to

@AgaB33 dzięki. Zacznę sobie łykac magnez. Mój M i tak się ze mnie śmieje że jestem jak emeryt, bo rano biorę 3xD3, folian, żelazo, tran, a ostatnio jeszcze rutinoscorbin, to co mi tam, dorzucę jeszcze magnez :p
Dzisiaj mi wybitnie daje popalić ta głowa... Masakra :( jakby nie moja była, normalnie : ale czuję też ból w piersiowym odcinku kręgosłupa, więc to może być od jakiegoś ucisku...

reklama
@AgaB33 ja sie nie znam na Zusie, ale kiedys wzielam zwolnienie na dziecko, po czym sie rozmyslilam i zadzwoniłam do przychodni, to jedna kobitka kazala mi je zwrocic jesli nie bede korzystala, druga stwierdzila, ze nie potrzebnie przyjeżdżalam, wystarczylo przez tel. Powiedzieć, ze rezygnuje, to wowczas nie trafia on do ZUS i tyle mojej wiedzy.:)
@ivvonka za Twoim przykładem zacZęłam lykac castagnus, a napiecie przedmiesiaczkowe siega zenitu. U mnie chyba zamiast zlagodzic pms, to zwiekszylo, ale co tam.wytzymam te 3 miesiace, tylko nie wiem, czy inni ze mna wytrzymaja.:D:p

Do góry