@roxie123 wskaźnik IO wyszedł mi 1.79 przy normie do 2. Powiedziała że dobrze jak jest poniżej 1. Ze niby poniżej 2 obejdzie się bez leków, ale warto coś zacząć robić, bo w przyszłości może się bez leków nie obejść. No i powiedziała że jak będę mieć wyniki badań na celiakie to mam jej od razu dać znać. Generalnie jestem zmotywowana i mam nadzieję że starczy mi zapału na dłużej
a wskaźnik IO liczy się na podstawie glukozy i insuliny chyba o ile się nie mylę
@zosiak co do mierzenia, to ona mi zrobiła pomiar na tym urządzeniu co pokazuje ile jest tłuszczu, mięśni, wody itp, a za miesiąc kolejna wizyta, więc zobaczymy
ważę 13 kg za dużo
wiesz, wszystko zależy ile masz wzrostu. Ja jestem wysoka, mam 173 cm, więc wartość 63 czy 65 to jest mój cel
@Destino mam zamiar właśnie wprowadzić dietę która będzie miała niski ig
niestety najgorzej będzie z pieczywem. Zamierzam jutro przetestować prezent ślubny od znajomych, czyli maszynę do pieczenia chleba
najwyżej będę jeść zakalec
a mi jako wsparcie potrzeba kopa w d, także do tego też się nadasz, jak każda tutaj
@AgaB33 powiedziała mi co jeść, czego unikać i stwierdziłam że póki co ten miesiąc spróbuję sama. Zobaczę czy to dla mnie, poczekam na te wyniki celiakii i zdecyduje wtedy czy dalej zostaje przy tym czy co dalej. Także taki miesiąc testowy
ona oczywiście za kasę z każdym momencie może mi ten jadłospis zrobić, ale jeśli będę potrzebowała teraz jakiejś rady czy coś, to zawsze mogę zadzwonić i zapytać
także póki co robię sobie miesięczny test
@nafoczka dziękuję. Na pewno skorzystam
ja bym chciała ten miesiąc tak stricte się trzymać ale pracując w piekarni nie będzie to proste
@anja93 zdrówka :*
@Calineczka24 nie pomogę, nie znam się. Ale wiem że pzu z byle powodu potrafi nie wypłacić. A siostra dostała jakieś pismo odmowne? Bo w takim piśmie powinien być powód dlaczego nie wypłacają