reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@gosia100 mam ale to taka kropka na 5mm na tle czegoś większego ;-) czyli nic nie widać.

@anja93 to zastosuj może moje metody z wczoraj i Pani doktor mi dziś podała dwa specyfiki z apteki dozwolone w ciąży. Jak wstanę bo chwilowo leżę to Ci nazwy napiszę

reklama
Dziewczyny co oznacza stwierdzenie na wypisie ze szpitala z ginekologii
" obserwacja negatywna " ?
Siostra leżała 10 dni bo dostała skurczy, ale koniec końców nie urodziła i wypisali ją do domu.
Złożyła papiery w PZU do wypłaty za pobyt w szpitalu a oni jej nie wypłacili pieniędzy, siostra podejrzewa, że przez ten wpis na wypisie. Rozumiecie coś z tego?

Ostatnia edycja:
@roxie123 wskaźnik IO wyszedł mi 1.79 przy normie do 2. Powiedziała że dobrze jak jest poniżej 1. Ze niby poniżej 2 obejdzie się bez leków, ale warto coś zacząć robić, bo w przyszłości może się bez leków nie obejść. No i powiedziała że jak będę mieć wyniki badań na celiakie to mam jej od razu dać znać. Generalnie jestem zmotywowana i mam nadzieję że starczy mi zapału na dłużej ;) a wskaźnik IO liczy się na podstawie glukozy i insuliny chyba o ile się nie mylę
@zosiak co do mierzenia, to ona mi zrobiła pomiar na tym urządzeniu co pokazuje ile jest tłuszczu, mięśni, wody itp, a za miesiąc kolejna wizyta, więc zobaczymy ;) ważę 13 kg za dużo :p wiesz, wszystko zależy ile masz wzrostu. Ja jestem wysoka, mam 173 cm, więc wartość 63 czy 65 to jest mój cel :D
@Destino mam zamiar właśnie wprowadzić dietę która będzie miała niski ig ;) niestety najgorzej będzie z pieczywem. Zamierzam jutro przetestować prezent ślubny od znajomych, czyli maszynę do pieczenia chleba :D najwyżej będę jeść zakalec :D a mi jako wsparcie potrzeba kopa w d, także do tego też się nadasz, jak każda tutaj ;)
@AgaB33 powiedziała mi co jeść, czego unikać i stwierdziłam że póki co ten miesiąc spróbuję sama. Zobaczę czy to dla mnie, poczekam na te wyniki celiakii i zdecyduje wtedy czy dalej zostaje przy tym czy co dalej. Także taki miesiąc testowy ;) ona oczywiście za kasę z każdym momencie może mi ten jadłospis zrobić, ale jeśli będę potrzebowała teraz jakiejś rady czy coś, to zawsze mogę zadzwonić i zapytać :) także póki co robię sobie miesięczny test :)
@nafoczka dziękuję. Na pewno skorzystam :) ja bym chciała ten miesiąc tak stricte się trzymać ale pracując w piekarni nie będzie to proste :p
@anja93 zdrówka :*
@Calineczka24 nie pomogę, nie znam się. Ale wiem że pzu z byle powodu potrafi nie wypłacić. A siostra dostała jakieś pismo odmowne? Bo w takim piśmie powinien być powód dlaczego nie wypłacają

@Calineczka24 A obserwację w jakim kierunku prowadzili? Co ma wpisane jako powód przyjęcia do szpitala? Obserwacja negatywna" to jedynie "nie zaobserwowano" - co w sumie oznacza tylko tyle, że dokładniejsze powtórne badania mogą dać wynik pozytywny (ale nie muszą). Moim zdaniem wykluczyli powód z powodu którego ją na oddział przyjęli.

@roki_1991 ja mam 167 cm ale fajnie by bylo gdybym zeszla z wagi teraz czuje sie opuchnieta. Wstalam z lozka i własnie skonczylam cwiczyc joge hormonalna jest super ;) oj a jutro musze ogarnac dom i do pracy postaram sie wstac ok 7 zeby pobiegac troche mam nadzieje ze sie uda nam kazde postepy zapisuje;)

@roki_1991
@zosiak
Ja mam 171 cm wzrostu i chcialabym tak do 58 czyli do tego, co przed utyciem. Albo chociaz do 60. Jak wazylam sie 2 miesiace temu to bylo 63. Teraz nie wiem ile, boje soe stawac na wage, ale ostatnio jak probowalam zalozyc ulubione rurki, to sie rozdarly. Wiec dobrze nie jest. Mnie dobija brak ruchu. Pracunje od 7.30 do 18.30 codziennie i jak przyjde do domu, nie mam sily na nic. Czesto pracuje tez w soboty. Zostaje mi wiec tylko weekend na sprzatanie, robienie prania, a ze nie mam pralki w domu musze chidzic do pralni, wiec to cala wielka wyprawa. Przytylam tak po przyjezdzie do USA.. juz sie nie dziwie, ze ludzie tu sa grubi...

Ale jestescie wysokie, to chyba jedyna jestem tutaj niska? Mam 162 cm :D ale dobrze mi z tym :D przynajmniej moge ubrac szpilki i dalej jestem nizsza od chopa :D
Mnie kurcze cos serio zlapalo, zmierzylam temp i mam 37,4.. @AgaB33 jak nie zapomnisz to bardzo Cie prosze o nazwe tych lekow bo jak mi nie przejdzie to skocze sobie do apteki, bo to nie na recepte tak? Z gory dziekuje :*
@Aggs a ze tak zapytam z czystej ciekawosci of kors :D do Stanow wyjechalas tak w ciemno? Czy mialas juz wczesniej nagraną prace i kogos znajomego na miejscu? Szacun na prawde ! :) nie mialas problemow z wiza?

@Aggs znam ten bol rowniez pracuje sob niedziele zdarza sie tez swieta na dodatek trzeba ogarnac dom ugotowac oraz mam jeszcze studia. Jednak gdy tylko pracowalam to nudno mi bylo:p to sobie poprawilam teraz marze o nudzie;) Ale nie poddam sie bardziej chodzi mi o poprawe kondycji i sily bo nie dobrze jest tez zrzucac zbyt wiele kg w krotkim czasie przed staraniami;)

reklama
@zosiak znam to uczucie opuchniecia, mam to samo....
@Aggs zmiana sposobu żywienia i kg lecą w górę. Ale ty jesteś szczuplutką osobą i nie masz wiele do zrzucenia. Wg mnie wręcz nic, chciałabym ważyć tyle ile ty :p a jesteś prawie mojego wzrostu ;)
@anja93 ja też mogę ubrać szpilki i dalej jestem niższa od mojego M :p różni nas 12 cm więc dalej mogę szaleć :D

Do góry