reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@AgaB33 super wiadomości :) cieszę się że ciąża się rozwija ;)

@membaris super beta :) oby tak dalej :) a jeśli chodzi o tsh to zbadaj może ft3 i ft4, mi wyniki tsh wyszły 3.17 a ft3i4 w normie więc nie dostałam leków, po 3tyg znów zrobiłam tsh i wynik 2,23 samo pięknie spadło :)

Swoją drogą przesyłam wam zimowe fluidki i pozdrawiam z Austriackich Alp :) wjechałam na połowę szczytu bo na samej górze już 3440m n.p.m więc już za duża różnica ciśnień.. Ale w połowie i tam piękne widoki nawet przy -14 st [emoji14]
1515766271-fa0fa5baf530273e-aaaaaa.jpeg
1515766279-6961d97843ee9e62-aaaaaa.jpeg
1515766324-2d497c203335b0e0-aaaaaa.jpeg
1515766332-ab8a7f203a71b75a-aaaaaa.jpeg

p19u3e3k3t9a7ir8.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
@Marika92 ale cudowne widoki :) zazdroszczę bo kocham góry :)
a robiłam też i te badania ft3 - 4,55 ft4- 14,85 a przeciwciała anty tpo - 0,41

reklama
@AgaB33 super :) cieszę się bardzo :* tymi 3 dniami różnicy (o ile dobrze pamiętam) się nie przejmuj, bo mogłaś mieć później owu lub zagnieżdżenie. Sama wiesz ze beta wyszła ci późno ;) także teraz tylko spokoju dla fasolki :*
@zosiak super z tymi praktykami :)
@ivvonka wierzę że to o owu jest pisane żartem ze świadomością :D w ogóle dzisiaj wybuchłam śmiechem w pracy na cały głos czytając Twój post o ręce z kieszeni i nodze z drugiej kieszeni :D

Byłam u dietetyka. Powiedziała że trzeba coś zacząć robić, bo grozi mi IO... Także od poniedziałku dieta i uwaga - BEZGLUTENOWA!! Nie wiem jak ja to przeżyję i co będę jeść, ale będę uparta i muszę dać radę :) mam 13 kg do zrzucenia, więc powiedziała żeby ćwiczyć... Eh to będzie najgorsze... Także liczę na waszą kontrolę, szczególnie na twoją @mamcia2014 . Bo ty nas tu miałaś wspierać a znowu gdzieś zniknęłas lobuzie ;) gdzieś ty??
Gratuluję ładnych bet dziewczynki kochane ;)

@AgaB33 super :) cieszę się bardzo :* tymi 3 dniami różnicy (o ile dobrze pamiętam) się nie przejmuj, bo mogłaś mieć później owu lub zagnieżdżenie. Sama wiesz ze beta wyszła ci późno ;) także teraz tylko spokoju dla fasolki :*
@zosiak super z tymi praktykami :)
@ivvonka wierzę że to o owu jest pisane żartem ze świadomością :D w ogóle dzisiaj wybuchłam śmiechem w pracy na cały głos czytając Twój post o ręce z kieszeni i nodze z drugiej kieszeni :D

Byłam u dietetyka. Powiedziała że trzeba coś zacząć robić, bo grozi mi IO... Także od poniedziałku dieta i uwaga - BEZGLUTENOWA!! Nie wiem jak ja to przeżyję i co będę jeść, ale będę uparta i muszę dać radę :) mam 13 kg do zrzucenia, więc powiedziała żeby ćwiczyć... Eh to będzie najgorsze... Także liczę na waszą kontrolę, szczególnie na twoją @mamcia2014 . Bo ty nas tu miałaś wspierać a znowu gdzieś zniknęłas lobuzie ;) gdzieś ty??
Gratuluję ładnych bet dziewczynki kochane ;)
Bedzie dobrze. Ja tez jestem na bezglutenowej, nie jest mi ciezko, bo wszedzie mam dostepne bezglutenowe makarony, granole i pieczywo. Przyznam jednak, ze nie trzymam sie zlecen tak do konca i czasem sje lamie. Szczegolnie ba pizze albo migdalowe rogale.
Chcesz cwiczyc w domu czg myslisz o jakiejs silce? Ja mam do zrzucenia 5 kilo przed ciaza, ale jak sie nie uda, to tez nie bedzie tragedii. Jak chcesz to pisz, moge Ci podrzucac pomysly na bezglutenowe gotowanie.
Ja sie wymierze i wpisze moje wymiary... bede sie kontrolowala co tydzien. Nawet sie ponownie zwaze. Ostatnio wazylam 63...

Ostatnia edycja:
@roki_1991 ja rowniez mam do zrzucenia kg takze nie jestes sama to moje postanowienie ktore moze sie spelnic bez problemow co innego z ciaza:/. Zaczelam od rozpisania sobie co moge zrobic w tyg narazie troszke luzniej mam wiec cos podzialam beds cwiczyc sama w domu. Wrocilam znowu do jogi i biegania na bierzni szczegolnie ten tydz musze sie postarac bo @ sie zbliza a cwiczenia pomagaja mi noe mam boli przy @. Jesli chodzi o diete codziennie pije rano ciepla wode z cytryna jako pierwszy posilek ostatnim jest kefir;) Najlepiej zrobic sobie zdjecie i porownywac efekty;)

@roki_1991 zastosowanie diety z niskim ig pozwala niezle chudnac i w duzej mierze mozna z niej zrobic bezglutenowa. Ja w pol roku zrzucilam 15 kg. @nafoczka zamieszczala ja na jakims watku pomocniczym. Polecam.
Wsparla bym cie, ale nie wolno mi teraz sie odchudzac

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

No jestem w domu to mogę pisać. Jak usłyszałam że akcja serca widoczna to od razu kolana przestały mi się trząść. Najlepiej M do dr: "a gdzie Pan dr to widzi? To ta pulsująca kropka?" także moja kropka ma całe 5mm. Leczenie Pani dr poparła i mam dalej zastrzyki itd. I mówi że ma nadzieję że leczenie było odpowiednio wcześnie wdrożone i że będzie dobrze. No i mówi aby za 2tyg zrobić znowu usg aby sprawdzić czy akcja serca jest nadal. A jak będzie ok to badania typu mocz, morfologia itd. Dziś kazała toxoplazmoze i pełne badanie gr krwi zrobić. No i wizyta za 3tyg. Póki co dostałam zwolnienie do 17.01 na to przeziębienie. Mówi że nie widzi przeciwskazań jesli chodzi o pracę. Tylko nie siedzieć cały czas a spacerować a gdybym nie dawała rady to po zwolnienie przyjechać. Także jak będzie ok to do 1.02 pracuje może sytuacja w firmie się wyklaruje. Bo wiecie sytuacja jest taka że jak się zatrudniałam to mohe warunki finansowe podzielili na podstawę i premię ktora zawsze miała być. Także na umowie mam tylko zasadnicza która jest nizsza od tego co chciałam. Było dobrze. Dopiero w 2017 wpadli na pomysl że nie będzie premii. Zrobiłam dym bo się na to nie zgodziłam. Także mam pensję gwarantowaną dostaję to co chciałam jednak równane jest to premią na umowie mam mniej. Premie zawsze moga zabrać. No a aktualnie jesteśmy po wartościowaniu no i kurcze okazuje się że jak dostanę aneks to w końcu będę mieć na umowie moje pieniądze i nie będę się martwić czy ktos mi czegos nie zabierze. No ale proces moze troche trwać. A watpię abym będąc na zwolnieniu aneks dostala. No i nie zdażyłam wszystkiego przekazać a kierownika mam super jak i prawie cały zespół no i jeśli lekarz nie widzi przeciwskazań to bym jeszcze pochodziła. Umowe mam z kierownikiem ze jak warunki jazdy będą kiepskie to biorę urlop nie przyjeżdżam. A gdyby mi bylo ciężko w pracy to pójde do mojego dziadka gina wsiowego i od ręki l4 napisze.

@Marika92 stoki w Austrii piękna sprawa. Miałam kiedyś przyjemność na nartach jeździć. Super widoki. Zazdroszczę. Ja jak będzie śnieg chcę małą chociaż w tatry zabrać.

@roki_1991 ale to ona nie ułoży Ci tej diety??

@membaris @anja93 ja pewnie gdyby nie to usg też pewnie bym dziś robiła ;-) rozum mówi że to nic nie daje ale jakoś daje trochę spokoju ducha.

@ivvonka myślę że moje mikstury postawią mnie na nogi i obejdzie się bez l4 ale gdyby do ndz choroba nie odpuściła to pojadę do rodzinnego. Nie będę dawac tego na 100% bo skoro to i tak jeszcze nie na stałe to lepiej aby w pracy jeszcze nie wiedzieli

@zosiak fajnie że Ci się tak udało to załatwić i zorganizować. Jesteś super zaradna babka.

Ja o mojej wadzę to wspominać nie będę. Jak myślicie mogę na orbitreku ćwiczyć na delikatnych programach? Zapomniałam lekarza spytać

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry