reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Totois30, @martakratka z tym endometrium to nie takie proste, bo jak jest male i zrobia zabieg to moga zniszczyc sluzowke i doprowadzic do nieplodnosci. Dlatego zeby zrobic lyzeczkowanie endometrium musi miec okreslona grubosc. A jak jest takie na 3 mm to raczej wskazuje na to, ze sie samo oczyscilo. A beta tak szybko nie spada jak by sie wydawalo. Mi spadala prawie 3miesiace zanim zeszla do zera. Oczywiscie to wazne z jakiej wartosci spada, ale tak jak nie rosnie z dnia na dzien, tak tez nie spada i trzeba sie uzbroic w cierpliwosc. A w razie niepokoju zasiegnac opinii lekarza.

@martakratka a jak dlugo krwawisz i obficie to moze wystarczy lek na krzepniecie cyklonamina albo exacyl. Ale to na recepte i z zalecenia lekarza.
Ja po pierwszym zabiegu dostalam @i nie umialam skonczyc. Tez sie lalo ze mnie. Wrocilam do szpitala i nikt nie myslal o zabiegu. Ponoc nie powinno sie po poronieniu zbyt szybko poprawiac tak mowili mi w szpitalu. Dostalam leki przeciwkrwotoczne i pomoglo

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Czyli mialas łyżeczkowanie.... a wiesz moze przy jakiej grubosci endometrium? Bo moja gin stwierdzila ze u mnie niw trzeba, a ja ciagle krwawie i to wcale nie malo...

Nie wiem przy jakiej grubości, nikt mi tego nie mówił a ja nie miałam sił zadawać pytań. Ale na twoim miejscu poszłabym do gin na usg żeby sprawdzić czemu krwawisz. Może być np tak jak u mnie, że zrobił się gdzieś po prostu jakiś mały skrzep i macica chce go usunąć a nie daje rady. Sprawdź, będziesz spokojniejsza :)
@zosiak widzę że mnie rozumiesz. Z resztą czytałam że masz ostatnio gorszy okres, więc rozumiem doskonale... A o tych stopkach nie wiedziałam do tej pory, choć cały czas używam do forum tylko tel :p ale ja nie lubię mieć poziom ekranu, więc mam wyłączona funkcje obrotu ekranu i nigdy mi się nie obrócił przypadkiem :D

@Destino wlasnie rozumiem ze za male na zabieg ale nie rozumiem jak grubosc endometrium wskazuje na oczyszczenie sie. A jak wlasnie gdzies jest jakis skrzep? Ale jest duzo rzeczy ktorych nie rozumiem:D

@olaa90 tak tak:) ale troche trace wiare chyba jakis lek mi potrzebny na te objawy reumatologiczne, chyba cos sie obudzilo i bez wizyty u Pasnika sie nie obejdzie. Ja tam bo łódz bliżej.za 2 miesiace mam tydz szpital bo bola mnie kolana i stawy no i mam to przeciwcialo anty ro. Watpie ale moze cos tam juz pomogą, a przytulanki zawsze;) jak ma sie udac to sie uda jak nie, niedlugo zaczne poglebiac diagnostyke:) aaa no i mam zapalenie oskrzeli i jestem na antybiotyku takze do dooooooopy:p

Witam. Mam nadzieje ze dobrze trafiłam...
Niedawno straciłam ciążę w 20 tyg. Nie byłam jeszcze u lekarza, ale chciałabym dowiedzieć się czy są tu kobiety, które starciły ciążę w II trymestrze i jak długo czekały z zajściem w kolejną ciążę i oczywiście jak kończyły się kolejne ciąże.

Witaj @kb.karola90 współczuję Ci ogromnie. Ja straciłam kilka ciąż, ale znacznie młodszych. Są dziewczyny, które też straciły maleństwa na podobnym etapie. Pewnie już śpią brzuchami do góry.
A Ty brałaś leki na podtrzymanie? Czy to tak nagle się wydarzyło?

reklama
Do góry