reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Totois30, @martakratka z tym endometrium to nie takie proste, bo jak jest male i zrobia zabieg to moga zniszczyc sluzowke i doprowadzic do nieplodnosci. Dlatego zeby zrobic lyzeczkowanie endometrium musi miec okreslona grubosc. A jak jest takie na 3 mm to raczej wskazuje na to, ze sie samo oczyscilo. A beta tak szybko nie spada jak by sie wydawalo. Mi spadala prawie 3miesiace zanim zeszla do zera. Oczywiscie to wazne z jakiej wartosci spada, ale tak jak nie rosnie z dnia na dzien, tak tez nie spada i trzeba sie uzbroic w cierpliwosc. A w razie niepokoju zasiegnac opinii lekarza.

@martakratka a jak dlugo krwawisz i obficie to moze wystarczy lek na krzepniecie cyklonamina albo exacyl. Ale to na recepte i z zalecenia lekarza.
Ja po pierwszym zabiegu dostalam @i nie umialam skonczyc. Tez sie lalo ze mnie. Wrocilam do szpitala i nikt nie myslal o zabiegu. Ponoc nie powinno sie po poronieniu zbyt szybko poprawiac tak mowili mi w szpitalu. Dostalam leki przeciwkrwotoczne i pomoglo

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Czyli mialas łyżeczkowanie.... a wiesz moze przy jakiej grubosci endometrium? Bo moja gin stwierdzila ze u mnie niw trzeba, a ja ciagle krwawie i to wcale nie malo...

Nie wiem przy jakiej grubości, nikt mi tego nie mówił a ja nie miałam sił zadawać pytań. Ale na twoim miejscu poszłabym do gin na usg żeby sprawdzić czemu krwawisz. Może być np tak jak u mnie, że zrobił się gdzieś po prostu jakiś mały skrzep i macica chce go usunąć a nie daje rady. Sprawdź, będziesz spokojniejsza :)
@zosiak widzę że mnie rozumiesz. Z resztą czytałam że masz ostatnio gorszy okres, więc rozumiem doskonale... A o tych stopkach nie wiedziałam do tej pory, choć cały czas używam do forum tylko tel :p ale ja nie lubię mieć poziom ekranu, więc mam wyłączona funkcje obrotu ekranu i nigdy mi się nie obrócił przypadkiem :D

@Destino wlasnie rozumiem ze za male na zabieg ale nie rozumiem jak grubosc endometrium wskazuje na oczyszczenie sie. A jak wlasnie gdzies jest jakis skrzep? Ale jest duzo rzeczy ktorych nie rozumiem:D

@olaa90 tak tak:) ale troche trace wiare chyba jakis lek mi potrzebny na te objawy reumatologiczne, chyba cos sie obudzilo i bez wizyty u Pasnika sie nie obejdzie. Ja tam bo łódz bliżej.za 2 miesiace mam tydz szpital bo bola mnie kolana i stawy no i mam to przeciwcialo anty ro. Watpie ale moze cos tam juz pomogą, a przytulanki zawsze;) jak ma sie udac to sie uda jak nie, niedlugo zaczne poglebiac diagnostyke:) aaa no i mam zapalenie oskrzeli i jestem na antybiotyku takze do dooooooopy:p

Witam. Mam nadzieje ze dobrze trafiłam...
Niedawno straciłam ciążę w 20 tyg. Nie byłam jeszcze u lekarza, ale chciałabym dowiedzieć się czy są tu kobiety, które starciły ciążę w II trymestrze i jak długo czekały z zajściem w kolejną ciążę i oczywiście jak kończyły się kolejne ciąże.

Witaj @kb.karola90 współczuję Ci ogromnie. Ja straciłam kilka ciąż, ale znacznie młodszych. Są dziewczyny, które też straciły maleństwa na podobnym etapie. Pewnie już śpią brzuchami do góry.
A Ty brałaś leki na podtrzymanie? Czy to tak nagle się wydarzyło?

reklama
Do góry