reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam. Mam nadzieje ze dobrze trafiłam...
Niedawno straciłam ciążę w 20 tyg. Nie byłam jeszcze u lekarza, ale chciałabym dowiedzieć się czy są tu kobiety, które starciły ciążę w II trymestrze i jak długo czekały z zajściem w kolejną ciążę i oczywiście jak kończyły się kolejne ciąże.
Witaj, tak jak wspominała @Totois30 straciłam córeczke w 19tc... To było pod koniec czerwca. :( po 4 miesiącach od straty znów zaszłam w ciążę i obecnie 14+3 i wszystko w porządku jak na raze :) a jeśli chodzi o to ile czekałam z zajściem to nie czekałam w ogóle... Można powiedzieć że też nie starałam się jakoś bardzo zajść w ciążę ale jak widać po 4mc mój organizm sam uznał że czas na kolejną. Mimo zaleceń o wstrzymaniu się 6mc
Trzymaj się kochana :*

p19u3e3kuuostlcz.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

reklama
@Marika92 dziękuję Ci bardzo, że napisałaś i oczywiście serdecznie Ci gratuluję i życzę szczęśliwego rozwiązania jeśli mogę wiedzieć, co stało się że straciłaś córeczkę? Tak jak juz wcześniej napisałam u mnie powodem była niewydolność cieśniowo-szyjkowa.

@Marika92 dziękuję Ci bardzo, że napisałaś i oczywiście serdecznie Ci gratuluję i życzę szczęśliwego rozwiązania jeśli mogę wiedzieć, co stało się że straciłaś córeczkę? Tak jak juz wcześniej napisałam u mnie powodem była niewydolność cieśniowo-szyjkowa.
U mojej córki niestety stwierdzono zespół Turnera i liczne wady rozwojowe... Ale nieprawidłowości było widać już w 10tc... Trzymam za Ciebie kciuki i odzywaj się tu czasem :)

p19u3e3kuuostlcz.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

@roki_1991 mam gorsze dni na dodatek meza nie ma i sama musze to zwalczac tak maz by przytulil poszlibysmy do kina czy cos porobili a tak sama sie mecze i dochodzi jeszcze tesknota za nim. W takiej sytuacji jak Ty jest wiecej tutaj kobiet m.in @roxie123 wykonuje szereg badan czy @olaa90 jednak jakbys sie czula jakby na forum byly same nie powodzenia noz kurcze pomyslalabys ze i Tobie sie nie uda a musisz byc silna jesli dlugi jeszcze etap przed Toba to moze zapisz sie na jakis fitnes cwicz w domu cwiczenia Cie wzmocnia i poprawia nastroj ja wlasnie kiedy przestalam dol mnie dopadl nie uwierzysz ale od ostatnich staran o dziecko minal u nas rok, lelarz kazal czekac pol roku ale krzywe spojrzenia w pracy i w rodzinie tak nawet w rodzinie byly zgrzyty i puczanie jakimi my i moj maz jestesmy nie udacznikami ze doszlo do cp tak jakby to byla nasza wina:/ to wszystko sprawilo ze to przelozylismy a maz pojechal za granice troszke dorobic.

@nafoczka Mielec,wiec nie tak daleko Ciebie -zapraszam na kawusie kiedyś ☺️ Super,ze Ci rozpisała. Ja od siebie dodam jeszcze: słaby kontakt wzrokowy z mówca, rutyny i nawyki, nadwrażliwości... a szczepilas synka kochana? Już chce poznać doktorka :D ;*

Edit: p.s myśle i myśle o Karolku,a może poczytaj o Aspergerze - to łagodniejsza postać autyzmu,jeśli Panie nie sugerowały Ci nic wcześniej to może po prostu to jakieś delikatne cechy tylko. W grupie obok jest jeden chłopiec z Aspergerem - przemądry i nie ma poczucia jakichkolwiek granic w relacjach z nieznajomymi
My w Mielcu czasem jesteśmy bo mąż ma znajomych ze studiów w Goleszowie :)
Być może to jakaś lagodna forma u Karolka. Sama jestem trochę w szoku bo to bardzo grzeczny chłopiec i mądry *a na swój wiek nawet bardzo, stad ten szok ze jest lekko "zawieszony" na lekcjach. No i jest ogromnie wrażliwy aż czasem za bardzo. Ostatnio popadł w rozpacz i plakal bo paznokcie pomalowana nie kolorem który on mi wybrał :) co nie zmienia faktu że mi jako matce ciężko bo nie umiem mu pomóc
@ivvonka
ale jest też w tym jeden plus- mąż wiecznie na niego się denerwował ze nie robi szybko tego co powinien, a teraz trochę jak poczytał ze po prostu takie możemy mieć dziecko to sam się walnąl w pierś :)

Ach ja to z pewnością zmarzluch jestem (oprócz ciąży bo tam mnie grzal Wikus :p )

@Totois30 to co piszesz o tym chłopcu o rodzicach to bardzo smutne i trudne ze nie maja pomocy bo to dla "normalnych" rodziców jest trudne :(

@nafoczka Jak piszesz o tym braku skupienia, to się zastanawiam czy mojej córki też nie należałoby zdiagnozować. Ze skupieniem jest straszny problem, np. siadamy uczyć się czytać - no to pierwszy wyraz, drugi, nawet pierwsze zdanie. Potem "O! Mamo! Zobacz! Na podłodze jest plamka!", "O! Mamo! Zobacz! Rybka pływa w akwarium", "O! Mamo! Zobacz! Okruszek!" albo ale mnie ręka/palec/głowa/noga swędzi. Albo siedzi i się patrzy wszędzie byle nie w tekst...

@zosiak ja się bardzo cieszę tym że innym się udaje, bo mam świadomość tego że mam duże szanse :) wczoraj byłam z M z teatrze, bo dostaliśmy pod choinkę bilety od moich rodziców. To była komedia, śmialismy się aż do łez :D
Odebrałam wyniki tych przeciwciał ana2 i coś tam wyszło, czytałam że może wskazywać na toczeń, ale tak na prawdę reszta badań w tym kierunku (antykoagulant tocznia, przeciwciała antykariolipinowe i beta2glikoproteinie)są ujemne, a nic przeciwciał nie jest wysokie, także mam nadzieję że nie jest ze mną tak źle...

reklama
@nafoczka, a myslalam, ze tylko ja tak mam, ze sie rozplywam. Ogolnie lubie zimno, ale z natanielem to juz syberia by sie przydala [emoji1] M siedzi w dwuch swetrach a ja krotka koszulka i tyle. Ciagle mi goraco [emoji38]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry