reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam. Mam nadzieje ze dobrze trafiłam...
Niedawno straciłam ciążę w 20 tyg. Nie byłam jeszcze u lekarza, ale chciałabym dowiedzieć się czy są tu kobiety, które starciły ciążę w II trymestrze i jak długo czekały z zajściem w kolejną ciążę i oczywiście jak kończyły się kolejne ciąże.
Witaj, tak jak wspominała @Totois30 straciłam córeczke w 19tc... To było pod koniec czerwca. :( po 4 miesiącach od straty znów zaszłam w ciążę i obecnie 14+3 i wszystko w porządku jak na raze :) a jeśli chodzi o to ile czekałam z zajściem to nie czekałam w ogóle... Można powiedzieć że też nie starałam się jakoś bardzo zajść w ciążę ale jak widać po 4mc mój organizm sam uznał że czas na kolejną. Mimo zaleceń o wstrzymaniu się 6mc
Trzymaj się kochana :*

p19u3e3kuuostlcz.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

reklama
@Marika92 dziękuję Ci bardzo, że napisałaś i oczywiście serdecznie Ci gratuluję i życzę szczęśliwego rozwiązania jeśli mogę wiedzieć, co stało się że straciłaś córeczkę? Tak jak juz wcześniej napisałam u mnie powodem była niewydolność cieśniowo-szyjkowa.

@Marika92 dziękuję Ci bardzo, że napisałaś i oczywiście serdecznie Ci gratuluję i życzę szczęśliwego rozwiązania jeśli mogę wiedzieć, co stało się że straciłaś córeczkę? Tak jak juz wcześniej napisałam u mnie powodem była niewydolność cieśniowo-szyjkowa.
U mojej córki niestety stwierdzono zespół Turnera i liczne wady rozwojowe... Ale nieprawidłowości było widać już w 10tc... Trzymam za Ciebie kciuki i odzywaj się tu czasem :)

p19u3e3kuuostlcz.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

@roki_1991 mam gorsze dni na dodatek meza nie ma i sama musze to zwalczac tak maz by przytulil poszlibysmy do kina czy cos porobili a tak sama sie mecze i dochodzi jeszcze tesknota za nim. W takiej sytuacji jak Ty jest wiecej tutaj kobiet m.in @roxie123 wykonuje szereg badan czy @olaa90 jednak jakbys sie czula jakby na forum byly same nie powodzenia noz kurcze pomyslalabys ze i Tobie sie nie uda a musisz byc silna jesli dlugi jeszcze etap przed Toba to moze zapisz sie na jakis fitnes cwicz w domu cwiczenia Cie wzmocnia i poprawia nastroj ja wlasnie kiedy przestalam dol mnie dopadl nie uwierzysz ale od ostatnich staran o dziecko minal u nas rok, lelarz kazal czekac pol roku ale krzywe spojrzenia w pracy i w rodzinie tak nawet w rodzinie byly zgrzyty i puczanie jakimi my i moj maz jestesmy nie udacznikami ze doszlo do cp tak jakby to byla nasza wina:/ to wszystko sprawilo ze to przelozylismy a maz pojechal za granice troszke dorobic.

@nafoczka Mielec,wiec nie tak daleko Ciebie -zapraszam na kawusie kiedyś ☺️ Super,ze Ci rozpisała. Ja od siebie dodam jeszcze: słaby kontakt wzrokowy z mówca, rutyny i nawyki, nadwrażliwości... a szczepilas synka kochana? Już chce poznać doktorka :D ;*

Edit: p.s myśle i myśle o Karolku,a może poczytaj o Aspergerze - to łagodniejsza postać autyzmu,jeśli Panie nie sugerowały Ci nic wcześniej to może po prostu to jakieś delikatne cechy tylko. W grupie obok jest jeden chłopiec z Aspergerem - przemądry i nie ma poczucia jakichkolwiek granic w relacjach z nieznajomymi
My w Mielcu czasem jesteśmy bo mąż ma znajomych ze studiów w Goleszowie :)
Być może to jakaś lagodna forma u Karolka. Sama jestem trochę w szoku bo to bardzo grzeczny chłopiec i mądry *a na swój wiek nawet bardzo, stad ten szok ze jest lekko "zawieszony" na lekcjach. No i jest ogromnie wrażliwy aż czasem za bardzo. Ostatnio popadł w rozpacz i plakal bo paznokcie pomalowana nie kolorem który on mi wybrał :) co nie zmienia faktu że mi jako matce ciężko bo nie umiem mu pomóc
@ivvonka
ale jest też w tym jeden plus- mąż wiecznie na niego się denerwował ze nie robi szybko tego co powinien, a teraz trochę jak poczytał ze po prostu takie możemy mieć dziecko to sam się walnąl w pierś :)

Ach ja to z pewnością zmarzluch jestem (oprócz ciąży bo tam mnie grzal Wikus :p )

@Totois30 to co piszesz o tym chłopcu o rodzicach to bardzo smutne i trudne ze nie maja pomocy bo to dla "normalnych" rodziców jest trudne :(

@nafoczka Jak piszesz o tym braku skupienia, to się zastanawiam czy mojej córki też nie należałoby zdiagnozować. Ze skupieniem jest straszny problem, np. siadamy uczyć się czytać - no to pierwszy wyraz, drugi, nawet pierwsze zdanie. Potem "O! Mamo! Zobacz! Na podłodze jest plamka!", "O! Mamo! Zobacz! Rybka pływa w akwarium", "O! Mamo! Zobacz! Okruszek!" albo ale mnie ręka/palec/głowa/noga swędzi. Albo siedzi i się patrzy wszędzie byle nie w tekst...

@zosiak ja się bardzo cieszę tym że innym się udaje, bo mam świadomość tego że mam duże szanse :) wczoraj byłam z M z teatrze, bo dostaliśmy pod choinkę bilety od moich rodziców. To była komedia, śmialismy się aż do łez :D
Odebrałam wyniki tych przeciwciał ana2 i coś tam wyszło, czytałam że może wskazywać na toczeń, ale tak na prawdę reszta badań w tym kierunku (antykoagulant tocznia, przeciwciała antykariolipinowe i beta2glikoproteinie)są ujemne, a nic przeciwciał nie jest wysokie, także mam nadzieję że nie jest ze mną tak źle...

reklama
@nafoczka, a myslalam, ze tylko ja tak mam, ze sie rozplywam. Ogolnie lubie zimno, ale z natanielem to juz syberia by sie przydala [emoji1] M siedzi w dwuch swetrach a ja krotka koszulka i tyle. Ciagle mi goraco [emoji38]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry