reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Powiedziała mi na razie tylko tyle że musimy kontrolować i sprawdzić pod kątem HPV... Już się boję :( nawet nie chce nic w necie czytać.. Normalnie ciągle coś

p19u3e3kpm6yp9kv.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

@Marika92 to mi jakoś pół roku przed pierwszą ciążą wyszedł hpv. Po miesięcu robiłam kontrolnie i już było ok. I potem tak jeszcze za dwa miesięce robiłam i czysto. Do tej pory wychodzi czysto. Także mozliwe że będzie dobrze

@Marika92 będzie dobrze ;*

Dziewczyny mniej mnie tutaj teraz , ale kurcze jest was tak dużo , a ja głównie na drugim jestem , bo Wy macie takie etapy gdzie wszystko skończy się pięknie ;* wszystkim kibicuję i za wszystkie 3mam kciuki !!! w razie potrzeby służę pomocą :) możecie mnie wywoływać jak coś :)

Chciałam się z Wami czymś podzielić jeśli mogę :) przepraszam , że tylko o sobie ...
Ponad rok szukania ... 4 poronienia ... i chyba w końcu wylazło szydło z worka , co hamuje rozwój zarodka . Robiłam wczoraj badanie prolaktyny , nie pierwszy raz z resztą ... ale robiłam na zalecenie doktora P po obciążeniu metoklopramidem i takie wyniki dostałam :
WYNIK PROLAKTYNY : 513,2 norma do 637,0
PROLAKTYNA PO OBCIĄŻENIU MTC : 7554,0

Dziewczyny uświadomiły mi , że wskazuje to na prl czynnościową .
Pokazuje to , wynik prl po 1h mam 15x wyższy , a powinien być z tego co wiem 5x wyższy < znowu jesli jest mniej niz 5x to pokazuje guza przysadki > .
Koleżanka napisała że prl czynnościowa mimo , że ma się owulację i zachodzi w ciążę również doprowadza do poronień ...sama była tego przykładem . Taka wysoka prolaktyna ma wpływ na niewydolność ciałka żółtego . No i moje straty na tak wczesnym etapie na to też wskazują .
Jak nic po drodze nie wyjdzie to będzie czarno na białym ... w końcu coś zabłysnęło jakiś wynik ... może to głupie , że się cieszę itd. przezywam , ale dłuuuugo czekałam na jakieś coś i nie wiem nawet jak opisać swoje samopoczucie teraz . Tyle badań , wizyt , starań szukania ... w zasadzie czekam jeszcze na wyniki pc. przeciw antygenom jajnika ale pozostałe przeciwciała wyszły ok więc nie sądze żeby te były , no i neszczesne kariotypy , mutacje protrombiny i krzywe robię w piątek .
Jeśli nic z tego nie wyjdzie to będzie winowajca moich strat... takie mam nadzieje ogromne , bo to wystarczy zbić tabletkami i dziewczyny mają swoje szczęścia .
3majcie kciuki i pomódlcie się żebym w końcu potwierdziła czemu tak się dzieje i żebym dostała odpowiedni lek i cieszyła się zdrową ciążą ... nadal się boję , ale mam ogromne nadzieje

Całuje ;**

@Marika92 to mi jakoś pół roku przed pierwszą ciążą wyszedł hpv. Po miesięcu robiłam kontrolnie i już było ok. I potem tak jeszcze za dwa miesięce robiłam i czysto. Do tej pory wychodzi czysto. Także mozliwe że będzie dobrze
No też tak mówiła że w ciąży różne anomalie się dzieją więc może ładnie samo się wchłonie czy coś tam... Zobaczymy... Na szczęście mam dobrego lekarza

p19u3e3kpm6yp9kv.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

@roxie123 jeśli to chociaż w 1% miało wpływ, to na coś zdały się Twoje liczne badania. Wiem,że zazwyczaj przepisują na to bromergon,który niestety ma często skutki uboczne w postaci bólu głowy czy otępienia,ale na pewno lekarz dobierze Ci odpowiedni lek i dawkę.

@angie. Kiedy dokładnie straciłaś? :( Miałaś zabieg?

Napisane na MI 4LTE w aplikacji Forum BabyBoom

@kropkikreski4 tabletki destinox podobno P zapisuje na szybkie zbicie :) w zasadzie nie żałuję wszystkich tych badań , bo bardzo duzo wykluczyłam , i immunologie i zespół antyfosfolipidowy itd :) ale dopiero P zlecił prolaktyne po obciążeniu

@kropkikreski4 w skrocie...u mnie dwie ciaze poleciały w roku 2017...pierwsza 13 luty ciaza biochemiczna ...druga poleciala 20 listopada w 8 tyg byl tylko malenki pecherzyk beta niska...wszystko oczyscilo sie samo...dodam tylko ze z zadnej tej ciazy nie planowalam...

Co mnie pociesza...alr porobilam juz troche badan i zobaczyny co dalej...boje sie powtorki...strasznie...a od marca chcemy działać juz..

reklama
@roxie123 trzymam kciuki zeby Twoja walka z tym wszystkim okazala sie wygrana i zebys jak najszybciej cieszyla sie dzidzią. :)

Do mnie dzwonil gin i bede musiala z przyczyn niezaleznych od niego a juz tym bardziej ode mnie przelozyc wizyte a mialam miec jutro i dopiero mam w poniedzialek wieczorem. No przeciez umre do tego czasu..nie wiem czy na bete w takim razie nie skocze np jutro i w piatek. Troche bym sie moze uspokoila jakby byla dobra.. Bo dalej nie mam zadnych objawow ciazy oprocz braku @ i moze lekkiej sennosci... Co doradzicie?:(

Do góry