reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja to teraz znowu mam stracha że jestem w ciąży i co to dalej będzie...

Dziś pierwszy raz robiłam sama zastrzyk. Sińca mam na 1/8 część brzucha. Tato lepsze robi ;-)
Ja ostatnio robiłam zastrzyki idealnie... Ale od dwóch dni coś mój fach w ręku upadł... I trafiam nie dość, że boleśnie to jeszcze robię sobie siniaki... Buuuu chyba nastał jakiś mój okres zwiększonej wrażliwości bólowej.. Nawet pobieranie krwi mnie dziś bolało i cała ręka mnie boli teraz :/ jakaś felerna żyła chyba bo napuchła lekko :/ dzień z chandrą

p19u3e3kq03t9hz3.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

reklama
@anja93 widac ze wyczekana beta :D ogromniasta ! To lutki mize nie bierz hez konsultacji, bo wydaje sie szysko perfecto.

A ja mam zonka.juz fiksuje i nie wiem czy zawsze tak mialam czy nie..przy siusiu czerwony papierek ale na wkladce nie ma sladow..jeszcze..albo malpa albo nie;) pewnie jutro bedzie wiadoni jak nie przyjdzie @ to ide na bete bo tak nigdy nie mialam;) chyba no jeszcze wieczorem pomysle :D

Dziewczyny dawno się tu nie udzielałam ale potrzebuję porady. 32tc. Od kilku dni odczuwam skurcze zaczynają się od kręgosłupa idą w dół brzucha. Sikam dwa razy dziennie rano po przebudzeniu i wieczorem przed snem piję ok 2l płynów dziennie. Dziś byłam u położnej i w badaniu moczu paskiem wyszła krew w moczu więc wyślą próbkę do laboratorium. Mocz bardzo mętny. Następna wizyta we wtorek a jeśli przestanę robić siku to na emergency. Czy mogę jakieś leki czy syropy na to pić?

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Zazdroszcze czytania ksiazek lubie ale czasu brak a oststnio bardzo zmeczona i spiaca jestem wiec sadze ze skonczyloby sie to snem:D a jeszcze o tej sadze moze byc to ciekawe ja ogladalam wspaniale stulecie ale niestety z braku czasu stanelam na 236 odcinku :D
@Totois30 odczekalabym do terminu miesiaczki wiem ze korci ale lepiej poczekac niz zdobic test i sie rozczarowac a te testy tez roznie wychodza mi joe wychodzily a bylam w ciazy.
@anja93 beta ladna zbadaj przyrost i wiecej bett bie rob czekaj na badania.
@roxie123 badania to worek bez dna ja ostatnio sporo wydatkow miałam :/ m.in musialam wymienix okulary a denfysta jeszcze czeka.
Dziewczyny oktopnie spac mi sie chce zasnelabym na siedzaco poradzcie co zrobic ps. kawy jiw pije jeszcze 3 h w pracy.

Praktyki byly dzisiaj inne super ogolnie.

@zosiak jutro odbieram wynik drugiej bety i narazie koniec. Pozniej dzwonie do gin i czekam na wizyte. Fajne doswiadczenie z takimi praktykami w szpitalu, sama kiedys myslalam o kierunku pielegniarstwo moze i troszke zaluje..ale co tam :) zycze Ci zeby Ci sie wszystkie plany potoczyly tak jak sobie zapragniesz. :)
@AgaB33 u mnie 37dc. :) ostatnia @ mialam 29.11
Skoro Twoj tato robi lepsze te zastrzyki to moze go wykorzystuj w tej sprawie, jak tylko masz mozliwosc ;)
@ivvonka beta moze i ladna, ale czy ja wiem czy to start? Dlugo zwlekalam z robieniem testu ciazowego, chcialam odczekac do Nowego roku i tu juz jesli dobrze wszystko idzie,leci mi 5 tydz :) a Ty ktory juz tc? :)
@gosia100 Ty masz juz coreczke wiec w ciaze zajdziesz na pewno, nie zadreczaj sie nie potrzebnie. Na pewno w niedalekim czasie sama pochwalisz sie dwiema kreseczkami czy piekna beta:) ja znowu mysle odwrotnie. W ciaze jak widac zachodze łatwo, ale boje sie ze utrzymanie jej moze byc dla mnie problemem. Narazie sie pozytywnie nastawiam, trzeba odganiac zle mysli
@Totois30 zrob testa w dniu spodziewanej @ wieksza adrenalinka :) bo wczesniej moze Ci nie wyjsc tak jak mi :*

@anja93 dziekuje ja jednak marze o dziecku bardzo studia tez chce skonczyc mam nadzieje ze los pozwoli na jedno i drugie:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@kropkikreski4 ja slyszalam ze progesteron najlepiej sprawdzic przed owulacja. Norma w fazie folikularnej to 0.06-2.9 a pozniej najlepiej trzy dni pod rzad w fazie lutealnej bo progesteron ma wahania nawet co kilka godzin. I mozna sobie przez np dwa kolejne cykle powtorzyc badanie. I wtedy mniej wiecej wychodzi wszystko miarodajnie :)
@zosiak jasne ze i studia skonczysz i tez dzidzia sie bedziesz cieszyc.. Moze wszystko w swoim czasie a ten czas NA PEWNO nastapi :*

Dziewczynki muszę się wam pochwalić,ze dzisiaj w moim ciemnym tunelu pojawiło się światełko !! ☺️ Udało mi się umówić na 1 wizytę do dr Przybycienia i to jeszcze w tym miesiącu - co prawda 31 ale to dalej styczeń !!!!!! Aaaaaaaaaa <3 jestem taka szczęśliwa,ze z tego szczęścia cały czas płacze - ze mój mąż ma mnie za wariatkę :x

reklama
Cześć dziewczynki :)
Nie ma opcji, nie nadrobie forum :(
U mnie bardzo leniwie ostatnio.
Brzuchol mi się zaczyna coraz częściej stawiać, ale jeszcze na porodówkę się nie wybieram :p
Wizytuję we wtorek u swojego ginekologa, więc zobaczymy co powie :)

Chyba dużo pozytywów się pokazało? ;)
Komu mam gratulować? Proszę mi się tu upomnieć o gratulacje ;)

@Funia90 jak się z Asieńką macie?

Do góry