reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziękuję @membaris i @roxie123. To może faktycznie umówię to usg na 19.01 przed wizytą u lekarza bo tą mam na 10. A Ty @membaris kiedy idziesz?? Ja ostatnia miesiączka 25.11 a 8.12 test owu pokazywał bladą drugą kreskę to obstawiam późną owu bo 21.12 czyli w 27dc rano beta była jeszcze 0 a pozytywny test 26.12. 27.12 beta 303. Uff chyba wszystkie informacje naprowadzające ;-) to dopasuj proszę czy podobny etap. Mi lekarz termin na 01.09 wyliczył

reklama
@AgaB33 tak, Misiu nadal z nami śpi. Tak naprawdę to on nie ma swojego pokoju bo w tym roku planujemy przeprowadzkę do nowego domu i tam będzie miał dopiero swój kąt. Myślimy czy mu nie wstawić swojego łóżka do nas do sypialni. On strasznie źle śpi. Raz, może 2 razy w miesiącu zdarzy się, że prześpi od 20:30 do 5 rano. Ja w ciąży cierpię na bezsenność ale nie narzekam na to , że jestem niewyspana. Odsypiam z małym w dzień na drzemce.

A co do basenu to jeśli nie masz lub miewasz infekcji to można na basen chodzić.

Powiem tak na wizytę dobrze iść na początku ciąży sprawdzić czy dzidziolek rozwija się w macicy , później nie szła bym wczesniej jak koniec 7 tygodnia , bo moze jescze nie byc serduszka i dodatkowe stresy :)

Nawiedziła mnie @ własnie jutro pędzimy do diagnostyki na dalsze badania :)

@AgaB33 no jednak nie, jestem po Tobie bo ja ostatnia miesiaczka 1 grudnia. A u mnie pierwszy pozytywny test w Wigilię :) w piątek robię betę a wizytę mam 18 grudnia + usg.

Nie wiem co ja tam zobaczę. Na pewno będę beczeć profilaktycznie. Ooo, nie...nie. Myśl pozytywnie, myśl pozytywnie: o zajączkach, małych kurczaczkach, koteczkach, pieseczkach... jajko zniosę zaraz.;)

@Totois30 &&& za test :)

Poskładało mnie nie wstaje dzisiaj już z kanapy :/ a tak chciałam @ a teraz umieram...;p
I najlepsze jest to , że u mnie nie ma czegos takiego jak plamienia przed okresowe jak przyłazi to pełną parą ...
Kariotypy poszły w górę 420zł za osobe już sobie zycza wczesniej po 380 były eh

@roxie123 patrz nowy rok...ale masakra ale ja po 1 dniu tez odczuwam zmiany, w biedrze nie ma siatek za 7 gr ( chociaz rozleniwilo mnie to, wreszcie wyciagne moje piekne duze torby w mapety na zakupy i bede trzymać w aucie) od rana wydzwaniaja ukrainscy telemarketerzy...ale apropos badan do na razie wszystko dobrze, co? Niby to dobrze ale wiadomo ze trudniej celowac z lekiem:/ ale nie będę Ci życzyć zeby Ci cos wyszło. .ale moze taaaaaaki zestaw badan pomoze w doborze lekow:)

@roxie123 biedulinko, może weź coś przeciwbólowego. Możesz?

@Totois30 Dzieki. Jakoś poszło.

Ja już po. Rzecz jasna, buczenie było, bo na usg zobaczyłam czarną plamę i nic tam, kurna nie było w tej czarności. A potem słyszę: aaa tu jest z drugiej strony. No dobrze, jest. Ciałko żółte jest. Ok. Tętna nie ma, bo to za wcześnie. Zobaczymy je za dwa tygodnie.
Jest ok. Chociaż jest małe ale. Lekarz ostrzegł, że mogą być plamienia, brudzenia z racji umiejscowienia się zarodka. Moja macica jest w kształcie serca. Zarodek jest w jednym jej rogu. Tam zachodzą największe zmiany. Dopóki nie powiększy się te parę milimetrów szczęścia i nie wypełni wolnej przestrzeni mogę mieć delikatne plamienia.

reklama
Do góry