reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Serio ? :/ a no tak :D a to przepraszam za pomyłkę :)
Edit ; to jak piątek to normalny dzień to na betę wyskoczę w piątek

reklama
@olaa90, plotki były, są i będą. U mnie w pracy też się gada po korytarzach. Tego nie unikniesz. Trzeba spróbować przejść obok i skupić się na pracy. Np. Przygotować dzieci do dnia babci i dziadka. Nauczyć je czegoś fajnego. Ja też pracuję z dziećmi i mimo tego, że na początku nie powiem-nie było lekko (bo ja też chcę takie, a nie mam) to jednak po poronieniu i powrocie, praca było jak koło ratunkowe. Rób swoje, na innych nie patrz.

@membaris, lekarze tak na betę nie ganiają. Ja to bardziej muszę tego progesteronu pilnować, bo jest niski I Tsh kontrolować. A jak już to robię to betę też se szczelem... a co? Dla spokoju duszy.

@zosiak dasz radę.Jak oni dali radę do siebie wrócić i zostawić za sobą to co dzieli, to co trudne, to Ty na pediatrii nie wytrzymasz? ;)
Bądź jak ninja medicine:ninja2:.

@ivvonka pewnie ze dam jednak smutno mi bo od jutra znowu mam maraton najpierw praktyki potem praca a maz juz wyjezdza 5 stycznia kurcze tak bylo fajnie i sie musialo skonczyc:(

@zosiak, no tak, ale jeszcze troszkę go masz. Nie da rady go jakoś do grzejnika przykuć czy coś. A na poważnie dużo jeszcze tych rozjazdów Wam zostało czy to raczej na stałe?

@olaa90, plotki były, są i będą. U mnie w pracy też się gada po korytarzach. Tego nie unikniesz. Trzeba spróbować przejść obok i skupić się na pracy. Np. Przygotować dzieci do dnia babci i dziadka. Nauczyć je czegoś fajnego. Ja też pracuję z dziećmi i mimo tego, że na początku nie powiem-nie było lekko (bo ja też chcę takie, a nie mam) to jednak po poronieniu i powrocie, praca było jak koło ratunkowe. Rób swoje, na innych nie patrz.

@membaris, lekarze tak na betę nie ganiają. Ja to bardziej muszę tego progesteronu pilnować, bo jest niski I Tsh kontrolować. A jak już to robię to betę też se szczelem... a co? Dla spokoju duszy.

@zosiak dasz radę.Jak oni dali radę do siebie wrócić i zostawić za sobą to co dzieli, to co trudne, to Ty na pediatrii nie wytrzymasz? ;)
Bądź jak ninja medicine:ninja2:.
@ivvonka w poprzedniej ciąży w 7 tygodniu mój zarodeczek był malutki i nie miał serduszka i kazała mi betę zrobić, jak się okazało wynosiła ona tylko ok 1500 także pewnie dlatego chce żebym zrobiła.
A jak się czujesz? Jakieś dolegliwości? Jakoś na dniach masz wizytę ? :)

Wizyta jutro. Jeszcze jestem odważna. Jutro najlepiej żebym zaspała, to nie będę miała czasu się martwić.

@membaris, no tak. Lepiej słuchać lekarza i kontrolować.
Co do objawów to oprócz tego, że piersi trochę wrażliwsze to lekko mnie mdli, ale reklamacji nie było.
A jak u Ciebie?

@zosiak i o tym trzeba myśleć, że luty jest po styczniu, a styczeń już jest.

@ivvonka na razie spokojnie ile to tyg ? Jeszcze chyba nie serduszkowa także czas na wszystko nie martw się
@zosiak do lutego pyknie raz dwa zobaczysz [emoji4] chociaż wiem że we dwoje raźniej ale masz się czym zająć to ucieknie czas

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@roxie123 czas ucieka niesamowicie szybko ale zauwazylam ze jak jest maz w domu to jest lepiej nie mam dola a jak pojedzie pewnie znow mnie dopadnie. Narazie bardzo sie ciesze bo kuzyn od mego meza wrocil do tej dziewczyny byl to dla mnoe szok mowie Wam nie spodziewalabym sie tego a kuzyn jego pracuje z moim mezem jestesmy bardzo zrzyci z ta dziewczyna tez jest pomocna i zawsze mnie wspierala. W ogole to swiadkowie na naszym slubie byli i przykro mi bylo gdy sie rozstali a tu taka niespodzianka:) niestety ona tez musi poczekac bo maz razem z kuzynem wyjezdza.

Do góry