reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@membaris @AgaB33 trzymam za was kciuki!! ;*
Pozostałe dziewczyny, nie martwię się - my tez za niedługo do nich dołączymy :D ja przestałam w końcu plamić po zabiegu jupiii!! Dziewczyny jakie używacie płyny do higieny intymnej? Czuje jakiś dyskomfort chyba po tym ponad dwutygodniowym plamieniu.. może się umówić do gin na jakieś wymazy....

Ja w ostatnim miesiącu tez czułam dyskomfort, zamieniałam mojego białego jelenia na lacibios femina żel do hig. intymnej, żel do pielęgnacji i probiotyk (wystarczyły chyba 4 dni a wszystko minęło) kiedyś polecała mi @roxie123 - za co serdecznie jej dziękuję :) teraz używam tylko zel do higieny intymenj i sporadycznie ten pielegnacyjny żel a probiotyk leży w lodówce w razie "W" :)

reklama
@olaa90 kup trivagin i jego bierz to dobry probiotyk na sfery intymne i od razu dziala. Mozesz tez zakupic ziola zw. Vagosan i robic nasiadowki. Pomoze. Jedz tez duzo kiszonek. A do gina po wymazy zawsze warto isc.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

to podobnie jak ja, tylko, że ja miałam zabieg 5 października, i to był pierwszy cykl starań. Pojutrze @ ale wczorajszy test był negatywny (a ostatnio w ciąży wyszedł z 3 dni przed terminem) także już się nie nastawiam :) może też w 2 cyklu starań też mi się uda :) Czekam na wynik Twojej bety :) Mam nadzieję, że będzie wysoka! :)
@gosia100 trzeba myśleć pozytywnie i na pewno się uda :) no ja też na tą betę czekam.A przez to że dziś mam termin @ to kolejny dzień pobolewa mnie okresowo brzuch :/ @ivvonka ty też tak masz?

@membaris, tak może być, że trochę pobolewa. Organizm musi się przestawić do nowej sytuacji. Hormony też działają. Jak masz możliwość - odpoczywaj. U mnie akurat castagnus, który brałam, prawie do zera opanował ból przedokresowy, więc za wiele tam nie czułam. Co jakiś czas coś tam pociągnęło w dół, lekko się podbarwił śluz i zaczęłam nosić w torbie podpaski. Ale nic więcej się nie wydarzyło, nie nasiliło. Teraz też co jakiś czas coś tam lekko pociągnie, zakłuje z lewej czy prawej strony, ale mam leki, dużo odpoczywam i staram się nie rozmyślać co tam się może dziać i nie dziać, bo jeszcze coś mi się uda wymyślić.

Dziewczynki od pozytywów ile macie strat na koncie? I po jakim czasie zaszłyscie w ciąże ;* ?

@ivvonka pewnie już pytałam, ale mi się wszystko myli przepraszam. Ty kochana na co masz zastrzyki? Straciłaś jakieś ciąże ?

Ostatnia edycja:
@gosia100, u mnie wizyta z usg 3 stycznia. Do tego czasu mam brać zastrzyki, luteinę, duphaston, acard, encotron, kwas foliowy (prenatal uno akurat biorę), nospę, magnez. I nie szaleć. To tak robię. Co będzie dalej to się zobaczy. Pewnie na usg będę profilaktycznie ryczeć, ale lekarz już jest wprawiony, bo na monitorowaniu cyklu też łzy mi leciały. :eek: Taka moja uroda. ;)

reklama
@olaa90 Wcześniej zachodziłam szybko: pierwszy, drugi cykl. Akurat teraz, to jest po roku starań (ale nie polecam brać przykładu). Łącznie u mnie to jest piąte podejście. Ostatnie (małe w brzuchu słyszało? Ma tam grzecznie siedzieć, aż pan doktor poprosi)

Do góry