reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@membaris @AgaB33 trzymam za was kciuki!! ;*
Pozostałe dziewczyny, nie martwię się - my tez za niedługo do nich dołączymy :D ja przestałam w końcu plamić po zabiegu jupiii!! Dziewczyny jakie używacie płyny do higieny intymnej? Czuje jakiś dyskomfort chyba po tym ponad dwutygodniowym plamieniu.. może się umówić do gin na jakieś wymazy....

Ja w ostatnim miesiącu tez czułam dyskomfort, zamieniałam mojego białego jelenia na lacibios femina żel do hig. intymnej, żel do pielęgnacji i probiotyk (wystarczyły chyba 4 dni a wszystko minęło) kiedyś polecała mi @roxie123 - za co serdecznie jej dziękuję :) teraz używam tylko zel do higieny intymenj i sporadycznie ten pielegnacyjny żel a probiotyk leży w lodówce w razie "W" :)

reklama
@olaa90 kup trivagin i jego bierz to dobry probiotyk na sfery intymne i od razu dziala. Mozesz tez zakupic ziola zw. Vagosan i robic nasiadowki. Pomoze. Jedz tez duzo kiszonek. A do gina po wymazy zawsze warto isc.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

to podobnie jak ja, tylko, że ja miałam zabieg 5 października, i to był pierwszy cykl starań. Pojutrze @ ale wczorajszy test był negatywny (a ostatnio w ciąży wyszedł z 3 dni przed terminem) także już się nie nastawiam :) może też w 2 cyklu starań też mi się uda :) Czekam na wynik Twojej bety :) Mam nadzieję, że będzie wysoka! :)
@gosia100 trzeba myśleć pozytywnie i na pewno się uda :) no ja też na tą betę czekam.A przez to że dziś mam termin @ to kolejny dzień pobolewa mnie okresowo brzuch :/ @ivvonka ty też tak masz?

@membaris, tak może być, że trochę pobolewa. Organizm musi się przestawić do nowej sytuacji. Hormony też działają. Jak masz możliwość - odpoczywaj. U mnie akurat castagnus, który brałam, prawie do zera opanował ból przedokresowy, więc za wiele tam nie czułam. Co jakiś czas coś tam pociągnęło w dół, lekko się podbarwił śluz i zaczęłam nosić w torbie podpaski. Ale nic więcej się nie wydarzyło, nie nasiliło. Teraz też co jakiś czas coś tam lekko pociągnie, zakłuje z lewej czy prawej strony, ale mam leki, dużo odpoczywam i staram się nie rozmyślać co tam się może dziać i nie dziać, bo jeszcze coś mi się uda wymyślić.

Dziewczynki od pozytywów ile macie strat na koncie? I po jakim czasie zaszłyscie w ciąże ;* ?

@ivvonka pewnie już pytałam, ale mi się wszystko myli przepraszam. Ty kochana na co masz zastrzyki? Straciłaś jakieś ciąże ?

Ostatnia edycja:
@gosia100, u mnie wizyta z usg 3 stycznia. Do tego czasu mam brać zastrzyki, luteinę, duphaston, acard, encotron, kwas foliowy (prenatal uno akurat biorę), nospę, magnez. I nie szaleć. To tak robię. Co będzie dalej to się zobaczy. Pewnie na usg będę profilaktycznie ryczeć, ale lekarz już jest wprawiony, bo na monitorowaniu cyklu też łzy mi leciały. :eek: Taka moja uroda. ;)

reklama
@olaa90 Wcześniej zachodziłam szybko: pierwszy, drugi cykl. Akurat teraz, to jest po roku starań (ale nie polecam brać przykładu). Łącznie u mnie to jest piąte podejście. Ostatnie (małe w brzuchu słyszało? Ma tam grzecznie siedzieć, aż pan doktor poprosi)

Do góry