reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@ivvonka no mam nadzieję że to normalne. A o tych tabletkach też mi kiedyś lekarz onkolog mówił. Take jest polecany przez lekarzy. U Ciebie też dobrze że robiłaś te wszystkie badania i jesteś lekami obstawiona, ja nie mam praktycznie nic. Biorę femibion 1, Duphaston, kwas foliowy, magnez i rutinoskorbin ;)
@ola90 ja mam na koncie jedną stratę w październiku i teraz test pokazał dwie kreski

reklama
Kurczę no właśnie pasowałoby się zapisać do gin jakoś. Dowiadywałam się to na 11 stycznia dopiero ale tak sobie myślę że jak już dostanę wyniki bety to do niej zadzwonię i ustalimy plan działania. aaaa w ogóle dziewczyny to zaliczyłam wtopę bo ortodontka kazała mi zrobić pantomogram na koniec stycznia :/ no i nie zrobie bo jak? w ciąży się nie robi :/

@Totois30 Lekarz mi powiedział, że Encorton zapobiega odrzuceniu zarodka przez organizm.

@membaris, jak dostaniesz betę to dzwoń. Podpytaj czy z leków nie trzeba czegoś dorzucić, dopytaj o dawkowanie duphastonu. Na razie wsuwaj to, co masz. Ortodoncji dasz zarobić później. Alfabetycznie, diagnostyka, farmacja i ginekolog są pierwsi. ;)

@ivvonka o kurcze ja mam objawy jakichs chorob immunologicznych a encortonu nie chca dac bo mowia ze moxny steryd ale xos czuje z nim wyladuje, ale to dobrze ze masz encorton ja bym chyba chciala ale na razie od nikogo nie dostane;) ale po jednej stracie bez wskazan twierdza ze nie ma co..moze pozniej dadzą...

Wiesz @Totois30, to różnie bywa. Nie każdemu jest potrzebne to samo.
Jednej wystarczy rano i wieczorem duphaston, a inne dziewczyny od początku do końca muszą być obstawione lekami. To trzeba konsultować indywidualnie.
U mnie lekarz powiedział, że na koniec cyklu jak się okres spóźnia, mogę brać. Od razu się zbuntowałam: ale po co sterydy, ja zdrowa baba jestem. (nie brałam, rzecz jasna, bo było magiczne słowo "mogę") Szybko wytłumaczył, że może być tak, że organizm odrzuca zarodki i trzeba temu zapobiec. Nie zawsze tak jest, ale przy kilku poronieniach lepiej brać jedną tabletkę.

reklama
@membaris, dziękuję. Spokojnie, będą lada moment i Twoje z taką ładną betą, zobaczysz. Ja byłam w punkcie Diagnostyki, gdzie od razu robią, nie muszą dowozić próbek, może dlatego tak sprawnie poszło. W Alabie z dowozem z przychodni czekałam do 19.00.

@olaa90, Obstawiam zachodnie okolice Warszawy, co do badań, dużo tego nie było, ale lekarz powiedział, że na razie wystarczy i jak zajdę to dostanę kolejną porcję.

P/c.beta-2-glikoproteinie
P/c.antytyreoglobulinowe (ATG)
P/c. p. antygenom łożyska
P/c. p.kardiolipinie
P/c. przeciwjądrowe (ANA)
P/c. przeciw HCV
Antytrombina
Czynnik VLeiden
Antykolagulant toczniowy
Chlamydia,
Toxoplazmoza,
Różyczka
Homocysteina
zwykle: LH,FSH, TSH, FT3, FT4, witaminy, kwas foliowy, Prolaktyna, Estriadiol, Progesteron.
i wiadomo, męża też prześwietliłam

Wszystkie wyszły dobrze, tylko progesteron kulawy, ale już trwają od tygodnia ostre działania naprawcze.

Ostatnia edycja:
Do góry