reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Aggs a prowadzisz obserwacje temperatury? Pytam, bo kiedyś prowadziłam i rzeczywiście sprawdzało się w takim spokojniejszym okresie życia. Ciążę wykazało szybciej niż testy. Brak ciąży też, kiedy mi przed okresem temperatura leciała w dół na łeb, na szyję do okolic 35. Życzę Ci, żeby to 37,2 było dobrym początkiem.

Swoją drogą ciekawa jest ta reakcja organizmu na ciążę tzn. wyższa temperatura. Skąd to się bierze?

@gosia100, o mój też robotą w domu nie grzeszy, ale ja z kolei nie koszę trawy, nie grabię liści, nie rozpalam w piecu, nie martwię się o samochód, nie odgarniam śniegu (jak jest), śmieci też nie wynoszę i nie wystawiam.

Na razie mój mąż jest na etapie:
On:Chcesz herbatki?
Ja: No. Napiłabym się.
On:To weź zrób i dla mnie. ;)

W sobotę przed świętami z zakupów ostatnich wróciliśmy.
Ja:Jejku, głodna jestem, ale nie mam już siły tego obiadu robić.
On: A to nie musisz. Ja kupiłem wczoraj słoik fasolki po bretońsku to SOBIE odgrzeję.
:confused2: Oooo... I zrobił to, ale nie wytrzymałam i zwróciłam mu uwagę, że ja też głodna jestem i coś ciepłego bym chętnie zjadła, nawet fasolkę ze słoika. Głupio mu się zrobiło, widziałam, ale oczywiście musiał okazać się samcem zwycięskim usprawiedliwionym: "No kochanie, musisz o siebie dbać - nie będziesz teraz takich świństw ze słoika jadła"
A najgorsze jest to, że ten samczyk miał po części rację. Grrr

reklama
@ivvonka a to zabawnie masz. Na becie byłaś? Ja dziś nie zdażę. Obdzwoniłam z rana cały świat i jadę do Rzgowa na 11.20 na wizytę. Skierowanie do genetyka też mam i pohadę do Matki Polki się zapisać

a z tymi wykresami POPIERAM! u mnie szły książkowo, łącznie z ciążą, zresztą jest wrzucony w mój opis na tym temacie z ciążami :)

@AgaB33, dobrze, że udało Ci się zapisać tak szybko. Bety też jeszcze nie zrobiłam. Po prostu mi się za długo pospało i moja druga połówka też była rano nie do podniesienia. Za długo wieczorem siedzieliśmy.
Daj znać po wizycie.

Zastanawiam się też czy progesteronu od razu nie zrobić, bo u mnie ta wartość zwykle kuleje. Jutro chyba pojadę i zrobię dla spokoju własnego.

@Totois30 ja chyba nie będę musiała robić - obym się myliła no ale- od wczoraj boli mnie brzuch ewidentnie na okres a test dzis robiłam i ledwo cień jest także to chyba nie mój czas. Ale z całego serca kibicuje dziewczynom ! Trzymam kciuki za bety

Dziewczynki,ale super wiesci, @ivvonka , @AgaB33 ,@membaris ,tak Ty kochana tez, bo skoro jest cien to wiadomo co to znaczy. Wrzuc fotke, ocenimy.
Ciesze sie dziewczynki, zycze nudnych miesiecy do samego rozwiazania.

Co do mezow, to ja mam akurat szczescie, bo moj gotuje, i to przepysznie, sprzata i to duzo lepiej niz ja, pierze- wiadomo to juz pralka, opiekuje sie mlodym, zabiera go gdzies jak widzi,ze mam zly humor albo jestem padnieta,abym mogla sobie odpoczac. Jest bardzo obrotny, zawsze znajdzie wyjscie z najgorszej sytuacji, zawsze jest usmiechniety,nawet jak dzieje sie cos zlego. Wiem,ze bez niego nie byloby mnie. Po tych wszystkich tragediach, gdyby nie Jego wsparcie to pewnie juz dawno albo bym sobie cos zrobila,albo siedzialabym w zakladzie zamknietym w bialym kaftanie. I choc czasami mam ochote go za cos zabic, to zaraz zapala mi sie czerwona lapmka alarmujaca, ze nie,nie moge,bo przeciez nie umialabym bez niego zyc :)
Wlasnie z nim rozmawialam,te swieta spedzalismy z dala od siebie,on pojechal do rodziny, ale obiecal mi,ze to ostatnie takie swieta.

@AgaB33 nie moglan znalezc Twojej wiadomosci a kilka razy przegladalam dopiero teraz, na kiedy ta wizyta na dzis byla? @membaris no to poczekaj kilka dni oby @ nie przyszła ale ciekawe skad te cienie sie robia..to ja nie robie do 8.01 w takim razie, termin@ mam na 7.01 no nie wiem kiedy ta owulka byla czy byla ech...

Ja po wizycie. Bete mi zrobili za ok 30 wyniki powinny być. Babka wie co robi bo od razu heparyne przepisała. Za 10dni na usg i wizyte. Ale ale... Wytargałam rodzinnej skierowanie do genetyka pojechałam do Matki Polki i wizyte mam w piątek, do gina z głową też w piątek w szpitalu. Za heparyne dałam 80zł a z refundacją będzie 3,20. Szok. Także w piątek znowu wycieczka Łódź.

@membaris póki nie ma @ to się nie smutaj. Mnie cały czas ciągnie w dole brzucha. Cycki mniej wrażliwe niż przy ostatniej ciąży. Na to nie patrz. Przyjdzie to będziesz wiedzieć ale może nie przyjdzie

reklama
@hona dziękuję ci za dobre słowo
@Totois30 caly czas czekam a w miedzy czasie tescki strzelam ;)
No właśnie to dziwne jest bo pierwszy test zrobiłam w Wigilię i wyszedł cień i tak się utrzymuje do dzisiaj tylko że termin miesiączki mam jutro dopiero. Tak jak pisałam wczesniej boli mnie brzuch okresowo a dolegliwości ciążowych żadnych nie mam. Choc z drugiej strony czy ax tyle testów może sie pomylić? :/

Do góry