reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@madzia0902 widzisz, mówiłam że będzie dobrze?? Teraz proszę już nie stresować kropka :)
@Calineczka24 no w końcu! :) cieszę się że u ciebie wszystko w porządku. Co u mnie?? Przechodzę znowu przez to samo. Dwa tygodnie temu w pon miałam zabieg, znowu przestało bić serduszko... Ale psychicznie dużo lepiej się trzymam, jestem w trakcie badań na przeciwciała, a za tydzień idę wypożyczyć bloczki parafinowe i będę robić badania genetycznie maleństwa. Trwa to wszystko mega długo, czekanie na te wyniki mnie rozwala, ale wiem że trzeba. Mam nadzieję że hist pat wyjdzie okej, że przeciwciała wyjdą okej i że następnym razem się uda ;)

reklama
@Aggs tak,juz dzialam,zakupilam hascovir, u mnie zawsze super dzialal,ale mam maly katar, wiec to miejsce jest ciagle podrazniane. Dzis nikt nie widzial,dziewczyny twierdzily ,ze jest ok,ale tak mnie wierci,kreci,jak ktos ma tego wirusa to wie o czym mowie. Aggs, ja na to ustrojstwo lecze sie od dobrych kilku miesiecy, tarczyca szalala, wpadalam z niedoczynnosci w nadczynnosc, a przeciwciala to prawdziwy kosmos, aTpo norma mniej niz 60 a u mnie ponad 2000, nie wiem skali chyba zabraklo,bo bylo napisane ponad 2000. Atg norma mniej niz 30 a u mnie 653. Teraz jest znacznie lepiej,samopoczucie tez ogolnie lepiej, tylko moja glowa jakas pusta,zapominam,mam problemy z koncentracja,czasem mam wrazenie,ze zamiast mozgu siedza dwie malpy i na talerzach graja :mad:

@AgaB33 noz kurcze,masz racje, to moze byc to-prolaktyna. Ja po pierwszym poronieniu robilam badania, min prolaktyna i uwaga, byla 20!!! razy wyzsza od normy. Musze sie przebadac pod tym katem.Ale mam nadzieje,ze to nie to,bo perspektywa brania, bromka-kiedys tu z dziewczynami mowilysmy na to trutka na szczury, jest malo fajna.Ale to moze byc to. Z tego co pamietam to mozna to badac w kazdym dniu cyklu,czy sie myle? Sluchajcie a progesteron? Ile dni po owu? 7-dobrze kojarze? Musze tez powtorzyc homocysteine bo mialam wysoka, sok z burakow wychodzi mi juz uszami,ale czego to sie nie robi? Oczywiscie metylki caly czas.
Mlody na poczatku grudnia skonczyl 5 latek, chcielibysmy aby mial rodzenstwo,jest taki opiekunczy, tak fajnie bawi sie z synkiem mojego brata, czesto mowi,ze on tez chcialby miec brata lub siostre. Ale co my mozemy zrobic?

@Marika92 no pieknosci, gratulacje.

Na imię mam Dorota i obecnie jestem w 30tc :) termin na 14.02 :) oczywiście nie bylo kolorowo i mam za sobą trzy straty :) w swoim dorobku mam synka ( prawie 8 lat) a w brzuchu mieszka Hania :) jeśli to nie kłopot to czy mogę się do Was przyłączyć?

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

@hona no to wspooczuje... dlugo juz sie z tym uzerasz? A moge zapytac jaki mialas poziom ths jak zaszlas w ciaze i stracilas? Bo mi lekarka powiedziala, ze jesli u hashimotki bedzie wiecej niz 1,5 to szanse na powodzenie sa nikle... kazala mi zejsc do max 1,2. Ja zaszla w ciaze i stracilam przy 2,5. Wiesz co ja sobie tymi wytloczynami w mozgu rade witamina D ale biore 4000 dziennie. Biore tez olej z wiesiolka na tarczyce.

Napisane na SM-G930T w aplikacji Forum BabyBoom

@madzia0902 widzisz, mówiłam że będzie dobrze?? Teraz proszę już nie stresować kropka :)
@Calineczka24 no w końcu! :) cieszę się że u ciebie wszystko w porządku. Co u mnie?? Przechodzę znowu przez to samo. Dwa tygodnie temu w pon miałam zabieg, znowu przestało bić serduszko... Ale psychicznie dużo lepiej się trzymam, jestem w trakcie badań na przeciwciała, a za tydzień idę wypożyczyć bloczki parafinowe i będę robić badania genetycznie maleństwa. Trwa to wszystko mega długo, czekanie na te wyniki mnie rozwala, ale wiem że trzeba. Mam nadzieję że hist pat wyjdzie okej, że przeciwciała wyjdą okej i że następnym razem się uda ;)

O kurczę... :( tak bardzo mi przykro :( ściskam i całuję najmocniej jak potrafię. ;*
W którym tygodniu serduszko się zatrzymało?
Przepraszam, że tak wypytuję, ale nie nadrobię forum :(

@Funia90 kochana co u Ciebie?

@DorciaMamaOlka witaj. Jasne,zostan z nami,napisz cos wiecej o sobie,stratach. Czy wiadomo co bylo przyczyna? Robilas jakies badania,masz cos zdiagnozowane?
Właśnie nie wiadomo co było przyczyną :( dwie pierwsze straty to ciążę biochemiczne w okolicach 6-7 tc,natomiast trzecia w 10tc serduszko przestalo bić :( powstał obrzęk płodu :( zrobiliśmy badania genetyczne płodu i Jaś nie miał żadnych wad chromosonalnych...po tym również zbadalismy kariotypy są ok,zespół antygosfolipidowy również wynik prawidłowy,oraz mthrf też ok ...mimo wszystko od pozytywnego testu biorę clexane 0,4 oraz luteine,magnez,nospa i w zasadzie tyle mogę zrobić :) już blisko do spotkania z Hania także jestem spokojna :)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

hej dziewczyny ;)
wczoraj byłam u gin dziś zaczynam 8 tc strasznie się wczoraj stresowałam czy usłyszę serduszko a jednak było słychać mocno i wyraźnie :)

Tak się wam zapytam o imię jak wybierałyście, czym się sugerowalicie? ja przeglądam różne leksykony i nic mi nie pasuje, a zazwyczaj jak której mi wpadnie to odrazu kojarzy mi się z kimś kogo nie lubię

reklama
@daria95 ja imię dla córki upatrzyłam sobie jeszcze w gimnazjum czyli na długo przed tym. No, uparłam się,że córka musi mieć na imię Laura :-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d

Do góry