@Aggs drugi raz poronilam w kwietniu ubieglego roku. Juz na dlugo przed zajsciem w ciaze czulam sie jakas slaba,mialam napady depresji,ogolnie kiepsko, mialam jakies dziwne akcje z sercem itd. Ale ciagle sobie to tlumaczylam zmeczeniem, niedospaniem itd. Trudno mi powiedziec, jakie bylo moje tsh kiedy zaszlam w ciaze,bo przeciez po co wyslac pacjentke na badania? Zaczelam robic sobie sama, ale tsh bylo ok, juz nie pamietam ale jakos niedlugo po poronieniu, moze z miesiac bylo 1,9. Ale moje serce coraz mocniej mnie niepokoilo. Mialam typowe objawy arytmii. Poszlam wiec do kardiologa. Lekarz,super czlowiek,mlody ale po wysluchaniu mojej historii powiedzial,ze tak,objawy wskazuja na arytmie,ale on powtorzylby jeszcze raz tsh. Pamietam wrocilismy akurat z wakacji ,bylismy nad morzem, i moje tsh wynosilo 0,0017 przy normie cos od 0,550 czy cos takiego. Dostalam wiadomosc z przychodni aby powtorzyc badania, bo cos zle w labie zmierzyli. Niestety to nie byla pomylka,nastepnego dnia tsh wynosilo 0,022. Mam wujka lekarza,zaraz dostalam skierowanie na usg tarczycy i w miedzyczasie zrobilam przeciwciala no i wiadomo co bylo. Potem poszlam do endokrynologa,ale tsh strasznie skakalo z 0,050 na 6,800 itd. Troche czasu mi zajelo jej unormowanie.
Tez biore witamine D ale 2000 jednostek,myslalam,zeby sobie zwiekszyc. No i od dluzszego czasu zastanawiam sie nad olejem z wiesiolka. Mozesz mi powiedziec o nim cos wiecej ,jakie ma dzialanie?
Tez biore witamine D ale 2000 jednostek,myslalam,zeby sobie zwiekszyc. No i od dluzszego czasu zastanawiam sie nad olejem z wiesiolka. Mozesz mi powiedziec o nim cos wiecej ,jakie ma dzialanie?