reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Aggs drugi raz poronilam w kwietniu ubieglego roku. Juz na dlugo przed zajsciem w ciaze czulam sie jakas slaba,mialam napady depresji,ogolnie kiepsko, mialam jakies dziwne akcje z sercem itd. Ale ciagle sobie to tlumaczylam zmeczeniem, niedospaniem itd. Trudno mi powiedziec, jakie bylo moje tsh kiedy zaszlam w ciaze,bo przeciez po co wyslac pacjentke na badania? Zaczelam robic sobie sama, ale tsh bylo ok, juz nie pamietam ale jakos niedlugo po poronieniu, moze z miesiac bylo 1,9. Ale moje serce coraz mocniej mnie niepokoilo. Mialam typowe objawy arytmii. Poszlam wiec do kardiologa. Lekarz,super czlowiek,mlody ale po wysluchaniu mojej historii powiedzial,ze tak,objawy wskazuja na arytmie,ale on powtorzylby jeszcze raz tsh. Pamietam wrocilismy akurat z wakacji ,bylismy nad morzem, i moje tsh wynosilo 0,0017 przy normie cos od 0,550 czy cos takiego. Dostalam wiadomosc z przychodni aby powtorzyc badania, bo cos zle w labie zmierzyli. Niestety to nie byla pomylka,nastepnego dnia tsh wynosilo 0,022. Mam wujka lekarza,zaraz dostalam skierowanie na usg tarczycy i w miedzyczasie zrobilam przeciwciala no i wiadomo co bylo. Potem poszlam do endokrynologa,ale tsh strasznie skakalo z 0,050 na 6,800 itd. Troche czasu mi zajelo jej unormowanie.
Tez biore witamine D ale 2000 jednostek,myslalam,zeby sobie zwiekszyc. No i od dluzszego czasu zastanawiam sie nad olejem z wiesiolka. Mozesz mi powiedziec o nim cos wiecej ,jakie ma dzialanie?

reklama
@roki_1991 my sie wybudowalismy tez na wsi, okolo 20 km od Zywca w strone Suchej/Wadowic.. Ale swiat jest maly :)

@AgaB33 no ja mam te testy tanie z allegro niby pisze ze najczulsze z wszystkich na necie a cos mi nie wychodzi ta druga kreska...nie wien czy nie zainwestuje w jakies drozsze..polecasz jakies? Chociaz jeszcze zobacze ide wlasnie zrobic sikanca :D najbardziej jednak sie boje ze mam cykle bezowulacyjne :(
Czesto sie to zdarza??:/
@DorciaMamaOlka witaj, zostan zostan z nami :) :)

@DorciaMamaOlka przykro mi,ze musialas az tyle przejsc. Ale teraz juz chwilka doslowenie i bedziesz tulila swoja mala iskierke. To bardzo pocieszajace,ze po tylu stratach udalo sie. Nie wiem,co takiego magicznego jest w tym Clexane ale wiele dziewczyn na zestawie Acard i Clexane donosilo ciaze. Czy Ty tez masz acard? Ja juz od dluzszego czasu jem acard, mam gina,ktory powiedzial,ze przy kolejnej ciazy da mi clexane. Na razie mam juz nerwy,bo dzis 21 dc, z tego wszystkiego kreci mi sie w glowie i jest mi niedobrze,ale wiem,ze to moja durna glowa plata mi figle. Ech,zeby tak sie dalo wylaczyc myslenie i w tym czasie zyc w blogiej nieswiadomosci :unsure:

Mam wyniki bety ;) cos strasznie niska...
1513109162-2bafcc8b26d21743-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Calineczka24 wiem, nie ma szans na nadrobienie takich zaległości. Ciąża zatrzymała się 7/8 tc. Od początku czułam że może być coś nie tak, więc nie nastawiałam się za bardzo. I dzięki temu chyba jakoś mi teraz łatwiej. Chcę porobić badania żeby wiedzieć co dalej i generalnie mam wrażenie że mając plan działania, łatwiej mi się pozbierać :)
@hona niezłe przygody miałaś z tą tarczyca. Ale udało się w końcu ją unormowac?
@anja93 okolice ślemienia/koconia? :) to faktycznie blisko mamy do siebie :) powiedz mi gdzie chodzisz do Gina? Masz coś u siebie czy jeździsz gdzieś dalej?

@hona wspolczuje Ci bardzo... szkoda, ze tarczyca daje takie malo swoiste objawy. Ale bierzez Euthyrox tak? Jestes pod stala opieka endokrynologa? USG tarczycy robilas? Ja biore 4000 wit D bo po 2000 nie bylo zadnej roznicy. Od kiedy zwiekszylam, czuje sie mniej glupia i mniej senna w ciagu dnia. Skora tez sie poprawila, bo wczesniej mialam nogi i rece jakby maka posypane. Olej z wiesiolka biore od 3 miesiecy, w kapsulkach. Ma on bardzo szerokie zastosowanie od wspomagania leczenie egzemy przez arytmie, wyrownuje poziom cholesterolu, wspomaga leczenie MS i nowotworow. Pomaga w regulacji gospodarki hormonalnej, zwieksza plodnosc. Pomaga w dysfunkcjach tarczycy. Ja zaczelam go brac bo mam guzy tarczycy, a znalazlam w bazie NCBI artykul o stosowaniu tego oleju w leczeniu wlasnie nowotworow tarczycy. U wielu kobiet guzy sie zmniejszyly lub przestaly rosnac, a u kilku zniknely calkowicie. Poza tym lagodzi objawy PMS, zapobiega osteoporozie. Nie wykazano wplywu na rozwoj ciazy ani na niemowleta karmione piersia. Nie jest zakazany podczas ciazy i karmienia. Ja biore olej co prawda dopiero 3 miesiace, ale jak mialam skoki tsh (nie trzeba badac zeby czuc, sama wiesz najlepiej) to teraz tak jakby sie uspokoilo. Probuje zejsc do tego 1,2 zeby spokojnie urodzic.
Aha i zalecama dawka dzienna oleju to 3 do 4 gram.

Napisane na SM-G930T w aplikacji Forum BabyBoom

@Gosia0210 piękna beta :) skoro dopiero dziś jutro masz termin @ to co ty chciałaś tam zobaczyć? 1000? :) spokojnie, to jest sam początek. Powtórz za dwa dni i będzie wszystko wiadomo. Ale po cichu gratuluję :)

Mam wyniki bety ;) cos strasznie niska...
1513109162-2bafcc8b26d21743-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A ktory w ktorym tc jestes?

EDIT:
to Ty jeszcze przed terminem? czyli jakby 2 tydzien od zaplodnienia. Ledwo co zagniezdzony zarodek a beta juz taka piekna. Gratulacje [emoji1]

Napisane na SM-G930T w aplikacji Forum BabyBoom

@anja93 ja sprawdziłam takie horienmedical i z domowe laboratorium. Te pierwsze ok 8zl za 10szt te drugie 26zl za 7szt. No i te z horienmedical nie pokazywały nic. Ale to ja tylko te testowałam. @Frezja_1 używała tych z allegro mówiła że są ok. Te horienmedical u mojej koleżanki też nie wychodziły.

@hona nie koniecznie trzeba bromergon brać. Można spróbować wyeliminować stres. U mnie pomogło. Są też ziołowe specyfiki no i droższe ale mające mniej skutkow ubocznych koleżanki bromergonu

reklama
Dzis mam 31. dzien cyklu, zwyle mam 29-32 dniowe, ale wydaje mi sie, ze powinna byc wyzsza.. skoro sa testy ktore w dniu planowanej miesiaczki maja czulosc 25 mIU/ml.. :(

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry