reklama
@Olasec dziekuje,ze przyblizylas mi swoja historie. Bardzo Ci wspolczuje strat. Mam nadzieje,ze wszystko bedzie dobrze, bede trzymac za Cb kciuki.@roki_1991 beta piękna. Ja wierzę, że lekarka miała gorszy dzień (bo też jest człowiekiem) i dzidzia ma się super
@K28 jestem na tym wątku od kilku lat. Poroniłam 3 razy i synka mam z ciąży bliźniaczej w której niestety jeden bobas zmarł. Swoje też przeszłam. Teraz jestem w 5 ciąży i ta ciąża jako jedyna póki co jest bez krwawień itp. jedynie mdłości i wymioty mnie wykańczają.
@roxie123 było parę dni fajnych już to mdłości wróciły i się wieczorami męczę. Jutro zaczynam 14 tydzień. Szok
To przykre,ze jest nas tu az tyle. Ale ciesze sie,ze moge sie tu wygadac.
@Funia90 Dziekuje za dobre slowo i wspolczuje z powodu Twoich strat. Mieszkam w Irlandii,wiec niestety NFZ odpada. Mi po 3tyg brania Clexane pojawila sie wysypka, lekarz pierwszego kontaktu stwierdzil-powolna alergie,ze u niektorych jest od razu,a u niektorych jak u mnie po jakims czasie. Wiec nie wiem jakie bedzie postepowanie w przyszlosci. Moja gine twierdzi,ze nigdy jej pacjentki nie byly uczulone na heparyne. Jestem przypadkeim,ktoremu wszystko sie zdarza,tzn jezeli nie zdarza sie nigdy tak mi sie zdarzy.Jakkolwiek glupio by to nie brzmialo.... Nie mialam praktycznie rzadnych badan zleconych,jedynie krew wiec nawet nie wiem co mi dolega. Jutro mam wizyte,po czytaniu waszego forum juz sama nie wiem. Nie obwiniam jej o nic,to tylko czlowiek ale wydaje mi sie ze niektore badania powinna zlecic mi juz dawno...@K28 witaj ,przykro mi[emoji17]Twoja historia jest smutna,znajdziesz tu niestety podobne.
Ja mam dwa pronienia na koncie,tez jestem na clexane ale biore oprocz tego metylowane wit bo mam mutacje genu,trombofilie wrodzona i nie przyswajam zwyklego kwasu foliowego.
Zrobcie kariotyp ,juz po dwoch stratach nalezy sie za darmo na nfz ,tak jak wizyta u genetyka.
Tez zapraszam na drugi watek ,tam dziewczyny maja ogromna wiedze,np w zakresie immunologii.
@roki_1991 kochana beta jest piekna,wierze ,ze lekarka zle zmierzyla bo za bardzo sie wiercilas.[emoji5]
Mysle ,ze serduszko bije skoro ona widziala.
Badzmy dobrej mysli[emoji8]
A u mnie tak jak Roxie pisala w porzadku,przepraszam ale ja wciaz pracuje i ogolnie mam duzo na glowie,a jak wchodze to musze doczytac.
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Jaki watek polecasz? Immunologia,tak? zaraz popatrze.
Funia90
Fanka BB :)
roxie123
@K28 zacznij najpierw od tych podstawowych badań może nie trzeba daleko szukać przyczyny , hm nigdy nie słyszałam , że można mieć uczulenie na heparyne może to nie po niej ? eh nie wiem w każdym razie może jakiś zamiennik co rozrzedza krew ale jaki tu jest zagwozdka ... jak pisałam musisz dobrze pomyśleć nad wszystkim , z doświadczenia każda Ci powie , że większość robiłyśmy na własną rękę multum badań i z plikiem szłyśmy do specjalisty takie niestety realia , dla lekarzy jesteśmy tylko kolejną pacjentką :/
Link do: Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne
Dziekuje,zaraz popatrze. Moja gine w pon na wizycie powiedziala,ze bedzie chciala zebysmy zrobili genetyke,ze tu to nas fortune bedzie kosztowalo i ze poleci nam jakies miejsce w Krakowie gdzie zrobia to po kosztach. Przyznam szczerze,ze nie wiem co jeszcze wymysli...jutro bede z nia rozmawiac. Czuje,ze zawiodlam,moglam wczesniej poszperac w necie czy na takich forach jak tu,moze jakbym od niej wyzebrala te badania byloby inaczej. Czlowiek na slepo ufa a potem zaluje...@K28 w Angli wiem ,ze jest kiepsko:/ walcz tam o co sie da a jak nie to zjedz w miare mozliwosc do pl na badania.
Kurcze jestem na tel to nie mam jak wkleic Ci linka.
Poronienia nawykowe leczenie immunologiczne taka jest nazwa[emoji4]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Pewnie masz racje,tylko ze ja jestem w tych badaniach zielona... dlatego nie wiedzialam ze az tyle tego jest i najlepiej miec zrobione. Bylam 3razy w PL w tym roku,jakby mi tylko cos wspomniala juz bym wszystko miala zrobione,a tak tu sie dowiaduje jakie badania co i jak... Coz,co do uczulenia,to tak stwierdzil lekarz rodzinny,ze to to,ale jak jest,tez moze zgadywal. Moze to jakis skladnik w clexane,nie wiem. Nic innego nie bralam,procz luteiny100mg,kw foliowego i acardu.Jedynie clexane jest/byl dla mnie nowy.@K28 zacznij najpierw od tych podstawowych badań może nie trzeba daleko szukać przyczyny , hm nigdy nie słyszałam , że można mieć uczulenie na heparyne może to nie po niej ? eh nie wiem w każdym razie może jakiś zamiennik co rozrzedza krew ale jaki tu jest zagwozdka ... jak pisałam musisz dobrze pomyśleć nad wszystkim , z doświadczenia każda Ci powie , że większość robiłyśmy na własną rękę multum badań i z plikiem szłyśmy do specjalisty takie niestety realia , dla lekarzy jesteśmy tylko kolejną pacjentką :/
roxie123
@K28 nie obwiniaj się teraz możesz działac [emoji4]pomożemy na tyle na ile bd chciała jestem tu ponad rok i tyle co tu się można nauczyć to hoho
Genetyka to mutacje i kariotypy nie wiem co jeszcze w sumie reszta to przeciwciała toczeń ANA itd. Ogólnie to poproś na pocZątek o podstawy czyli hormony [emoji4]
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Genetyka to mutacje i kariotypy nie wiem co jeszcze w sumie reszta to przeciwciała toczeń ANA itd. Ogólnie to poproś na pocZątek o podstawy czyli hormony [emoji4]
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
@K28 nie obwiniaj się teraz możesz działac [emoji4]pomożemy na tyle na ile bd chciała jestem tu ponad rok i tyle co tu się można nauczyć to hoho
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom[/QU
Chcialabym porozmawiac z nia jutro na spokojnie,ale nie wiem jak sie bede czula... pewnie juz na usg nie bede mogla nic z siebie wydusic...wiem,ze TO sie dzieje,ale inaczej jest jak sie zobaczy pusty obraz na usg...boli serce. A czy te badania powinno sie robic zaraz po poronieniu czy trzeba odczekac?