reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam się i ja :)

@Marika92 ręce opadają z tymi rodzicami :mad: zacznij nosić ze sobą jakąś porządną patelnie i stukej po głowie tych wszystkich " mądrych " rodziców, może im się poprawi myślenie. :oo:

@ivvonka nie przyszła jeszcze @?
Liczę na to, że zabłądzi po drodze i znajdzie tabliczkę " Ślepa uliczka, koniec gry " :tak:

@Funia90 i @Katarina91 jak się czujecie?
Zaczynacie kompletować już wyprawkę dla dzidzi i dla siebie do szpitala?

U mnie dzis jakaś mgła od rana. Buuu..

reklama
@Calineczka24 u nas też świat biały od mgły. Może jeszcze rozgoni. Dla mnie dobrze bo mi smugi na oknach nie zostają ;-)

@zosiak no nie wiem właśnie. 29 planowana miesiączka. Chyba poczekam czy przyjdzie jak nie będzie to 30 pojadę na krew. A taki sikany test to ile dni po pokaże? Bo mam zapas to może sobie w domu potestuje zanim na betę pojadę?

ojj nie wiem bo czasami pozno wychodza sikance moze sie tak wydarzyc ze bedzie negatywny a potem okaze sie ze pozytywny nsjlepiej robic w dniu @ albo po terminie

Mi nawet 3 dni po terminie nic by nie wyszło... A i teraz 6 dni po, nie wiem czy byłoby coś widać na mniej dokładnym teście. Także jak widać każdy organizm jest inny a do tego każdy cykl może być trochę inny

@Totois30 jestem rok po ślubie. Od stycznia w zasadzie zaczęliśmy się starać o dziecko. Udało się z drugim cyklu. W 11 tc byłam na wizycie i okazało się że dziecko zatrzymało się w 8 tc i nie ma akcji serca. To był 27.04. Odrazu był szpital i zabieg (nawet nie wiedziałam o tabletkach) ale dla psychiki to było lepsze rozwiązanie. Po 3 tyg byłam na kontroli u gin i było wszystko ok. Ale Przez 6 tygodni od zabiegu praktycznie cały czas plamiłam albo krwawilam mocniej (może w sumie z tydzień bez krwawienia by się uzbieral). Po tych 6 tyg znowu poszłam do gin i okazało się że mam w środku jakieś skrzepy, więc miałam kolejny zabieg. W lipcu dostałam zielone światło na starania i w 3 cyklu teraz się udało. Tylko tak jak widzisz, nie cieszę się i nie przyzwyczajam, bo mam świadomość tego że różnie może być. Tym bardziej że nie zrobiłam sobie z końcu tych badań na mutacje, bo co chwile byłam przeziębiona albo coś innego wychodziło.
@Marika92 no jak to. Przecież co to za problem zostawić dziecko bez opieki w złobku a resztę wziąć na spacer..... Aż się przysłowiowy nóż w kieszeni otwiera. Nie dość że opiekunek w złobkach jest mało (a wiem że chcą wprowadzić ustawę żeby było jeszcze mniej potrzebne na ilość dzieci) to jeszcze jedna ma zostać, a może na spacer z 14-stka dwulatków ma iść jedna albo dwie opiekunki?? No chore...
Roki... Wszystko co piszesz to prawda... :/

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka :)

Ojojoj jaki tu gwar :D niesamowite jak ruszyło forum ,nie nadążam :) ja tylko na szybko bo mam załatwienia :)

@Totois30 powiem tak tarczyce warto zbadać po poronieniu bo często się lubi zmienić , z. anfosfo. niw yklucza mutacji i problemów z krzepnięciem ...ja mam wykluczony zespół , a.tocznia , przecieciało kardiolipidowe a mutacje mam ... np. Funia miała homocysteine w normie a mutacji ma więcej niz jedną . Także to Twoja decyzja :)

&&& za testujące i za bety ;* i całuję brzusie ;*

U mnie nagła wiadomość jedziemy jutro z M na pielgrzymkę do Częstochowy Łagiewniki... ciocia gdzies załatwiła 2 ostatnie miejsca , także idę do sklepu się wyposażyć na drogę...wzruszyłam się bo bardzo chciałam jechać , bo akurat za tydzien rok po stracie naszego pierwszego Aniołka ...a niestety nie mamy dobrego samochodu na trase 5h w jedną stronę ;/ jedziemy wymodlic nasz cud i podziękować ,że jest jak jest , bo zawsze mogłoby być gorzej ...

@roxie123 super ze jedziecie :) ja będąc wczoraj u gin spotkałam taka babkę, która powiedziała mi o kościele niedaleko mnie, gdzie ludzie właśnie wymodlili sobie różne cudy. I jak się trochę lepiej poczuje, to też tam pojadę pomodlić się o swój cud...

@zosiak @roki_1991 no właśnie chyba krew pokaże najszybciej. Z mlodą miałam pozytywny test w 41dc przy 35dniowych cyklach. Wiecie że ja wtedy nie wiedziałam że można z krwi wcześniej badania zrobić hehe. Tępa w tych tematach jak tabaka w rogu byłam. No to zrobię sobie sikanca w dzien miesiączki jak jej nie będzie a betę dzień później. Chyba że @ zawita no to nie będę ;-)

@roxie123 ja mam do Czewy 60km. Tam studiowałam ;-) udanej wycieczki. Tam jest niesamowity klimat i takie wycieczki mają swoją moc.

Okna umyte łoł. Ide na ginbusa odebrać mojego kochanego ucznia. Spacer ok 1km w jedną stronę.

A tak w ogóle ja czułam że z moim M nie będzie tak kolorowo. Jednak dzięki tej wizycie wiem że byliśmy u specjalisty i jak mówi że tragicznie nie jest to jej wierzę. Włączy się leczenie i będzie dobrze ;-)

reklama
Do góry