reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej dziewczyny
.. A propo wczorajszego narzekania mojego na chore przeprowadzane do żłobka dzieci... :( i ja mam wirus.. Po raz kolejny.. Zła jestem strasznie bo nawet nie mogę zostać w domu bo nie ma komu pracować.. I z "cudną" jelitówką pojadę do pracy.. Ehh ale jak się mówi że to nie od zębów u dziecka ta biegunka to rodzic swoje.. :( albo czas na zmianę pracy albo rygorystyczne zasady w żłobku.. Bo ja mam dosyć brania leków co tydzień na coś :(

Jak to się mówi u nas na Wielkopolsce - zes_aj się a nie daj się..

Udanego dnia..

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Marika92 to masz kiepsko jak nawet l4 nie mozesz brac bo to w pracy meczarnia jest jak sie jest chorym moze pomysl o zmianie pracy. A swoja droga musisz bardzo uwazac i jak zajdziesz w ciaze to od razu idz na l4 bo dzieci bsrdzo duzo chorob przynosza moja siostra jest nauczycielka i co troche cos lapie.
A ja dzisiaj pozno wroce studia sie zaczely ale ciesze sie ze tylko 1,5 roku zostalo i naraxie mam nadzieje koncze juz ta edukacje zycie jest takie krotkie. Tak bardzo chcialam sie zapisac na fitnes a chyba nie dam rady czasowo:/
Ja zawsze dni plldne poznaje u siebie wzmorzonym apetytem na seks:D oraz kluciem. Od listopada mam praktyki na pediatrii noe eiem jak to przezyje zauwazylam ze kiedys mnie ciaglo do dzieci a po ostatnim weselu raczej odizolowuje sie od nich bo mi przykro napewno musze zaopatrzyc sie w % zeby to odstresowac.

@zosiak a wiesz co jest najgorsze??? Informowanie rodziców że panuje wirus jelitówki i angina.. A oni każdą biegunkę i wymioty tłumaczą tym że dziecku się zęby wyrzynają... (nie wiem przez jakie ż, rz) albo lepsze tłumaczenie wymiotów słyszałam wczoraj "córka się przejadła" kur... Tylko tyle mi się ciśnie na usta serio. To są ich nie moje dzieci.. A praca to nie wszystko. Decydując się na dziecko bierz za nie odpowiedzialność a nie wrzucaj do żłobka od 7-17 jak do przechowalni czy szpitala polowego bo nie masz co z nim zrobić.. I od razu mówię że nie każdy rodzic jest taki jak opisany wyżej ;) nie generalizuje :) a jeszcze lepsze jest zdziwienie rodziców - dlaczego panie nie były na spacerze? Yyyy z 2latkami we 2 gdzie ich 15? ... Albo "proszę mojego syna zostawić w żłobku w razie spaceru ponieważ kaszle i ma katar" heloł... :o normalnie czasami się zastanawiam czy ktoś nie dostał przy urodzeniu się czymś ciężkim w głowę i mu się coś nie poprzestawiało :D moja irytacja sięga dziś zenitu

No to sie nie dziwie aczkolwiek przypuszczam ze my po tych stratach znowu bedziemy nadopiekuncze jesli sie uda mi zajsc w ciaze.
Mnie tez ostatnio duxo rzeczy i osob irytowalo nawet na spotkaniu z siostrami moja siostra ma 2 letnie dziecko i ciagle gadala o nim az mi sie slabo zrobilo rozumiem ze jest szczesliwa bo nie miala takich problemow ale serio unikam niektorych bo nie chce sie denerwowac moj najlepszy przyjaciel to ostatnio pies i kieliszek wina oboje milcza;)

@Totois30 jestem rok po ślubie. Od stycznia w zasadzie zaczęliśmy się starać o dziecko. Udało się z drugim cyklu. W 11 tc byłam na wizycie i okazało się że dziecko zatrzymało się w 8 tc i nie ma akcji serca. To był 27.04. Odrazu był szpital i zabieg (nawet nie wiedziałam o tabletkach) ale dla psychiki to było lepsze rozwiązanie. Po 3 tyg byłam na kontroli u gin i było wszystko ok. Ale Przez 6 tygodni od zabiegu praktycznie cały czas plamiłam albo krwawilam mocniej (może w sumie z tydzień bez krwawienia by się uzbieral). Po tych 6 tyg znowu poszłam do gin i okazało się że mam w środku jakieś skrzepy, więc miałam kolejny zabieg. W lipcu dostałam zielone światło na starania i w 3 cyklu teraz się udało. Tylko tak jak widzisz, nie cieszę się i nie przyzwyczajam, bo mam świadomość tego że różnie może być. Tym bardziej że nie zrobiłam sobie z końcu tych badań na mutacje, bo co chwile byłam przeziębiona albo coś innego wychodziło.
@Marika92 no jak to. Przecież co to za problem zostawić dziecko bez opieki w złobku a resztę wziąć na spacer..... Aż się przysłowiowy nóż w kieszeni otwiera. Nie dość że opiekunek w złobkach jest mało (a wiem że chcą wprowadzić ustawę żeby było jeszcze mniej potrzebne na ilość dzieci) to jeszcze jedna ma zostać, a może na spacer z 14-stka dwulatków ma iść jedna albo dwie opiekunki?? No chore...

I zawsze wysłuchają @zosiak :D mi np moja mama mówi o tym jak była na usg z moją bratową i wszystko widziała, rączki, nóżki itd.. Aż pewnego dnia wybuchłam i wygarnęłam jej.. Powiedziałam że rozumiem że się cieszy ze będzie miała wnusie ale niech ruszy głową i zastanowi się czy opowiadanie mi tego jest na miejscu.. Życzę mojemu bratu jak najlepiej ale chyba nie muszę tego słuchać..

@roki_1991 ja betę robiłam około 12-13 dni po owulacji i miałam 120 ale nie porównuj się z nikim bo to bez sensu. Każda z nas jest inna. Ważny jest przyrost a póki co masz ładny. Zrób bete ponownie i zobaczysz co będzie. A teraz spokój i spokój Cię uratuje:)

@zosiak po tych wczorajszych informacjach to załapałabym się z Tobą na te % naprawdę i to w dużych ilościach aby przez chwilę się nie przejmować. Ale jak złoty strzał z niedzieli okaże się celny? Od wczoraj cycki jakieś inne, bolą, w dole brzucha mnie bolało jak na okres więc albo dopiero była owu (19 dc przy cyklach 28dniowych) albo coś będzie w temacie. Nie nastawiam się ale lepiej huhać na zimne.

@Marika92 moje dziecię od końca czerwca w domu bo wakacje okaz zdrowia. Ja chora byłam bo kolega coś przywlókł a ona nic.. Poszła do szkoły i po miesiącu kaszel. Jak mo opowiada że jedna dziewczynka miała gorączki i było jej zimno że Pani dała jej swój swetr i poszła gorącą herbatę zrobić. Eh...

reklama
Witam wszystkie NOWE dziewczyny, bo przybyło was (niestety) w ostatnich dniach
Jestem moderatorka działu i zapraszam was nieustannie do przeczytania naszego watku o leczeniu, badaniach.
Link do: Ciaze po poronieniach zakonczone sukcesem- badania, przebieg
może coś odnajdziecie ciekawego lub nasunął sie jakies pytania

milego dnia 4 all :*

Do góry