reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam się i ja :)

@Marika92 ręce opadają z tymi rodzicami :mad: zacznij nosić ze sobą jakąś porządną patelnie i stukej po głowie tych wszystkich " mądrych " rodziców, może im się poprawi myślenie. :oo:

@ivvonka nie przyszła jeszcze @?
Liczę na to, że zabłądzi po drodze i znajdzie tabliczkę " Ślepa uliczka, koniec gry " :tak:

@Funia90 i @Katarina91 jak się czujecie?
Zaczynacie kompletować już wyprawkę dla dzidzi i dla siebie do szpitala?

U mnie dzis jakaś mgła od rana. Buuu..

reklama
@Calineczka24 u nas też świat biały od mgły. Może jeszcze rozgoni. Dla mnie dobrze bo mi smugi na oknach nie zostają ;-)

@zosiak no nie wiem właśnie. 29 planowana miesiączka. Chyba poczekam czy przyjdzie jak nie będzie to 30 pojadę na krew. A taki sikany test to ile dni po pokaże? Bo mam zapas to może sobie w domu potestuje zanim na betę pojadę?

ojj nie wiem bo czasami pozno wychodza sikance moze sie tak wydarzyc ze bedzie negatywny a potem okaze sie ze pozytywny nsjlepiej robic w dniu @ albo po terminie

Mi nawet 3 dni po terminie nic by nie wyszło... A i teraz 6 dni po, nie wiem czy byłoby coś widać na mniej dokładnym teście. Także jak widać każdy organizm jest inny a do tego każdy cykl może być trochę inny

@Totois30 jestem rok po ślubie. Od stycznia w zasadzie zaczęliśmy się starać o dziecko. Udało się z drugim cyklu. W 11 tc byłam na wizycie i okazało się że dziecko zatrzymało się w 8 tc i nie ma akcji serca. To był 27.04. Odrazu był szpital i zabieg (nawet nie wiedziałam o tabletkach) ale dla psychiki to było lepsze rozwiązanie. Po 3 tyg byłam na kontroli u gin i było wszystko ok. Ale Przez 6 tygodni od zabiegu praktycznie cały czas plamiłam albo krwawilam mocniej (może w sumie z tydzień bez krwawienia by się uzbieral). Po tych 6 tyg znowu poszłam do gin i okazało się że mam w środku jakieś skrzepy, więc miałam kolejny zabieg. W lipcu dostałam zielone światło na starania i w 3 cyklu teraz się udało. Tylko tak jak widzisz, nie cieszę się i nie przyzwyczajam, bo mam świadomość tego że różnie może być. Tym bardziej że nie zrobiłam sobie z końcu tych badań na mutacje, bo co chwile byłam przeziębiona albo coś innego wychodziło.
@Marika92 no jak to. Przecież co to za problem zostawić dziecko bez opieki w złobku a resztę wziąć na spacer..... Aż się przysłowiowy nóż w kieszeni otwiera. Nie dość że opiekunek w złobkach jest mało (a wiem że chcą wprowadzić ustawę żeby było jeszcze mniej potrzebne na ilość dzieci) to jeszcze jedna ma zostać, a może na spacer z 14-stka dwulatków ma iść jedna albo dwie opiekunki?? No chore...
Roki... Wszystko co piszesz to prawda... :/

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka :)

Ojojoj jaki tu gwar :D niesamowite jak ruszyło forum ,nie nadążam :) ja tylko na szybko bo mam załatwienia :)

@Totois30 powiem tak tarczyce warto zbadać po poronieniu bo często się lubi zmienić , z. anfosfo. niw yklucza mutacji i problemów z krzepnięciem ...ja mam wykluczony zespół , a.tocznia , przecieciało kardiolipidowe a mutacje mam ... np. Funia miała homocysteine w normie a mutacji ma więcej niz jedną . Także to Twoja decyzja :)

&&& za testujące i za bety ;* i całuję brzusie ;*

U mnie nagła wiadomość jedziemy jutro z M na pielgrzymkę do Częstochowy Łagiewniki... ciocia gdzies załatwiła 2 ostatnie miejsca , także idę do sklepu się wyposażyć na drogę...wzruszyłam się bo bardzo chciałam jechać , bo akurat za tydzien rok po stracie naszego pierwszego Aniołka ...a niestety nie mamy dobrego samochodu na trase 5h w jedną stronę ;/ jedziemy wymodlic nasz cud i podziękować ,że jest jak jest , bo zawsze mogłoby być gorzej ...

@roxie123 super ze jedziecie :) ja będąc wczoraj u gin spotkałam taka babkę, która powiedziała mi o kościele niedaleko mnie, gdzie ludzie właśnie wymodlili sobie różne cudy. I jak się trochę lepiej poczuje, to też tam pojadę pomodlić się o swój cud...

@zosiak @roki_1991 no właśnie chyba krew pokaże najszybciej. Z mlodą miałam pozytywny test w 41dc przy 35dniowych cyklach. Wiecie że ja wtedy nie wiedziałam że można z krwi wcześniej badania zrobić hehe. Tępa w tych tematach jak tabaka w rogu byłam. No to zrobię sobie sikanca w dzien miesiączki jak jej nie będzie a betę dzień później. Chyba że @ zawita no to nie będę ;-)

@roxie123 ja mam do Czewy 60km. Tam studiowałam ;-) udanej wycieczki. Tam jest niesamowity klimat i takie wycieczki mają swoją moc.

Okna umyte łoł. Ide na ginbusa odebrać mojego kochanego ucznia. Spacer ok 1km w jedną stronę.

A tak w ogóle ja czułam że z moim M nie będzie tak kolorowo. Jednak dzięki tej wizycie wiem że byliśmy u specjalisty i jak mówi że tragicznie nie jest to jej wierzę. Włączy się leczenie i będzie dobrze ;-)

reklama
Do góry