reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@roxie123 dlatego mega mnie to dziwi, bo już dawno nie było przytulanek z M... I ta beta jest mega mała.... No cóż, siedzę w poczekalni u gin, bo i tak miałam na dzisiaj wizytę, zapytam jak ona to widzi...
@AgaB33 a wy jak po wizycie dzisiejszej??

reklama
@kari21 trzymam kciuki i życzę Ci abyś przeszła przez to jak najmniej cierpiąc. Jestem przy Tobie myślami. zawsze mozesz tu do nas napisać nawet w trakcie. Ja bym wybrała raczej tabletki tylko że ja nie przeszłam przez to co Ty więc się nie mogę identyfikować z Tobą. Ja przy moim poronieniu bardzo bałam sie zabiegu i modliłam się aby nie było to konieczne.

@roki_1991 a jednak ;-) życzę Ci aby to była prawdziwa, zdrowa ciąża. Co gin powiedział?
U nas niestety nie najlepiej. Mój M jest chory jednak w fazie już przewlekłej niestety jednak na tyle nie aktywnej że jest jeszcze szansa że będzie dobrze. Może mnie zarazić lub nawet to się wydarzyło co nie oznacza że infekcja sie rozwonie. Pani doktor mega fajna i mi aż lepiej niż gdy naczytałam się w internecie.

@Velvetka dobrze że @ się ppjawiła. Wracasz do rytmu ;-)

@mamcia2014 gdzie się podziewasz?

Dziewczyny suplementujcie witamine d3 z k2 (mk-7) i to nie tyle co zalecają na opakowaniu tylko minimum 10razy tyle... Dawka zalecana w Polsce dla dorosłego to 2 tyś j.m. a tak naprawdę moje dziecko powinno jeść 5tyś. U nas norma aby bylo jej od 30-100 w organiźmie a powinni być min 70 takie są zalecenia np w Danii czy Niemczech. Wiadomo latem nie trzeba tyle ale teraz jest to niezbędne.

Poprostu stwierdzilam ze wazniejsza dla mnie jest swiadomosc ze nie przyczynilam sie do swojej calkowitej bezplodnosci na przyszlosc, nie wiem co bedzie za rok czy dwa. Jesli bede chciala jeszcze probowac wole miec o tyle spokojniejsze sumienie ze sobie nie utrudnilam tej drogi jeszcze bardziej tylko dlatego ze sie litowalam nad wlasnym strachem i depresja w danej chwili. Trudno. Bedzie co bedzie, jakos przez to przejde.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

@AgaB33 kurcze, nie wygląda to ciekawie co piszesz. Ale nie będę wypytywala o szczegóły, tylko trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze :)
Byłam u gin, powiedziałam jej ze to 36 dc i że dwa dni temu beta była 1.8 a dziś 14.3 na co ona "no to jesteś w ciąży :)" mówię jej ze to trochę małe te wartości, że powinny być inne, ale ona twierdzi że jest okej. Mam zrobić betę w poniedziałek i czwartek i wysłać jej wyniki. Zbadała mnie, zrobiła usg i jest pęcherzyk w macicy, więc chociaż tyle że nie jest to cp. Powiedziała też że jeszcze nigdy nie robiła zdjęcia tak wczesnej ciąży :p generalnie troszkę mnie uspokoiła, ale nie planuje się póki co cieszyć ani przyzwyczajać. Mam brać luteine dwa razy dziennie i kwas foliowy. Póki co tyle

reklama
@roki_1991 nie jest to jakaś tajemnica ale tak na forum to nie chcę pisać bo nie wiem kto to czyta i kto będzoe czytał w przyszłości i nie pokojarzy faktów. Jeśli masz ochotę popisać ze mna na priv to Ci wszystko napiszę. Wiesz świat jest mały....
Wiadomo że nie ma co skakać pod sufit ale ja się cieszę że zrobiłaś tą betę i że nie brałaś tego antybiotyku. Oby wszystko się prawidłowo teraz toczyło. A ogólnie zdrowie jak? No i gratulacje.

@Frezja_1 oderwij się od planów na wakacje i popatrz @roki_1991 jest w ciąży ;-)

Do góry