reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@gosiaz ta sama sytuacja podejrzewam biochemiczną :/

Dziewczyny sprawdzić usg czy jest czysto , i bete czy spadła całkiem po biochemicznej można działac od razu po kolejnej @ :* po zabiegu lepiej poczekać ...
Czynników może być wiele... czy to wasze pierwsze poronienie czy kolejne ?

Tutaj jest lista badań :
Link do: Ciaze po poronieniach zakonczone sukcesem- badania, przebieg
Moja beta juz byla bliska zero (wynik:8) juz w sobote z samego rana. Teraz juz 0. Wiele nie krwawiłam..pierwsze 3dni, dzis juz czysto. To moja pierwsza ciaza byla i pierwsze poronienie . Jesi chodzi o ten progesteron... zawsze przed okresem, na 3-4 dni wczesniej mialam brazowe plamienia. Wyczytalam, ze to moze byc niedobor progesteronu. Pytam, gdyz wolalabym wiedziec czy brac od drugiej polowy cyklu duphastone czy nie... zeby nie bylo kolejnej przykrej niespodzianki. Do ginekolog jestem umowiona po pierwszej miesiaczce po poronieniu.

reklama
@Olasec rozumiem Cie ,ze sie boisz,rzeczywiscie w ciazy z synkiem bylo na pewno inaczej ,teraz nie mozesz sobie pozwloic na taki luz:/
Mysle ,ze malutkiemu przejdzie za kilka dni[emoji5]tlumacz jak najwiecej synusiowi i na pewno bedzie dobrze[emoji8]

@anja93 nie bierz do siebie takich rzeczy ,ze dzidzius przestal sie rozwijac bo cos podnioslas itp.
Pamietaj ,ze zdrowej ciazy nic nie zaszkodzi,wiadomo nie ma co przesadzac z dzwiganiem ale popatrz ile kobiet jest w ciazy z drugim dzieckiem i czasem to pierwsze trzeba nosic[emoji4]

@Totois30 witaj ,przykro mi[emoji17]
Piszesz ,ze kwas foliowy masz w nadmiarze ,proponowalabym badanie na trombofilie(mutacja mthfr)
Doczytalam co napisalas,musisz sama zdecydowac [emoji4]

@ivvonka wlasnie jak tam u Ciebie[emoji4]Ciebie tez doczytalam kochana,trzymam kciuki[emoji5]

@daria95 pedz na usg ,ew bhcg,zobaczysz co lekarz powie.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Totois30 ja można powiedzieć mam 3 ciąże za sobą w ciągu roku , i tak już podchodzę realistycznie...oczywiście ,że mam nastawienie pozytywne i bojowe , aczkolwiek przestałam słuchać lekarzy na etapie to był przypadek , faktycznie badań jest multum , ale co ważniejsze porobiłam . Mutacja niby takie nic a jednak... zmienia całe prowadzenie ciąży . Ja Wam życzę wszystkim jak najlepiej , tylko u jednych faktycznie okazuje się przypadek a u większości nie . czasami chciałabym pomóc dziewczynom , aby znowu nie musiały przez to przechodzić ... oczywiście to jest indywidualna sprawa badam się , albo licze na łud szczęścia , może nie jestem w grupie poronień nawykowych ...tylko po pierwszym poronieniu tego nie wie nikt :/ a im więcej poronień tym większe pretnetsje do siebie czemu ja się głupia nie zbadałam wcześniej juz bym startowała z lekami .
Niestety pewne decyzje podejmujemy pod wpływem marzeń emocji i tylko od nas zalezy czy poronienie zaświeca lampke kurczę może faktycznie się zbadać , albo bierzemy co los nam daje :) ja mogę tylko pomóc dobrą radą , bo wiem co to znaczy przechodzić przez to niejednokrotnie i najlepiej pomogłabym całemu światu , aby nikomu się to nie powtórzyło i było przykrym zbiegiem okoliczności , ale takiej mocy nie mam...jak to mówią co komu pisane :) powodzenia :**

ps. mało która kobieta ma taki wysoki kwas foliowy zazwyczaj jest w dolnej granicy lub pomiędzy ... ja bym zbadała mutacje

@roxie123 kurcze ile mozna sie tu dowiedzieć: ) jasne masz racje i naprawde ciezkie sytuacje za Toba..wszystko kreci sie w ogol badan a z lekarzami faktycznie to licha sprawa.zglebie temat mutacji i pewnie zadzialam a Ty masz cos takiego?jak wtedy prowadzi sie ciaze?bardzo dziekuje za rady, niesamowite ile tu sie mozna dowiedziec

@Totois30 Wszystko napisane mam w stopce :) ...ku mojemu zaskoczeniu wyszła mi mutacja , w prawdzie łagodna ...ale co za tym idzie , musiałam zbadać poziom homocysteiny , która wynosiła ponad 10 , a przy planowaniu najlepiej między 7 i mniej .
Wyszła mutacja czyli z rzędu musiałam wprowadzić metylowane witaminki , które zamawiamy przez neta , bo w Pl są trudno dostępne : Folian wit B6 i B12 .
Nimi szybciutko zbiłam homocysteine do 4 < na spadek dobre są też buraki , sok z buraka , czy barszczyk >
Oczywiście mimo dobrego wyniku kwasu foliowego okazało się , że odkłada się on u mnie jako toksyna <wczesniej brałam zwykły folik > więc na ciążę miało negatywny wpływ , bo ciąża bez kwasu jest obciążona bardziej wadami .
Drugi taki wazny aspekt to hormony tarczycy , mają ogromny wpływ na ciąże , poronienia itd . TSH w trakcie starań powinno byc max w granicach 2 .
Ja biorę tableteczki , bo oczywiście okazało się , że wraz z ciążą pojawiła się u mnie niedoczynność , której wczesniej nie miałam . Tak jak mówię hormony szaleją .

Hej. Ja po ostatnim koniecznym usg. 9tydz brak akcji serca. Kazali mi wybrac tabletki lub zabieg. Tak bardzo chcialabym zabieg, zasnac i sie obudzic po wszystkim ale mam ogromne ryzyko poglebienia moich blizn wiec rozwazam tabletki... po opisie poloznej kednak chyba nke dam rady. Mam przyjsc w sobote popoludniu do szpitala, dostane podklady i kednorazowe miseczki-nakladki na toalete i tabletki dopochwowe co 3h. Za kazdym razem jak ide do toalety mam zalatwiac sie do owej misce i zanosic to wszystko co ze mnie wylecialo poloznej i tak do niedzieli... juz pomijam aspekt bolu fizycznego ale tego zanoszenia materialu poloznym nie przezyje, wyskocze przez okno, zwariuje do konca. Od jutra jeszcze mam zaczac brac swoje antydepresanty, z powodu poronienia silniejsze i usypiajace. Jak ja mam to przezyc dzieczyny, co robic........

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

@kari21 ja Tobie niestety nie umiem pomóc , naprawdę nie wiem jak ..no nie umiem az tak wejść w Twoją skórę :< chociaz zyczę Ci jak najlepiej , żebyś się pozbierała
... Ty jesteś na tak trudnym etapie ze swoją psychiką ,że musisz się pozbierać z pomocą specjalisty .
Gdybyś wierzyła , troszkę byłoby inaczej nawet podejść z rozmową , ale takie argumenty nie działają u Ciebie ,a nikt też nie zmusi do zmiany poglądów ;< więc ja jestem bezradna , bo u mnie jest głęboka wiara w miłosierdzie Boże i dzięki niej mam się pozytywnie mimo przeżyć i tego ,że wciąż nie jest łatwo ...i wiem , że mogłoby być stanowczo gorzej , a dzięki temu , że mam wiarę dużo mnie tez omija złego .
Wybrałabym stanowczo zabieg gdybym była Tobą... nie dasz rady z tabletkami , boje sie , że wpadłabyś w jeszcze gorszą depresję , która źle by się mogła zakończyć
Wybacz , ale ja jestem szczera :/ i czasami słowa sa mocne ale pomocne , bo otrzeźwiają umysł ...ściskam ;*

@kari21 musisz znaleźć tam jakiegoś psychologa, bo sama nie dasz sobie rady. Potrzebujesz wsparcia też kogoś bliskiego, choć wiem że z tym u ciebie ciężko. Ale ponoć psychologa lub psychiatry jest niezbędna

reklama
Do góry