reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Frezja_1 wycieczka juz kupiona ostatecznie[emoji4]?

@...Margotka9022... aaa to masz ulatwione zadanie,ja zaczynam od totalnego zera to wiesz[emoji4]
Ale powoli do przodu,tak na prawde wszystko mozna ogarnac w tydzien ale ja lubie miec wszystko wczesniej gotowe[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@Olasec wspaniałe wieści przynosisz :):) Niech serducho mocno tyka!
Co do mdłości... ja wiem, że one są mega męczące, ale uwierz mi dałabym za nie teraz wiele!

@Destino idą za Twoją poradę kupiłam dzisiaj Femibian i witaminę D3 2000 j.m. Wróciłam do domu i przy okazji sprawdziłam skład Prenatal Uno, który biorę obecnie i okazuje się że w jego składzie wśród innych składników jest i L-metylofolian wapnia i Witamina D3 1500. Więc w sumie niepotrzebnie kupowałam, ale z dwojga złego zaaplikuję mężowi witaminę D3.

Dostałam dzisiaj wyniki Progesteronu, które robiłam wczoraj razem z bhcg. W 16 dpo wynik = 9,74 ng/ml, jak rozumiem powinnam brac normy dla I trymestru (I trymestr ciąży 11,0 - 44,3). Jeżeli dobrze rozumiem, to pomimo brania Duphastonu jego poziom jest za niski na utrzymanie ciąży. To może być powód poronienia :( Dobrze myslę?

@gabrika fajtycznie progesteron niski ale skoro bralas duphaston to go uzupelnialas,a duphaston nie wychodzi w badaniu krwi.
Poza tym zeby prawidlowo oznaczyc progesteron trzebaby zbadac go kilka razy i wyciagnac srednia bo jest on wydzielany skokowo.
Ile bralas tego dupka?

@gabrika przykro mi ze biochemiczna. Na progesteronoe sie nie znam.
@Funia90 jutro chyba pojde zamowic jak zdążę, bo jeszcze nie wiem, czy M dostanie wolne w listopadzie. Jak nie to polecimy w grudniu. Obawiam sie, ze juz nie bedzie za cieplo na kąpiel w oceanie, ale przynajmniej pobedziemy razem. Nie moge sie doczekac.

Co do materaca, to ja tez mialam dla córci lateksowy placilam cos kolo 260 zl. 4 lata temu, ale bardzo polecam obecnie tez ma lateksowy w swoim lozku i jest mega wygodny.

@gabrika fajtycznie progesteron niski ale skoro bralas duphaston to go uzupelnialas,a duphaston nie wychodzi w badaniu krwi.
Poza tym zeby prawidlowo oznaczyc progesteron trzebaby zbadac go kilka razy i wyciagnac srednia bo jest on wydzielany skokowo.
Ile bralas tego dupka?

Brałam tylko 1 tabletkę dziennie.

Nic chyba muszę po prostu siąść sobie na przysłowiowym tyłku i czekać spokojnie do piatku na wizyte u gin.

Dziękuję za odpowiedź :*

@Frezja_1 Wiem ale nie nastawiam się na mnoga [emoji4]byłabym się jej...to pewne bo wiesz jak się to zazwyczaj kończy.
Mówiłam mu ale on chce unormowac cykl żeby wrócił do 28 bo mam rozwalony. No i żeby jajeczka podrasowac żeby tez mocniejsze były

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@Frezja_1 rozumiem[emoji4]ja wracalam z tej gran canarii 6 grudnia i do konca bylo cieplo i ocean przecieplutki,u nas juz snieg padal[emoji4]

Musze poczytac w wolnej chwili o tych materacykach[emoji4]

@gabrika tak moze bedzie najlepiej ,na spokojnie.
Jedna tabletka to troszke malo,ale w nastepnej ciazy juz bedziesz wiedziala.

@Olasec ale nie takie najgorsze to tsh takze spokojnie [emoji5]zycze duzo rzyganka[emoji14]co by dzidzi zdrowo rosla[emoji16]

@roxie123 a kochana bedziecie sie teraz starac czy calkowicie odpuszczacie ten cykl?

reklama
@Olasec nie z takim tsh zdrowe ciąże były: )wcale nie jest tak źle
@Funia90 odpuszczamy niech odpocznie organizm trochę , 2x lekarz mówił żeby poczekać na następny cykl jednak... pewniecrez się boi żeby znowu biochemicznej nie było, po leku zawsze jest większa szansa że bd ok

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry