reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Frezja_1 wycieczka juz kupiona ostatecznie[emoji4]?

@...Margotka9022... aaa to masz ulatwione zadanie,ja zaczynam od totalnego zera to wiesz[emoji4]
Ale powoli do przodu,tak na prawde wszystko mozna ogarnac w tydzien ale ja lubie miec wszystko wczesniej gotowe[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@Olasec wspaniałe wieści przynosisz :):) Niech serducho mocno tyka!
Co do mdłości... ja wiem, że one są mega męczące, ale uwierz mi dałabym za nie teraz wiele!

@Destino idą za Twoją poradę kupiłam dzisiaj Femibian i witaminę D3 2000 j.m. Wróciłam do domu i przy okazji sprawdziłam skład Prenatal Uno, który biorę obecnie i okazuje się że w jego składzie wśród innych składników jest i L-metylofolian wapnia i Witamina D3 1500. Więc w sumie niepotrzebnie kupowałam, ale z dwojga złego zaaplikuję mężowi witaminę D3.

Dostałam dzisiaj wyniki Progesteronu, które robiłam wczoraj razem z bhcg. W 16 dpo wynik = 9,74 ng/ml, jak rozumiem powinnam brac normy dla I trymestru (I trymestr ciąży 11,0 - 44,3). Jeżeli dobrze rozumiem, to pomimo brania Duphastonu jego poziom jest za niski na utrzymanie ciąży. To może być powód poronienia :( Dobrze myslę?

@gabrika fajtycznie progesteron niski ale skoro bralas duphaston to go uzupelnialas,a duphaston nie wychodzi w badaniu krwi.
Poza tym zeby prawidlowo oznaczyc progesteron trzebaby zbadac go kilka razy i wyciagnac srednia bo jest on wydzielany skokowo.
Ile bralas tego dupka?

@gabrika przykro mi ze biochemiczna. Na progesteronoe sie nie znam.
@Funia90 jutro chyba pojde zamowic jak zdążę, bo jeszcze nie wiem, czy M dostanie wolne w listopadzie. Jak nie to polecimy w grudniu. Obawiam sie, ze juz nie bedzie za cieplo na kąpiel w oceanie, ale przynajmniej pobedziemy razem. Nie moge sie doczekac.

Co do materaca, to ja tez mialam dla córci lateksowy placilam cos kolo 260 zl. 4 lata temu, ale bardzo polecam obecnie tez ma lateksowy w swoim lozku i jest mega wygodny.

@gabrika fajtycznie progesteron niski ale skoro bralas duphaston to go uzupelnialas,a duphaston nie wychodzi w badaniu krwi.
Poza tym zeby prawidlowo oznaczyc progesteron trzebaby zbadac go kilka razy i wyciagnac srednia bo jest on wydzielany skokowo.
Ile bralas tego dupka?

Brałam tylko 1 tabletkę dziennie.

Nic chyba muszę po prostu siąść sobie na przysłowiowym tyłku i czekać spokojnie do piatku na wizyte u gin.

Dziękuję za odpowiedź :*

@Frezja_1 Wiem ale nie nastawiam się na mnoga [emoji4]byłabym się jej...to pewne bo wiesz jak się to zazwyczaj kończy.
Mówiłam mu ale on chce unormowac cykl żeby wrócił do 28 bo mam rozwalony. No i żeby jajeczka podrasowac żeby tez mocniejsze były

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@Frezja_1 rozumiem[emoji4]ja wracalam z tej gran canarii 6 grudnia i do konca bylo cieplo i ocean przecieplutki,u nas juz snieg padal[emoji4]

Musze poczytac w wolnej chwili o tych materacykach[emoji4]

@gabrika tak moze bedzie najlepiej ,na spokojnie.
Jedna tabletka to troszke malo,ale w nastepnej ciazy juz bedziesz wiedziala.

@Olasec ale nie takie najgorsze to tsh takze spokojnie [emoji5]zycze duzo rzyganka[emoji14]co by dzidzi zdrowo rosla[emoji16]

@roxie123 a kochana bedziecie sie teraz starac czy calkowicie odpuszczacie ten cykl?

reklama
@Olasec nie z takim tsh zdrowe ciąże były: )wcale nie jest tak źle
@Funia90 odpuszczamy niech odpocznie organizm trochę , 2x lekarz mówił żeby poczekać na następny cykl jednak... pewniecrez się boi żeby znowu biochemicznej nie było, po leku zawsze jest większa szansa że bd ok

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry