reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Olasec nie ważne ze przed okresem beta jak rośnie to rośnie wiec zrób betę później przyrost pojutrze i będzie wiadomo [emoji4] nie sugeruj się testami . Będzie dobrze [emoji8]
Coś czuje że wrzesień będzie brzuszkowy na drugim wątku tez mamy kreseczki aż miło

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@mamcia2014 niestety niw znam sie na tym, ale mysle ze to dobry pomysl.
@Olasec testami sie nie przejmuj, nie wyjda mega grube krechy bo jest wcześnie. Jupi:-) :) gratuluję kochana. Zamierzasz brac jakies wspomagacze, np. Dupka? Moze zrob ta betę i progesteron skoro masz skłonność do biochemicznych. Buziaki
@roxie123 dziękuję :-) :)

Ostatnia edycja:
@Funia90 ona nie mówiła mi o skutkach ubocznych clexany tylko w ulotce przeczytałam że może powodować jakieś tam krwotoki wewnątrzczaszkowe i inne więc brzmi to trochę przerażająco. A co do homocysteiny u dziecka to w sumie nie dopytałam jak ją zbić, pytałam się czy dziecku też robić testy dna na te mutacje jak się urodzi a ona mówiła że nie bo to może zrobić więcej szkody niż pożytku i tylko żeby trzymać tą homocysteinę w normie no i wtedy dodała o tych szczepieniach.
Kurde ale czemu ją się zbija burakami, ja tak nienawidzę buraków. To już chyba wolę te metyle dokupić :D
@Olasec po cichu gratuluję i trzymam kciuki :)
@roxie123 ja Tobie również życzę jak najszybciej dwóch kreseczek na teście i szczęśliwej ciąży :) a może nawet i bliźniaków:D Chociaż pamiętam kiedyś mamaginekolog mówiła że nie życzy nikomu ciąży mnogiej bo to jest zawsze ciąża wysokiego ryzyka więc bezpieczniej jest mieć jedno dzidzi w brzuchu :)

@madzia0902 ja za to uwielbiam buraki :D jadłam pod każdą postacią i ćwikłę i barszczyk :) no a metylki zrobiły swoje :) jesli zalezy Ci na szybkim spadku to polecam :) ja odkąd przeczytałam ,że np. zwykły kwas foliowy mi się odkłada jako toksyna , a nie pomaga to tylko metyle biorę i jestem zadowolona :) widać mój organizm potrzebował , bo wszystko ładnie reaguje :) najlepszy efekt daje branie folianu +B6+B12 :)
Dziękuję ! zbieram do kolekcji wszystkie &&& i fluidki i życzenia :) bardzo chcę żeby sie udało :) na bliźniaki sie nie nastawiam nie ma opcji , marzy mi się jedno zdrowe dzieciątko :)
Co do clexane ja biorę nawet teraz po owulacji do tego steryd i dupek , acard . Lepiej się po tym nawet czuje . Zawsze miałam problem z ciśnieniem niskim strasznie , wiecznie kołatania serca , i kłucia w mostku teraz ręką odjął :) także skutków ubocznych nawet nie czytam bo steryd ma straszne ...ja tylko mam po nim krostki ... nigdy nie miałam problemów ze skóra wiec wiem ,że to on . No i ja mam też tabletki na tarczyce ona też jest bardzo wazna , nie wiem czy badałaś :)

@roxie123 o to mnie teraz zaintrygowałaś tym niskim ciśnieniem bo ja od zawsze mam niskie takie 105 na 60 to maks, ale dobrze się z takim czuję bo jak mam wyższe to zaraz zaczyna mnie łeb boleć dlatego musiałam zrezygnować z picia kawy :D A co to za steryd bierzesz? bo ta informacja chyba jeszcze mnie ominęła. Tarczycę badałam nie raz z krwi, ostatni raz w ciąży i była w normie więc raczej problemów z nią nie mam :)

@madzia0902 no ja mam tak samo jak Ty , jak mam wyższe to tez głowa pęka ... także teraz widocznie mam dobry przepływ krwi i pompowanie do serca skoro ustąpiło . Ja po 2 poronieniu dostałam żelazny zestaw < w mojej zakładce na dole opisane > , u mnie jest problem z utrzymaniem ciąży , i lekarz dał steryd , po to ,aby mój organizm nie odrzucił zarodka na wczesnym etapie , nie potraktował go jako ciało obce . W sumie ja całą nadzieje pokładam w tych lekach...jak się nie uda to ja nie wiem ;/

@roxie123 no właśnie nie wiem czy mam owulacje, wiec ide sprawdzic. M badal nasienie, ogólnie dobre, tylko morfologia 4%moglaby byc lepsza. Moze rzeczywiscie psychika robi zla robotę.

@Frezja_1 idź nawet tak jak ja...widzisz owulacje miałam dopiero 18dc a w tamtym miesiącu nawet później , i kto by powiedział , testy nie specjalnie mi się sprawdziły . Teraz przynajmniej sexy były w porę wcześniej juz w takich dniach odpuszczałam a później się dziwić że badania pokazywały ,że owulacja była a efeków brak . No i dobrze , że zabiegana byłam cały miesiąc :) Idź sobie podglądnij będziesz miała rozeznanie jak pęcherzyki i czy pękaja , kiedy ta owulacja jest . Małżowi kup witaminki nawet jak nie trzeba , mój ma wyniki dobre a faszerował się teraz , i ani raz nie mrukną po co :) a jaki będzie efekt zobaczymy .
Ps. wino wytrawne przed owulacja pij , mi dziewczyny doradziły i wykręcało mi buzię ale pęcherzyki urosły po 18mm

reklama
@roxie123 uda się na pewno :) nie ma innej opcji :) U mnie serce przestało bić przed 10 tygodniem i musiałam mieć wywoływane poronienie. Całe szczęście mam cudownego lekarza i dzięki niemu mogłam to przejść z moim chłopakiem intymnie w domu a nie w szpitalu wśród tej znieczulicy. U mnie jest straszny szpital :( Niedawno takiej bardzo dalekiej znajomej w 8 miesiącu zmarło dzieciątko, tragedia ogromna, więc położyli ją na patologi ciąży z innymi brzuchatymi mamami i nagle wchodzi pielęgniarka i się drze na całą salę: Ta Pani z nieżywym dzieckiem proszę do zabiegowego. Znieczulica okropna, a takich historii znam wiele dlatego jak już będę w ciąży to mam nadzieję że będzie ona bezproblemowa i uda mi się rodzić prywatnie.

Do góry