reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Madzia tak jestem pewna, po tamtej zrobilam test po skonczonym krwawieniu i byl ujemny. Mi zawsze tak wczesnie testy wychodza.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@madzia0902 tylko Funia zawsze miała homocysteine dobrą nie musiała jej zbijać :) jak chcesz ale moim zdaniem długo będziesz na prenatalu spadac w dół . Clexane dostałam nie ze względu na mutacje tylko bardziej po 2 poronieniach ...to też zalezy od tego co lekarz zadecyduje . Oczywiście kazda z nas jest inna więc ja Ci nic nie narzucam radzę tylko jak zbić szybko homocysteine :)

Hej dziękuję Wam wszystkim i każdej z osobna jesteście nieocenione przepraszam że tak mnie mało ale no telefony to dziś się mi urywaja po prostu dziś była u nas jedna pani z mężem bo szukają mieszkania dla córki.
Powiedziała że przemysli i jutro ma oddzwonić.

Jutro dwóch panów będzie u nas oglądać a tak ogólnie to cześć dzwoni pyta i dziękuję a część się chce umawiać dwie osoby się rozmyslily bo miały zadzwonić i cisza.
Coś się dzieje jednak więc mam cichą nadzieję że może coś z tego będzie.

A mieszkanie ładne zadbane trzy pokoje kuchnia i łazienka. Jeden pokój w sam raz dla Wiktorka drugi to duży salon i trzeci taki średni No wiadomo że coś tam trzeba porobić jak np ściany i podłogi po swojemu sufity tam są podwieszane w kuchni i dwóch pokojach łazienka w kafelkach WC osobno.

W kuchni też trzeba by sobie zrobić kafelki bo te co są to takie sobie .
No ogólnie to się cieszę że coś się kręci a z drugiej strony mam lekkie obawy no bo całe życie jakby to powiedzieć z mamą przy cycu; ) A tu się kroi coś swojego i samodzielność też musi mi się załączyć jednak ale raduje mnie opcja własnego mieszkania no bo jak to kupimy to mama się przeniesie do babci a my tam sobie remont urządzamy.

Tylko jest jedna kwestia wygląda na to że na czas remontu wyląduje u teściowej co mnie z lekka przeraża ale chyba dam radę nie będzie tak źle.

A wy jesteście kochane dziewczyny na prawdę dzięki za kciuki i miłe słowa buziaki :* .

Wiem @roxie123 że nie narzucasz i że tutaj każda dla każdej chce jak najlepiej :) ale z tego wszystkiego to ogólnie zgłupieć można i już człowiek sam nie wie co ma robić. Ja miałam dopiero jedno poronienie to może dlatego nie kazała mi brać acardu i clexane. Nie wiem już sama, może faktycznie skontaktuję się dodatkowo z moim ginekologiem i zobaczę co on powie.
@kari21 no to super że tak szybko po stracie udało Ci się zajść w ciążę :) Z całych sił trzymam kciuki żeby tym razem wszystko dobrze się skończyło :) Wrzesień należy do Ciebie :)

@madzia0902 homocysteine jak chcesz zbić to chociaż metyle 3 miesiące stosuj i barszczyk pij czerwony buraczki dobrze działa :) z lekarzem pogadaj . Ale to prawda jedno poronienie w medycynie traktują jako coś normalnego . Ja mam niestety 2 i próbuje wszystkiego bo tak się boje . Też nie robię wszystkiego według zaleceń tylko dziewczyny bardzo pomogły [emoji4] teraz wszystkie badania mam w normie , leki i pozostało mieć nadzieję ze się uda . Życzę Ci samych dobrych decyzji i bezproblemowej ciąży [emoji4]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ja chyba tez zrobie sobie to badanie na mutacje. Powiedzcie, czy w diagnostyce mozna zrobic te badania? I czego w ogóle szukac.
@...Margotka9022... nie mysl o złych rzeczach. Wiem, ze przychodza do glowy, ale przeganiaj je. Jeszcze wszystko moze wróci do normy, a wyprawke mozesz kupic przez neta.

@mamcia2014 czyli dalej trzymać kciuki. A samodzielność jest zarąbista. Ja skakałam z radości jak mi się własne m3 zmaterializowało, będąc jeszcze solo. Co prawda niedługo tak sobie posoliłam, ale radość była iha. Dobra, nie gadam już na klawiszach - kciuki miałam trzymać i niech się sytuacja rozwija pomyślnie.

Frezja ja robiłam w diagnostyce pod kątem trombofilii v leiden i mutacje mthfr one wiedzą o co chodzi sa też zestawy badań

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Frezja_1 niedlugo Ty bedziesz polowac na te zwykle leginsy,tyle ,ze wygodne i za 39.90 to niedrogo[emoji5]
W diagnostyce mozesz ale za ok 1000[emoji23]zrob tam gdzie ja w test dna.
Za 330 zl wymaz z buzki,wynik do 14 dni i zalatwiasz to wysylkowo.

@madzia0902 nie wiem dlaczego tak ,ale to pewnie jak ze wszystkim co lekarz to opinia.
Mi moj jeden gin tez nie chcial dac heparyny w 1 trymestrze bo mowil ,ze dziecko moze miec problemy z ukladem kostnym,kazal probowac tylko na acardzie,z tym,ze moja druga ciaza byla na acardzie i sie nie udala:/
Ja wiem tylko tyle ,ze gdyby nie leki nie byloby ciazy,ale jak widzisz Katarina nie bierze zastrzykow i jest w porzadku.
Musisz zaufac sobie,ja wolalam brac niz sie stresowac ,ze znow sie nie uda.
Gentyczka widzialam moje wyniki homocysteiny (7.3) i powiedziala ,ze prenatal jest w porzadku ,ze dawka kwasu jest w nim wystarczajaca.
Twoja homocysteina jest troche wyzsza,optymalny poziom to 5-7,najszybciej zbijesz ja surowymi burakami,np surowki lub swiezo wyciskane soki.
Ja nie namawiam na prenatal,na mnie dzialal,mozesz zawsze zamowic te witaminki z neta[emoji5][emoji4]
Dobrze,ze piszesz o homocysteinie u dziecka,pierwsze to slysze ,a jak u takiego malenstwa zbic ?tez witaminami?kurcze ciekawy temat,bede musiala sie zaglebic
Tobie o jakich skutkach ubocznych brania clexane mowila?

@magda1208 hejo[emoji8]ja napierw bylam na tym watku,dopiero pozniej dolaczylam do drugiego [emoji4]takze jak widzisz mamy co czytac hehe

@...Margotka9022... tylko blagam nie bierz sobie do glowy,bo jak ja zaczynam myslec co mogalam ,to moglam sie np zbadac po pierwszym poronieniu i uniknac drugiego,ale to wiem dzis ,wtedy nie ...nie da sie nad wszstkim zapanowac[emoji4]robisz co mozesz i bedzie w porzasiu[emoji5]

@mamcia2014 swietne informacje[emoji4]tesciowa sie nie przejmuj[emoji4]

@Calineczka24 aha,a masz wskazanie do cc?bo to chyba tylko odklejajaca sie siatkowka jest wskazaniem.
Podobno w ciazy np nie bada sie wzroku,zeby dobierac okulary.[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry