reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dzięki @funia, no ja właśnie konsultację też miałam z tą genetyk z tej strony gdzie test DNA zamawiałam. Ciekawe od czego to zależy że te same mutacje a różni lekarze różne zalecenia dają?
@Calinecza24 ja też Diagnozę oglądam i zapowiada się ciekawie :) W Drugiej szansie nie przetrwałam drugiego sezonu, przestałam oglądać jakieś 3 odcinki przed końcem bo już mnie do szału doprowadzał i jakoś do tej pory nie wróciłam do niego :D
@roxie123 trzymam kciuki za Twoje zafasolkowanie :) może Ty w końcu przerwiesz to fatum krążące nad forum :)
@kari21 a jesteś pewna że to nowa ciążą? może jeszcze hormony Ci nie spadły po wcześniejszym poronieniu? Nie wiem czy to możliwe żeby tak długo się utrzymywały ale tak sobie pomyślałam, bo w szoku jestem że test już tyle dni przed okresem Ci ciążę pokazał. Oczywiście życzę Ci żeby to faktycznie była ciążą i żeby skończyła się pomyślnie :)

@mfifi04 głównie to że mam brać prenatal uno i dzięki niemu homocysteina ma spaść poniżej 8 (teraz mam 9,97). Jak zajdę w ciążę to gdzieś w 4 tygodniu mam zrobić D-dimery z krwi i jeżeli będą znacznie podwyższone czyli przekroczą 1000 to wtedy zacząć stosować clexane. Acardu nie kazała mi brać gdyż homocysteinę mam poniżej 10 więc nie ma takiej potrzeby. Ogólnie najważniejsze to tą homcysteinę trzymać w ryzach :D A oprócz tego to już nigdy nie mogę wrócić do tabletek antykoncecyjnych no i w przyszłości jak urodzę dziecko to też trzeba mu zbadać homocysteinę i jeśli by była podniesiona to szczepić dopiero po jej obniżeniu do normy. W sumie to tyle, chyba że o czymś zapomniałam to pytaj to może mi się przypomni :)
A Ty już konsultowałaś się z genetykiem?

@Funia90 niestety wyrąbałam się tydzień po wizycie... pluje sobie w brodę ze nie pojechałam do szpitala bo gdyby mi wtedy powiedzieli ze coś jest nie halo to nie dowalałabym sobie porzadkami i innymi rzeczami. No ale czasu już cholercia nie cofne...

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

@magda1208 :*
@madzia0902 ja myślę że prenatal duo i tak jest za słaby na spadek homocysteiny długo Ci z nim zejdzie ...lepiej brać metyle ja znimi mam w granicach 4-5 cały czas a zaczynałam ponad 10 po miesiącu była znaczna poprawa :) hm co do heparyny i acardu no nie wiem nie znam się mi lekarz kazał brać to i to ... i ja sama jakoś myślę że bez heparyny się nie uda . Także pogadaj też z lekarzem nie tylko genetykiem :)

@mfifi04 głównie to że mam brać prenatal uno i dzięki niemu homocysteina ma spaść poniżej 8 (teraz mam 9,97). Jak zajdę w ciążę to gdzieś w 4 tygodniu mam zrobić D-dimery z krwi i jeżeli będą znacznie podwyższone czyli przekroczą 1000 to wtedy zacząć stosować clexane. Acardu nie kazała mi brać gdyż homocysteinę mam poniżej 10 więc nie ma takiej potrzeby. Ogólnie najważniejsze to tą homcysteinę trzymać w ryzach :D A oprócz tego to już nigdy nie mogę wrócić do tabletek antykoncecyjnych no i w przyszłości jak urodzę dziecko to też trzeba mu zbadać homocysteinę i jeśli by była podniesiona to szczepić dopiero po jej obniżeniu do normy. W sumie to tyle, chyba że o czymś zapomniałam to pytaj to może mi się przypomni :)
A Ty już konsultowałaś się z genetykiem?
Ide w piatek

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

@roxie123 ale funia90 też bierze tylko prenatal uno i Asia rośnie jak na drożdżach :) mi powiedziała że jak homocysteina jest poniżej 10 to że ten prenatal uno wystarczy, że powyżej 12 trzeba by było wprowadzić dodatkowo metyle. A co do tej clexany to ona też ma skutki uboczne więc w sumie chyba lepiej na początku ciąży zrobić wyniki i sprawdzić czy faktycznie trzeba ją brać. Sama już nie wiem co o tym myśleć. Babka ma dobre opinie i raczej jest cenionym genetykiem więc póki co chyba jej zaufam.
@mfifi04 to koniecznie daj znać co Tobie doradził genetyk, porównamy nasze zalecenia :)

reklama
Do góry