reklama
roxie123
Fanka BB :)
@Frezja_1 mnie nie pytaj ;p On tak powiedział że ow dziś lub jutro najpóźniej pojutrze , ale raczej pojutrze już będzie po wszystkim nie wiem tak powiedział ,że widzi że zaczyna pojawiać się płyn ... wiesz on gada czasami tak , że najpierw powie potem pomyśli . W kazdym razie ma być dobrze ...w czwartek zobaczy czy pękło
Funia90
cukier.wanilinowy
Usmiechnieta_mama
Roxie ale fantastyczne wiesci, daje sobie reke uciac ze bedzie dzidzi, toz to przecie mowione bylo ze ty we wrzesniu zaciazysz i wszystkie gwiazdy na niebie i ziemi na to wskazuja piekne endometrium! Ja mam takie gowniane 4mm co cykl wiec zazdroszcze tak grubiutkiego! Osobiscie tez probowalam wina ale nienawidze cierpkiego, musialo by byc slodkie i to bardzo a ja nie wiem co jest z tym uk ze oni tu tylko wytrawne lub polslodkie wszedzie maja a te co dla nich sa slodkie to dla mnie sa nadal obrzydliwe. A potem mnie zgaga meczy i niedobrze nawet po kilku lykach wiec odpucilam. Alez czekam na twoje testowanie!!! Normalnie ekscytacja
Ewarut... nie mozesz obwiniac siebie. Bo niby dlaczego? Z tego co pamietam to u ciebie nie byla kwestia krwawienia, rozszerzania sie szyjki, zlego endometrium tylko serce dzidzi sie zatrzymalo. Wiec sama sobie powiedz jaka byla prawdopodobna przyczyna? Jakim cudem twoja wina w tym moze byc... poprostu tak jak w wiekszosci przypadkow byla jakas wada, cos poszlo nie tak. Nieduzo czasu minelo, tak jak mowie ja bylam nie do zycis przez 3 mies a ogolnie dol byl przez 6 miesiecy dopuki nie zaszlam w ciaze, wtedy tez wspominalam z zalem, myslalam dlaczego ja... zreszta kochana kazdy czlowiek tak mysli. Do dzis dnia mysle dlaczego ja mam syna niepelnosprawnego a wszyscy naokolo zdrowe dzieci? Daj sobie czas na placz, na zal. Za niedlugo zajdziesz w ciaze, ktora bedzie szczesliwa. Tak jak pisza dziewczyny, przyjaciolka, siostra, mama lub psycholog i zalobe przejsc. Jeszcze bedzie lepiej jakkolwiek myslisz teraz ze juz nie bedzie.
Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Ewarut... nie mozesz obwiniac siebie. Bo niby dlaczego? Z tego co pamietam to u ciebie nie byla kwestia krwawienia, rozszerzania sie szyjki, zlego endometrium tylko serce dzidzi sie zatrzymalo. Wiec sama sobie powiedz jaka byla prawdopodobna przyczyna? Jakim cudem twoja wina w tym moze byc... poprostu tak jak w wiekszosci przypadkow byla jakas wada, cos poszlo nie tak. Nieduzo czasu minelo, tak jak mowie ja bylam nie do zycis przez 3 mies a ogolnie dol byl przez 6 miesiecy dopuki nie zaszlam w ciaze, wtedy tez wspominalam z zalem, myslalam dlaczego ja... zreszta kochana kazdy czlowiek tak mysli. Do dzis dnia mysle dlaczego ja mam syna niepelnosprawnego a wszyscy naokolo zdrowe dzieci? Daj sobie czas na placz, na zal. Za niedlugo zajdziesz w ciaze, ktora bedzie szczesliwa. Tak jak pisza dziewczyny, przyjaciolka, siostra, mama lub psycholog i zalobe przejsc. Jeszcze bedzie lepiej jakkolwiek myslisz teraz ze juz nie bedzie.
Ostatnia edycja:
roxie123
@Funia90 to dobrze ,że pijesz hm oby chociaz jedno pękło i coś z tego było
@kari21 nie mów mi o winie , bo ja wypiłam sama większe pół butelki raz był lepszy raz gorszy dzień , raz miałam zgage i mnie wykręcało raz poszło super , innym razem piłam i mało mi nie wróciło ale pomogło hehe to się liczy oj nie nstawiam się na ciążę , ale chce miec piekną niespodziankę jestem oaza spokoju ostatnio ... tak już przyzwyczaiłam się do porażek , więc czekam na ciut szczęścia testowanie dopiero najszybciej z 9 /10 dpo potwierdzonej ow takze jeszcze
A nie da się jakos czymś podreperowac Twojego endo ?
@kari21 nie mów mi o winie , bo ja wypiłam sama większe pół butelki raz był lepszy raz gorszy dzień , raz miałam zgage i mnie wykręcało raz poszło super , innym razem piłam i mało mi nie wróciło ale pomogło hehe to się liczy oj nie nstawiam się na ciążę , ale chce miec piekną niespodziankę jestem oaza spokoju ostatnio ... tak już przyzwyczaiłam się do porażek , więc czekam na ciut szczęścia testowanie dopiero najszybciej z 9 /10 dpo potwierdzonej ow takze jeszcze
A nie da się jakos czymś podreperowac Twojego endo ?
cukier.wanilinowy
Usmiechnieta_mama
Roxie nie da sie. U mnie sa dwie sprawy, raz ze niska waga ktora staram sie naprawic ale raczej mi nie wychodzi dwa ze lekarze uwazaja ze to moze byc glowna wina zrostow po zabiegu sprzed 2 lat. Ze na zrostach endo nie narasta a na to tylko zabieg usuwania zrostow. To tez skomplikowana sprawa, musialabym byc w polsce na conajmniej 2 miesiace albo 3 a w moim przypadku jest to praktycznie nie mozliwe. Owszem w koncu postawie swoj swiat na glowie i zrobie to kosztem wielu innych rzeczy ale narazie nie moge niestety tutaj oczywiscie nic mi nie zrobia. Wiec zalecenia lekarza z pl najpierw przytyc, potem zrobic badanie SIS ktore pokaze rozleglosc zrostow (musze byc conajmniej miesiac w pl na to badanie bo to wczesniej odpowiednie badania krwi, czystosci pochwy itp i musi byc 10dc) a na koniec szpital i zabieg. Zobaczysz ze bedzie ciaza ale masz racje, luz blues nie ma sensu sie stresowac. Ciaze w wiekszosci wychodza z tych luznych cykli
Ewarut
@Funia90- co do picia wody , to Ja w pierwszej ciąży też bardzo dużo piłam wody i to nie pomogło, bo w ostatnim tygodniu mój lekarz prowadzący wykrył małowodzie. Najpierw miałam jeszcze więcej pić wody ale to nic nie dało. Po trzech dniach zostałam skierowana do szpitala tam dostawałam mnóstwo kroplówek , które nie zwiększały mi ilości wód płodowych a powinny i na drugi dzień miałam cesarkę ze względu na małowodzie.
Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Funia90
@kari21 na endo winko ma byc wytrawne,sprobuj tez migadalow.
Sa tez leki na poprawe endo,moze jednak by sie cos dalo u Ciebie[emoji4]
@roxie123 oby pekl jeden lub dwa i wtedy bedziesz miala dwa szkraby alez by Ci sie los odwdzieczyl za to wszystko[emoji5]
@Ewarut widzisz,czasem jest inna przyczyna.
Dobrze ,ze na koniec ciazy
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Sa tez leki na poprawe endo,moze jednak by sie cos dalo u Ciebie[emoji4]
@roxie123 oby pekl jeden lub dwa i wtedy bedziesz miala dwa szkraby alez by Ci sie los odwdzieczyl za to wszystko[emoji5]
@Ewarut widzisz,czasem jest inna przyczyna.
Dobrze ,ze na koniec ciazy
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
cukier.wanilinowy
Usmiechnieta_mama
Funia to tym bardziej nie przejdzie, pewnie bym po jednym lyku juz pawiowala. Nienawidze wytrawnego wina... migdalow tez nie trawie na sama mysl o nich mi niedobrze. Predzej orzechy ziemne. A leki wiem ze sa ale sama nic nie zrobie a moi lekarze caly czas obstaja za tym ze mam najpierw usunac zrosty
reklama
Ewarut
A Ja byłam u gina w czwartek szybciej niż mi kazano. Lekarz powiedział że wszystko ładnie się goi. Dziś dzwoniłam za wynikiem histopatologicznym i już jest. Jutro pojadę po niego , szczerze to się boję.