reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Calineczka24 no prześliczny domek ma Twoja dzidzia :) Też już taki chce :)

@zosiak ja bym powiedziała pare słów tej kolezance. Oj nie ładnie się zachowała :(

@roxie123 koniecznie od razu daj znać co i jak po wizycie :)

Dziewczyny, które pracują w żłobku lub przedszkolu, chyba @ivvonka pracuje w żłobku i ktoraś jeszcze ale zapomniałam, doradźcie mi proszę w jednej sprawie. Otóż jak z waszego doświadczczenia lepiej jest zrobić? Moj synek jest strasznie do mnie przyklejony i do nikogo nie chce iść oprócz męża. Nawet do moich rodziców mimo, że ma ich na co dzień. Misiu bardzo boi się dzieci w swoim wieku czyli takie 2-3 latka. Ale takie starsze kolo 7 lat już są spoko. Bawi się z nimi itp. za rok chce go dać do przedszkola czyli jak bedzie miał 3 latka. Wiem, że będzie płacz bo teraz jest jak chce gdzieś jechać i efekt jest taki, że go szedzie biore ze soba, nawet do lekarza. Jak mogę mu pomóc przejść przez rozłąkę? Poprostu zostawić go i wyjść czy jednak być z nim kilka dni? Wiem, że może jestem psychiczna pod tym względem i wiem, że mam z tym problem bo nie potrafię się z nim rozstać i jak jeszcze wiem, że będzie tak bardzo płakał to ja na samą myśl płacze. Jak przez to wszystko przejść?

reklama
Chcialabym powiedxiec jej ze nie fajnie zrobila rozgadujac to ale nie zrobie tego dlatego ze to ulubienoca szefa pracuje dluzej ode mnie a dwa moze jej sie wypsnelo na spotkaniu integracyjnym ale bede wiedziala na przyszlosc ze nie warto jej duzo mowic.

Olasec ja nie pracuke ale np tutaj to normalne ze dzieci w wieku 3 lat ida do przedszkola a w wieku 4 lat ida do szkoly. Ja nie mialam tego problemu bo moj zawsze chetnie chodzil do przedszkola a i do szkoly dzis poszedl radosnie. Ale z am dzieci ktore gorzej reaguja. Szwagierka tak miala z corka. Ciezka sytuacja ale dzieci tez szybko przyzwyczajaja sie i zaczynaja lubic przedszkole.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

@zosiak wiesz jak to jest " tylko nie mów nikomu " to jeszcze prędzej powiedzą ... teraz wiesz ,że nie możesz jej ufać . To z zazdrości wynika
@kari21 dziękuję :) nie nastawiam się ani nic ... jak będzie czym będę się chwalić :)
@hona napisze :) chociaż tak jak dziewczyny mi mówią ,moze być już po ow i nic nie będzie widac :p
Moja mama zawsze była nadopiekuńcza do dzisiaj jest moją 18 letnią sis traktuje jak dziecko . Ale wyrasta się z tego młody też wyrośnie . Tak jak mówisz problem będzie go gdzieś zostawić bo zawsze będziesz uwiązana brzydko mówiąc :) no ale macierzyństwo czasami takie jest :)

Hej :)

Czytam was na biezaco i mocno kibicuje zarowno starajacym sie jak i ciezaroweczka :) niestety przy moich dwoch lobuzach ciezko sie ogarnac :) ale teraz starszy w przedszkolu wiec troszke luzniej bede miec :)

Piekne brzuszki :)

Napisane na LUNA_II w aplikacji Forum BabyBoom

@roxie123 mam nauczke i teraz nie wiem co robic czy sie wypierac ze jade czy jsk ktos zapyta to potwierdzic jeszcze myslalsm zeby powiedziec ze czekalismy na lasta i ktos nam sprzatnal go o w koncu nie pojechalismy. Ojj czlowiek taki glupi czasem jest za duzo powie i potem zaluje.
Mam nadzieje ze juz na wczasach zobacze pozytywne wiesci od Ciebie.

reklama
@Olasec Wyślę Ci zaraz na priv rady ze strony naszego przedszkola. Moim zdaniem najlepsze są krótkie rozstania, bo inaczej dziecko się "nakręca". Zwłaszcza jak widzi, że dla rodzica to też nie jest łatwa sytuacja. Bardzo dużo będzie zależało od Twojego nastawienia - zacznij mu już wcześniej opowiadać jak w przedszkolu jest fajnie. Michałek jest jeszcze mały - i stąd nie chce bawić się z rówieśnikami - to normalne. Bawi się ze starszymi dziećmi, bo to one organizują zabawę. Gdzieś do 3 r.ż. (może nawet do 3,5) dzieci bawią się same, ale często już siebie obserwują i naśladują. Dopiero około 4r.ż. zaczynają bawić się ze swoimi rówieśnikami.

Do góry