reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@roki_1991 Kochanie homocysteina może być w normie , ale to nie wyklucza mikro skrzepów itp ;/ dlatego bierzemy heparynę bo przy mutacjach jednak podejrzenie ,że coś z krzepliwością nie halo . Oczywiście Twoja decyzja czy się zdecydujesz , nie chciałam Ci nic narzucać :)
@madzia0902 nawet jesli homocysteina jest w normie , przy mutacjach każda z nad brała metyle ... po prostu zwykły folik się nie przyswaja a odkłada jako toksyna , więc jakbyś go nie brała wcale ...a jak wiadomo w ciąży kwas foliowy to podstawa :) homocysteina dla starających się i ciężarnych najlepiej między 5-7 mniej jak 5 to jeszcze lepiej :)

@madzia0902 prenatal uno ma metlowana b9(kwas foliowy) i b12 a b6 jest zwykla ale genetyczka powiedziala ,ze ta nie musi byc metylowana[emoji4]
Na mnie witaminki dzialaja i wydaje mi sie,ze spokojnie mozesz je brac,lub zamow te co Roxie Ci polecila,mnostwo dziewczyn na forum je bierze.
Nic sie nie martw ,ja jestem w 21 tyg z ta mutacja[emoji5]pytaj jesli czegos potrzebujesz

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

A długo czekałyscie na wyniki? Wiem że można do domu zamówić, ale u mnie jest ten testdna i jakbym miała robić, to podjadę tam :) tylko nie wiem ile się czeka
Edit: zmiana planów. Z pobraniem z placówce jest 60 zł drożej.... Jednak wolę w domu :p

@funia ja juz wiecej nie testowalam. Czekam na @.wiem, ze jutro przyjdzie. Teraz siedze w poczekalni u doktorka. Zibaczymy co mi powie. Mezowi nasienie wyszlo jalowe, a w cewce moczowej to co u mnie gronkowiec, ktory normalnie bytuje na naszej skórze i paciorkowiec ten co u mnie. Zobaczymy co dr powie i czy pozwoli sie starać, czy trzeba będzie czekać.
Dziewczyny czytam Was, jak piszecie o tych mutacjach i zastanawiam sie, czy moge to miec, jesli pierwsza ciaza byla bez problemowa?
@roxie123 @roki1991 ja bym lekow teraz nie brala, tylko postawila na naturalne specyfiki:aloes, acerola, czarny bez, cebula, miod. Kurujcie sie dziewczynki, by przygotować dobrze mieszkanko dla fasolki.
@Marika92 wywoluje Cie drugi raz, odezwij sie kochana. Testowalas?

@Funia90 wiem że jesteś z Asią w 21 tygodniu :) śledzę to forum od ponad 3 miesięcy, ale rzadko się odzywam :) Właśnie znalazłam informacje że femibion ma też metylowe wersje, ale jak Ci genetyczka poradziła ten prenatal uno to też go kupię :D
@roki_1991 ja czekałam od momentu wysłania kurierem z domu do dzisiaj jak przyszły wyniki równe 16 dni

@funia ja juz wiecej nie testowalam. Czekam na @.wiem, ze jutro przyjdzie. Teraz siedze w poczekalni u doktorka. Zibaczymy co mi powie. Mezowi nasienie wyszlo jalowe, a w cewce moczowej to co u mnie gronkowiec, ktory normalnie bytuje na naszej skórze i paciorkowiec ten co u mnie. Zobaczymy co dr powie i czy pozwoli sie starać, czy trzeba będzie czekać.
Dziewczyny czytam Was, jak piszecie o tych mutacjach i zastanawiam sie, czy moge to miec, jesli pierwsza ciaza byla bez problemowa?
@roxie123 @roki1991 ja bym lekow teraz nie brala, tylko postawila na naturalne specyfiki:aloes, acerola, czarny bez, cebula, miod. Kurujcie sie dziewczynki, by przygotować dobrze mieszkanko dla fasolki.
@Marika92 wywoluje Cie drugi raz, odezwij sie kochana. Testowalas?
Przepraszam, trochę miałam pracy w tym tygodniu i na parę dni przyleciał mój chłopak :) ehh nie ma co testować bo już jestem walenie po @.. Chyba muszę odpuścić i wtedy się uda ;) jak na razie praca praca i jeszcze raz praca, chociaż dziś zrobiłam sobie dzień wolny ;) oglądamy mieszkania, chcemy kupić... Najlepiej w tym roku :) może to ruszy coś i zacznie się układać wszystko tak jakbym chciała :) niestety teraz się nie udało, ale muszę wyluzowac i "odpuścić" wtedy na pewno znów się miło zaskocze :)

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Przepraszam, trochę miałam pracy w tym tygodniu i na parę dni przyleciał mój chłopak :) ehh nie ma co testować bo już jestem walenie po @.. Chyba muszę odpuścić i wtedy się uda ;) jak na razie praca praca i jeszcze raz praca, chociaż dziś zrobiłam sobie dzień wolny ;) oglądamy mieszkania, chcemy kupić... Najlepiej w tym roku :) może to ruszy coś i zacznie się układać wszystko tak jakbym chciała :) niestety teraz się nie udało, ale muszę wyluzowac i "odpuścić" wtedy na pewno znów się miło zaskocze :)

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
Marika super plan, moze znasz jakis sposob by wyluzować i dopuścić? Kurcze nie potrafie.:biggrin2: wiadomo, ze mam tez inne sprawy na glowie, ale nie moge przestac myslec o staraniach.:o

reklama
@roki_1991 ja bylam w placowce i za darmo mi pobrali ,w Katowicach[emoji4]wynik byl po 14 dniach[emoji4]

@Frezja_1 ehh glupia ta twoja @[emoji53]

@madzia0902 heh mi nie genetyczka polecila ale ktos tutaj albo sama znalazalam,juz nie pamietam[emoji4]ona tylko zaakceptowala.
Moim zdaniem femibion jest gorszy,ma za duzo innych witamin ,typu c np:/
Kup lepiej ten prenatal,sklad jest lepszy a i cena przy okazji nizsza[emoji4]
Aaa i i nie zdziw sie jak twoj gin nawet nie bedzie wiedzial co to za badanie

@Marika92 zaskoczysz jak tylko organizm bedzie gotowy[emoji5]fajnie ,ze ogladacie mieszkanka[emoji5]

@Frezja_1 wydaje mi sie (na moj rozum) ale moge sie mylic,ze moze tak byc jak jest mutacja w ukladzie heterozygotycznym czyli pojedynczym,a jak jest homozygotyczna to chyba zadna ciaza sie nie uda,bo slyszlam o przypadkach ,ze ktos mial zdrowe dziecko a potem to odkryl.
No i skoro niby 50% populacji to ma to moze dobrze mysle.
Ale wiesz to sa moje domysly,ja lekarzem nie jestem[emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry