reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@roki_1991 Kochanie homocysteina może być w normie , ale to nie wyklucza mikro skrzepów itp ;/ dlatego bierzemy heparynę bo przy mutacjach jednak podejrzenie ,że coś z krzepliwością nie halo . Oczywiście Twoja decyzja czy się zdecydujesz , nie chciałam Ci nic narzucać :)
@madzia0902 nawet jesli homocysteina jest w normie , przy mutacjach każda z nad brała metyle ... po prostu zwykły folik się nie przyswaja a odkłada jako toksyna , więc jakbyś go nie brała wcale ...a jak wiadomo w ciąży kwas foliowy to podstawa :) homocysteina dla starających się i ciężarnych najlepiej między 5-7 mniej jak 5 to jeszcze lepiej :)

@madzia0902 prenatal uno ma metlowana b9(kwas foliowy) i b12 a b6 jest zwykla ale genetyczka powiedziala ,ze ta nie musi byc metylowana[emoji4]
Na mnie witaminki dzialaja i wydaje mi sie,ze spokojnie mozesz je brac,lub zamow te co Roxie Ci polecila,mnostwo dziewczyn na forum je bierze.
Nic sie nie martw ,ja jestem w 21 tyg z ta mutacja[emoji5]pytaj jesli czegos potrzebujesz

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

A długo czekałyscie na wyniki? Wiem że można do domu zamówić, ale u mnie jest ten testdna i jakbym miała robić, to podjadę tam :) tylko nie wiem ile się czeka
Edit: zmiana planów. Z pobraniem z placówce jest 60 zł drożej.... Jednak wolę w domu :p

@funia ja juz wiecej nie testowalam. Czekam na @.wiem, ze jutro przyjdzie. Teraz siedze w poczekalni u doktorka. Zibaczymy co mi powie. Mezowi nasienie wyszlo jalowe, a w cewce moczowej to co u mnie gronkowiec, ktory normalnie bytuje na naszej skórze i paciorkowiec ten co u mnie. Zobaczymy co dr powie i czy pozwoli sie starać, czy trzeba będzie czekać.
Dziewczyny czytam Was, jak piszecie o tych mutacjach i zastanawiam sie, czy moge to miec, jesli pierwsza ciaza byla bez problemowa?
@roxie123 @roki1991 ja bym lekow teraz nie brala, tylko postawila na naturalne specyfiki:aloes, acerola, czarny bez, cebula, miod. Kurujcie sie dziewczynki, by przygotować dobrze mieszkanko dla fasolki.
@Marika92 wywoluje Cie drugi raz, odezwij sie kochana. Testowalas?

@Funia90 wiem że jesteś z Asią w 21 tygodniu :) śledzę to forum od ponad 3 miesięcy, ale rzadko się odzywam :) Właśnie znalazłam informacje że femibion ma też metylowe wersje, ale jak Ci genetyczka poradziła ten prenatal uno to też go kupię :D
@roki_1991 ja czekałam od momentu wysłania kurierem z domu do dzisiaj jak przyszły wyniki równe 16 dni

@funia ja juz wiecej nie testowalam. Czekam na @.wiem, ze jutro przyjdzie. Teraz siedze w poczekalni u doktorka. Zibaczymy co mi powie. Mezowi nasienie wyszlo jalowe, a w cewce moczowej to co u mnie gronkowiec, ktory normalnie bytuje na naszej skórze i paciorkowiec ten co u mnie. Zobaczymy co dr powie i czy pozwoli sie starać, czy trzeba będzie czekać.
Dziewczyny czytam Was, jak piszecie o tych mutacjach i zastanawiam sie, czy moge to miec, jesli pierwsza ciaza byla bez problemowa?
@roxie123 @roki1991 ja bym lekow teraz nie brala, tylko postawila na naturalne specyfiki:aloes, acerola, czarny bez, cebula, miod. Kurujcie sie dziewczynki, by przygotować dobrze mieszkanko dla fasolki.
@Marika92 wywoluje Cie drugi raz, odezwij sie kochana. Testowalas?
Przepraszam, trochę miałam pracy w tym tygodniu i na parę dni przyleciał mój chłopak :) ehh nie ma co testować bo już jestem walenie po @.. Chyba muszę odpuścić i wtedy się uda ;) jak na razie praca praca i jeszcze raz praca, chociaż dziś zrobiłam sobie dzień wolny ;) oglądamy mieszkania, chcemy kupić... Najlepiej w tym roku :) może to ruszy coś i zacznie się układać wszystko tak jakbym chciała :) niestety teraz się nie udało, ale muszę wyluzowac i "odpuścić" wtedy na pewno znów się miło zaskocze :)

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Przepraszam, trochę miałam pracy w tym tygodniu i na parę dni przyleciał mój chłopak :) ehh nie ma co testować bo już jestem walenie po @.. Chyba muszę odpuścić i wtedy się uda ;) jak na razie praca praca i jeszcze raz praca, chociaż dziś zrobiłam sobie dzień wolny ;) oglądamy mieszkania, chcemy kupić... Najlepiej w tym roku :) może to ruszy coś i zacznie się układać wszystko tak jakbym chciała :) niestety teraz się nie udało, ale muszę wyluzowac i "odpuścić" wtedy na pewno znów się miło zaskocze :)

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
Marika super plan, moze znasz jakis sposob by wyluzować i dopuścić? Kurcze nie potrafie.:biggrin2: wiadomo, ze mam tez inne sprawy na glowie, ale nie moge przestac myslec o staraniach.:o

reklama
@roki_1991 ja bylam w placowce i za darmo mi pobrali ,w Katowicach[emoji4]wynik byl po 14 dniach[emoji4]

@Frezja_1 ehh glupia ta twoja @[emoji53]

@madzia0902 heh mi nie genetyczka polecila ale ktos tutaj albo sama znalazalam,juz nie pamietam[emoji4]ona tylko zaakceptowala.
Moim zdaniem femibion jest gorszy,ma za duzo innych witamin ,typu c np:/
Kup lepiej ten prenatal,sklad jest lepszy a i cena przy okazji nizsza[emoji4]
Aaa i i nie zdziw sie jak twoj gin nawet nie bedzie wiedzial co to za badanie

@Marika92 zaskoczysz jak tylko organizm bedzie gotowy[emoji5]fajnie ,ze ogladacie mieszkanka[emoji5]

@Frezja_1 wydaje mi sie (na moj rozum) ale moge sie mylic,ze moze tak byc jak jest mutacja w ukladzie heterozygotycznym czyli pojedynczym,a jak jest homozygotyczna to chyba zadna ciaza sie nie uda,bo slyszlam o przypadkach ,ze ktos mial zdrowe dziecko a potem to odkryl.
No i skoro niby 50% populacji to ma to moze dobrze mysle.
Ale wiesz to sa moje domysly,ja lekarzem nie jestem[emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry