reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dobra czyli na spokojnie powiedzcie teraz jakie badania powinno się zrobić i co zacząć brać, mam iść do lekarza pierwszego kontaktu po tą metylową wersję kwasu? Bo zanim do gina się dopcham to pewnie z 3 tygodnie miną. Kurde dobrze że zrobiłam te badania po pierwszym poronieniu a nie czekałam na kolejne jak to lekarze proponują :O
I te mutacje z automatu zakładają że kolejna ciąża będzie obciążona ryzykiem? I tak z ciekawości to jest jakieś przeciwwskazanie do cesarki czy coś? Pytam tak przyszłościowo bo ja zawsze chciałam rodzić w prywatnym szpitalu a oni przyjmują tylko donoszone i niezagrożone ciąże :/

reklama
@madzia0902 metyle są trudno dostępne w Polsce , raczej lekarz Ci nie przepisze ;/ zamówisz przez neta sobie . Co do cesarki raczej nie ma przeciwwskazań ... z tego co wiem trzeba mieć pod kontrolą ostatni zastrzyk heparyny , ale to już lekarz prowadzący Ci powie
Zwykły kwas foliowy przy mutacji się odkłada a nie przyswaja

@roxie123 a możesz polecić jakąś stronę gdzie zamówić te witaminy? Nigdy nie zamawiałam leków w internecie i trochę dygam żeby mi jakaś trutka nie przyszła :D

Ja biorę takie , kupuję na allegro i jeszcze żyję :D a moja homocysteina spada i ma się super :D z 10 zbiłam do 4 w krótkim czasie :) wiadomo raz się waha raz 4 raz 5 ale to hormony robia swoje :)

Link do: SOLGAR Folian 100 TABLETEK - metafolina 400 UG
Link do: NOW FOODS B12 1000mcg 100tab podjęzykowa methyl
PRZY B 12 ZAWSZE TRZEBA SPRAWDZAĆ ŻEBY PISAŁO METYLOKOBALAMINA :)
Link do: P-5-P WITAMINA B6 koenzymatyczna B-6 20mg SWANSON

@roki_1991 tak to ten test za 330 zł, ja go też robiłam teraz razem z mfifi04. A teraz tak się zastanawiam te mutacje oznaczają że ciąża zawsze skończy się poronieniem czy istnieje opcja że bez brania tych metylowych wersji kwasu, acardów itp donosi się zdrowo ciążę?

dzięki @roxie123 za linki do witaminek, wszędzie jest napisane że działają na prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego to zaraz jeszcze się okaże że ja wcale nie mam nerwicy tylko witamin mi brakuje ahaha :D

Przeczytałam też właśnie że jeżeli homocysteina jest w normie to nie trzeba brać tych metylowych wersji witamin, czyli chyba pierwsze co macie rację że muszę zbadać tą homocysteinę, a poziom kwasu foliowego też zbadać? I może jeszcze coś warto przebadać, jak już mnie będę kuli to za jednym zamachem :D

Ostatnia edycja:
@madzia0902 ja biore witaminy z apteki prenatal uno na starania i pierwszy trymesrt i dzidzi skacze w brzusiu[emoji4]

Ja nie zrobilam po pierwszym poronieniu bo wmawiali mi ,ze to przypadek,po drugim tez probowali ale juz sie nie dalam[emoji4]
Nie wiem czy bez lekow ciaza by sie udala,mi sie dwie nie udaly[emoji29]
Moim zdaniem nawet jak homocysteina jest w normie to trzeba brac metyle bo KWAS FOLIOWY JEST POTRZEBNY DZIECKU a Ty go nie przyswajasz i stad moga byc wady i obumarcie ciazy.
Nie badalam poziomu kwasu,przy mutacji najprawdopodobniej wyjdzie zawyzony.

@roki_1991 nie zawsze jest wysoka,ja mialam wynik ok7 a mutacje mam:/
Ja robilam wlasnie w test dna

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry