reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dzień dobry dziewczynki :)

@Ewarut u mnie też mecz leciał ,tak leciał bo leciał , ale ja zbytnio nie oglądałam , bo nawet nie było na co patrzeć :p nadrabiałam zaległości z sesji zdjęciowych
@zosiak hahaha to dobre :D ale kurde po co gapi komuś w tel , no 0 prywatności :p
@ivvonka mi też się zdarzalo wysłać coś do M , a miało być do kogoś innego , głównie dlatego ,że do niego pisze ciągle , i mam go na górze listy w tel :D przyzwyczajenie
@Funia90 20 tygodni... jeszcze trochę i pokażesz nam zdjęcie Asieńki :* brzusio się zaokrągla , ale i tak jesteś laska :D mała się wtuliła głęboko do ciała mamy , pokaże sie niedługo w całej okazałości :D
@Zaaaneta zgrabniutka jesteś :* niech rośnie brzusio , nie każdej idzie w boczki itd , wszystko zależy od genów :) dobrze ,że wszystko ok , wiem ,że tabletki to nic przyjemnego ... ja biorę całą stertę + zastrzyki ;/
@OneMoreTime hej , fajnie ,że u Ciebie wszystko superowo :) ciesz się macierzyństwem :) buziaki dla szkraba :*
@...Margotka9022... oj tam czym tu się przerażać , jesteś na co dzień sucharkiem , nawet jak wyskoczy Ci brzusiolek , to później śladu po nim nie będzie :) co do noszenia , to idzie zima , więc więcej siedzenia w domu :)

W poniedziałek idę się oglądać - 10dc , ale na nfz to nawet jak za szybko to nic nie tracę .
Dzisiaj u mnie pochmurno , będzie pewnie padać ;/
Zmykam do M do domku , bo on juz działa ... trochę posprzatam coś
Miłego dzionka :*

Funia juz 20 tygodni, kiedy to zlecialo.
To co o fotelikach piszesz to prawda te z kompletow sa takie badziewne, delikatne ze szkoda gadac.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Calineczka24 zgadzam się z @Funia90 odnośnie fotelika. Ważne jest bezpieczeństwo dziecka i fotelik powinien być solidny a te zwykłe z zestawu 3w1 są niestety kiepskie. Ja mam wózek 2w1 i fotelik cybex. Dokupiłam adaptery do wózka chociaż użyłam ich tylko raz bo uważam, że nie powinno się dziecka w tym męczyć. No chyba, że na mega szybkie zakupy.

@Funia90 faktycznie masz malutki brzuszek. Ja w 20 tygodniu miałam bardzo duży już brzuch. Moja koleżanka też wyglądała jak Ty w ciąży:) długo nic nie było widać i nagle piłeczka wyskoczyła. Ale do końca miała malutki, zgrabniutki brzuszek :)

@roxie123 to daj znać koniecznie co tam będzie na usg :)

@roki_1991 juz nie przesadzaj [emoji4]

@...Margotka9022... Ty tez zachowasz figure,przeciez Ty jestes drobniejsza niz ja.
Po prostu w drugiej ciazy brzusio pokazuje sie szybciej[emoji4]jak mialas z Julcia?

@roxie123 czas tak szybko biegnie ,ale szczerze to juz chce styczen[emoji4]
Sprzataj ,sprzataj niech czas ucieka ,jestem ciekawa co na monicie bedzie.
A co ile bedziesz mogla podejsc do niego?
U nas dzis mega zimno:/
@Olasec ja tez zamierzam na dluzsze zakupy przekladac malutka do gondoli,podobno w foteliku jest bardzo niezdrowa pozycja jesli chodzi o spacerowanie z wozkiem.
Ale czesto widze mamy chodzace po galerii czy parku z nosidelkiem:/
Wozek po misiu sobie zostawiliscie?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Zaaaneta pięknie wyglądasz:) ja w ciąży też miałam bakterie i brałam antybiotyk. Będzie dobrze:)
Dziękuję :) najważniejsze że z dzidzia wszystko ok a bynajmniej narazie :) we wtorek pewnie mi przepisze znowu tabletki :/
@OneMoreTime witaj Kochana. Fajnie, że się odezwałaś :) u nas jeszcze smoczek do spania jest i jeszcze nie mam parcia na odstawienie. Nie dawno odpieluchowalam Misia to smoczek poczeka trochę. Misiu też jest ruchliwy ale nie wspina się nigdzie. Na łóżko czy krzesło i tyle. Bardzo dużo mówi i to zdaniami, ostatnio nawet śpiewa już i zaczęliśmy starania o rodzeństwo dla niego ale poroniłam w lipcu. A Wy jak? Mąż dalej za granicą? Kaja będzie mieć młodsze rodzeństwo czy tylko starszego brata?

Dziewczyny, które dziś tańcują na weselu, życzę udanej zabawy:)
@zosiak noo jakbys bardziej poszalala to jeszcze chlopakowi by sie wyobraznia uaktywnila[emoji23]
Pocieszam ,ja od 6.30 nie spie[emoji4]

@ivvonka hahah niespodzianka sie udala[emoji23]ale licza sie checi[emoji5]

@roki_1991 czas bardzo szybko leci,byle do 30 tyg,a potem to juz z gorki[emoji4]
Udanej zabawy na weselu[emoji5]
Baw sie ile wlezie[emoji5]
@mamcia2014 Wam tez udanej zabawy zycze[emoji4]

@Zaaaneta piekny brzusio[emoji7]wow
Cos Ty,dobrze tyjesz,ja to sie martwie czy nie za duzo a mam 3 kilo,a Ty piszesz czy nie za malo[emoji23]a tak ogolnie jak sie czujesz?
Bakterie faktycznie czesto sie w ciazy zdarzaja,dostaniesz jakis lek[emoji4]
Dziękuję :* bo to wina mojej mamy ona mi mówi że za mało tyje że pewnie się odchudzam, a ja jem normalnie ni ale pewnie myślała że będę jak wielorybka hihi:)
Ogólnie czuje się bardzo dobrze :) czasami tylko drzemka mnie łapie w środku dnia ale to norma :) poza tym moje dziecko mi aż tak nie dokucza pewnie myśli że wystarczająco mi da w kość po porodzie więc mnie oszczędza :-D ja nie byłam aniolkiem więc pewnie córka też nie będzie no ale zobaczymy :)
A z bakteria walczę już sama hihi dużo pije żeby często być w toalecie, może trochę je wyplucze, tak logicznie myślę bo tak na prawdę nie wiem czy to pomaga :-D buziaczki dla cb kochana :-*
@OneMoreTime no helol[emoji4]ostatnio myslalam o Tobie[emoji5]
Powodzwnia z odstawianiem smoka[emoji4]

@nafoczka a co u Was?jak zdrowko?[emoji4]

@Calineczka24 wstawaj spioszku[emoji4]
Jesli moge doradzic to kupcie wozek 2w1 a fotelik osobno ,chyba ,ze do wozka dodany bedzie jako 3w1 maxi cosi,cybex albo izi safe.
Inne nie przychodza mi na mysl,a te wozkowe takie tanie to bardziej nosidelka niz fotelik spelniajacy funkcje bezpieczenstwa[emoji4]
Taka moja podpowiedz[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Dzień dobry dziewczynki :)

@Ewarut u mnie też mecz leciał ,tak leciał bo leciał , ale ja zbytnio nie oglądałam , bo nawet nie było na co patrzeć :p nadrabiałam zaległości z sesji zdjęciowych
@zosiak hahaha to dobre :D ale kurde po co gapi komuś w tel , no 0 prywatności :p
@ivvonka mi też się zdarzalo wysłać coś do M , a miało być do kogoś innego , głównie dlatego ,że do niego pisze ciągle , i mam go na górze listy w tel :D przyzwyczajenie
@Funia90 20 tygodni... jeszcze trochę i pokażesz nam zdjęcie Asieńki :* brzusio się zaokrągla , ale i tak jesteś laska :D mała się wtuliła głęboko do ciała mamy , pokaże sie niedługo w całej okazałości :D
@Zaaaneta zgrabniutka jesteś :* niech rośnie brzusio , nie każdej idzie w boczki itd , wszystko zależy od genów :) dobrze ,że wszystko ok , wiem ,że tabletki to nic przyjemnego ... ja biorę całą stertę + zastrzyki ;/
Aż taka zgrabna to nie jestem hehe:) U mnie w rodzinie mama i babcia dziwią się że taka chuda jestem, one to były dwa razy takie haha tak mi tłumacza :-D jeszcze mówią że dziecko glodze :-D mają pomysły, kiedyś było inaczej może tylko smalec jadly hehe. W każdym bądź razie co do nich jadę to wracam z torbami pełnych słoików haha;-D nie ważne że mam obiad na dwa dni ;-) modelki takie ze szok, ale mojej mamy pierwsza wnuczka także jest zaopiekuncza ;-D
Ojej zastrzyków bym się bała :( krew oddać to już dla mnie wyzwanie :( współczuję Ci kochana :/ ale co my możemy jak trzeba to trzeba :(
@OneMoreTime hej , fajnie ,że u Ciebie wszystko superowo :) ciesz się macierzyństwem :) buziaki dla szkraba :*
@...Margotka9022... oj tam czym tu się przerażać , jesteś na co dzień sucharkiem , nawet jak wyskoczy Ci brzusiolek , to później śladu po nim nie będzie :) co do noszenia , to idzie zima , więc więcej siedzenia w domu :)

W poniedziałek idę się oglądać - 10dc , ale na nfz to nawet jak za szybko to nic nie tracę .
Dzisiaj u mnie pochmurno , będzie pewnie padać ;/
Zmykam do M do domku , bo on juz działa ... trochę posprzatam coś
Miłego dzionka :*

@Olasec @Funia90 pójdę w poniedziałek jak coś będzie , to wtedy mówił że 3-4 dni trzeba będzie oglądać , a potem po ow czy pękło . Jak nic nie będzie widział w poniedziałek , bo to 10dc, a ja teraz mam nieregularne długie cykle , to pójdę później znowu . Szczerze nie zamierzam przykładać zbytnio uwagi na to co tam będzie ... bo sexy i tak teraz co drugi dzień cały cykl mam w planie :p nie mam czasu na myślenie ,że dziś owulacja ;) po prostu chce wiedzieć na czym stoję , mieć świadomość, czy ona wg jest i mniej więcej kiedy czy w połowie cyklu czy po 20 dniu ... bo serio zgłupiałam teraz z tym moim cyklem . Zawsze było jak w zegarku , a po tych zabiegach i po ostatniej histeroskopii , do tego leki , i się popierdzieliło we wszystkie strony ;/

Ja czuję się okresowym człowiekiem. Pewnie przyjdzie na dniach. Pasowało by bo w poniedziałek będzie 28 dni od poronienia. Zobaczymy...

@Funia90 poki co M oddał ponownie krew do badań i zobaczymy. Póki co wolałabym nie pisać. Nie wiem czy zdecyduje się na drugie dziecko jeśli się potwierdzi.. Jestem załamana ogólnie

reklama
@AgaB33 oby wyniki u męża były dobre i żebyście mogli działać z dzidzią:)

@Funia90 tak, wózek sobie zostawiłam. W zasadzie wszystko zostawiłam. Parę rzeczy pożyczyłam przyjaciółce ale jak będzie u nas drugie bobo to jej synek wyrośnie z naszego fotelika czy innych gadżetów to mi odda.

Do góry