reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Katarina91, pamiętam jak mojej koleżance w ciąży lekarz przepisał żelazo. A ona ponieważ nie cierpi tabletek i stara się je omijać, postanowiła, że sobie zamiast tego poje wątróbki. Za dwa tyg zrobiła znów badanie, zaniosła i lekarz jej mówi: no teraz bardzo ładnie, podniosło się, proszę dalej tak zażywać. Poczytała więc, w czym to żelazo jeszcze jest i sobie ,,zażywała,,. :) I przyzwoicie jej wychodziły te wyniki. Nie mówię, że ignorować wskazania lekarza, ale można trochę użelaźnić mamamenu.

reklama
@ivvonka Ale z wątróbką trzeba uważać, bo ma dużo witaminy A - a ta w nadmiarze nie jest wskazana. Ja słyszałam o sposobie z jabłkiem nabitym gwoździami - podobno działa, ale na szczęście moja hemoglobina w ciąży była w normie

@Katarina91 No to synek będzie miał wybór wśród forumowych kobietek ;D

@roxie123 bidulo Ty moja[emoji53]przytulam mocno[emoji8]

@roki_1991 ja tez bym sie nie mogla powstrzymac ,jakby lezaly mi pod nosem pysznosci,pewnie nawet jadlabym suchy swiezy chlebek z maslem[emoji7]

@madzia0902 co prawda kolacji w mojej nie jadlam bo pewnie z moim szczesciem bym ja pobrudzila ale zadrzylo mi sie kilka razy ja przymierzac[emoji5]od zawsze mialam postanowienie ,ze nie sprzedam

@zosiak w czerwcu to na pewno w nia nie wskoczysz bo masz byc zafasolkowana[emoji5]

@Calineczka24 super ,ze taka ruchliwa[emoji5]ja wczoraj w aucie dostalam takiego kopa ,ze az na glos powiedzialam ała[emoji23]a to bylo przeslanie:spadaj matka juz do domu i zjedz cos dobrego[emoji4]

@Lido wyrazy wspolczucia[emoji29]

@Ewarut Tobie tez zycze usmiechu na twarzy[emoji5]

@Katarina91 spory synus[emoji5]gratulacje[emoji4]
Czyli chcesz powiedziec ,ze widzialas siurka?
Moja hemoglobina jest na granicy i jak sie nie podniesie to od nastepnego razu tez biore zelazo:/

@ivvonka to samo slyszlam z watrobka co mowi Witch.
A poza tym w watrobie odkladaja sie toksyny,ja w ciazy calkowicie zrezygnowalam[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Funia90 dziekuje:*
Kto nie ma pomyslu na obiad to podsuwam leczo wlasnie wracam ze sklepu z pomodorkami papryczka kielbasa a w domu mam jeszcze cukinie troche zuzyje do lecza a w piatek placki zrobie;) Dziewczynki wczoraj taki opierdziel zebralam w pracy mam takiego goscia ktory nie panuje nad emocjami ale naszczescie ja juz go znam 3 lata to wiem czego moge sie spodziewac. Jitro ostatni dzien praktyk jupii!! jak to szybko zlecialo ale jeszcze procesy musze napisac i indeks oddac:) a dzisiaj na praktykach mialam taki ubaw z pielegniarzem wykonywalam toalety powiem ze byly ome ekspresowe:D

@ivvonka podroby w ciąży sa raczej niewskazane [emoji12] pije sok z buraka, koktajle ze szpinakiem także próbuje tez podbić żelazo [emoji12]

@Funia90 No cos tam faktycznie odstaje, lekarka mi pokazywała i powiedziała, ze raczej chłopiec [emoji12]

Gtatulacje dziewczyny pieknych rosnacych dzidziusiow :)
U nas pogoda do zadka nie podobna, jesien idzie jak nic. Na temperature nie narzekam bo lubie takie 15stopni, wole to niz upaly, juz chyba przeskoczylam na angielska pogode calkowicie... zeby tylko nie padalo.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny Wiktor nockę przespal spokojnie dziś prawie zero kaszlu tylko katar .
Miałam gości na obiedzie wpadam teraz ale nie zdążyłam doczytac wieczorkiem nadrobie .Czas na trening brzucha Wiktor nie ma gorączki ani żadnych sensacji to mogę te 15 minut na ruch poświecić bo jak on jest chory to nic się nie liczy tylko on a nie jest tak źle to matka się trochę zajmie też sobą.
Buziaki :*

@zosiak mmm uwielbiam leczo ,a teraz jeszcze wszystkie produkty sa tanie[emoji5]u mnie dzis ziemniaczki z pieca ,salatka z avokado i jejeczka sadzone[emoji4]

@Katarina91 pewnie na polowkowych bedzie na 100% o ile ladnie sie ulozy[emoji4]
A tak ogolnie jak sie macie?
Mi lekarz pokazywal "ziarneko kawy" wiec mam nadzieje,ze tak juz zostanie[emoji4]

@kari21 w pl tez pogoda ma sie juz popsuc od weekendu:/

@mamcia2014 super ,ze u Wiltorka lepiej[emoji5]a Ty pocwicz i za mnie hehe

Aaaa to takie buty... @witch84 z tym gwozdzianym jabluszkiem najlepsze. Hehe. To od razu i stomatolog sie uraduje.

@Katarina91 nie no jakby miało zaszkodzić to pewnie, że nie.

Aaa co do buraka. Któregoś razu pytam moje przedszkolaki dlaczego trzeba zjadać zupkę buraczkową. A mała Karolcia z super poważną miną: no, żeby kupa była różowa.

reklama
@ivvonka Nie w sensie jabłko z gwoździami zjeść - tylko wieczorem włożyć duży gwóźdź w jabłko, a rano go wyjąć i zjeść jabłko. Wogóle wit. C wskazana jest, bo zwiększa przyswajalność żelaza.

@Funia90 Nie strasz pogodą, bo swoją młodą na plenerowy turniej szachowy na niedzielę zapisałam. Ma wytrzymać jeszcze przez weekend.

Do góry