reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam się po przerwie :) pewnie w tym miesiącu będę mieć ich więcej , albo po prostu będzie mnie mniej :) jestem taka zabiegana ,że masakra ... dla mnie to plus bo zupełnie zapomniałam o wszystkim związanym z zaciążaniem , doktorach , kiedy co jak itd . Oczywiście ciekawość co tam u Was wygrała i musiałam się zmobilizować przeczytać milion stron w tył :D w końcu musze wiedziec co tam u moich koleżanek się dzieje :) u mnie w sumie to tak ... 5dc @ się kończy i dobrze bo mi się tak bzykać chce ,że masakra haha , a M teraz też widze może z godzinę w ciągu dnia bo tez miał busy dni ;/ co tam Wam jeszcze powiem ...dostaliśmy kredycik to wpadłam w zakupowy szał xD problem bo musze z głową podzielić pieniądze a nie ma ich nie wiadomo ile ;/ no i tak sobie oglądam bo sama nie wiem co chce do końca...ciężko się zdecydować . Dzwonię , piszę , zamawiam , tu mi przyjezdzaja kurierzy tu znowu ktos na budowe no i obowiązki inne obiad itd. i to tak , mówie Wam jak się kończy dzień to myślę ,że dalej nic nie załatwione :p
Roczek był super Niunia szczęśliwa < wstawię fotkę na czasie > :) Wg zasypana jestem zdjęciami z sesji i musze je jeszcze obrobić a nie mam kiedy ! ludzie czekają a ja sobie nadgodziny robię po nocy xD Jeszcze problemy z internetami odłączyli mnie od świata ! jak na złość :p
Jak mi się przypomni coś to dopiszę innym razem :D Teraz chcę się odnieść do Was :) przepraszam z góry jeśli kogoś pominę , ale nie jestem w stanie ogarnąć , postaram się :* przytulam Was wszystkie :) Mam taką cichą nadzieję , że troszkę tęskniłyście tak chociaż ciut ciut ? :*** :)

@Funia90 widze , że dzień płaczki miałas kochanie :* ojej...ale ja wiem co to znaczy "samotność " mojego M tez nigdy nie ma... On ciągle to tłumaczy , że wszystko się zmieni kiedy pójdziemy do siebie bo teraz musi robić tu i tu żeby było gdzie iść i mieć święty spokój bo żyjemy teraz tak jak musimy a nie chcemy . Tęsknię za nim , bo mało go widze teraz , ale doceniam tez , bo jest bardzo pracowity i wiem ,że chce dla nas jak najlepiej i jest okrutnie zmęczony jak przychodzi to pada . Wiem ,że kocha , bo jak się rano wtuli, to aż nie chce go puszczać do tej pracy :) ale wiem ,że taka " samotność " potrafi dac w kość . Niebawem będzie Asia i będziesz miała komu poświęcić swój czas :) Mam nadzieję jednak ,że M trochę więcej da Wam swojego czasu , bo ciąża to czas wyjątkowy...i te chwile nie wrócą ...nawet jesli będzie kolejna ciąża to już będzie inna z innym człowieczkiem pod sercem :) a tatuś musi uczestniczyć w rozwoju swojego dzidzi przynajmniej cześciowo :) zawsze możesz się wyżalić ile chcesz nie tu to wiesz gdzie :) buziakuje :*
@hona hm odnośnie tego gościa , to może faktycznie się zauroczył :) no co zrobisz ... musisz jakoś dać mu do zrozumienia ,ze masz szczesliwa rodzine i nie w głowie Ci romanse :)
@zosiak ja tez skończyłam jakis tydzień temu odmawiac kolejna nowenne :) i powiedziałam sobie ,że kolejną zacznę odmawiać jak zajdę w ciążę . Oby Nowy Rok zaczą się dla Ciebie szczęśliwie :* moja suknia leży sobie w pokrowcu była droga bardzo ale moja ... sentyment mam do niej :)
@hajmal coraz bliżej mety :) pięknie :)
@...Margotka9022... całe szczęście że nic Ci się nie stało przy upadku ! faktycznie pechowy dzien miałas
@ivvonka masz zarąbisty styl pisania :) pomyśl o pisaniu książek ::) ale serio :D
@kari21 szanuję Twoje zdanie i to ,że masz własne poglądy masz do tego prawo i nie czuj się gorsza swoją drogą jeszcze wszystkie Twoje poglądy w jednej chwili moga się zmienić :) ...Kochana może spróbuj spojrzeć na wszystko inaczej i w tych swoich ciężkich przeżyciach trudach odnaleźć Boga...
...ja gdybym nie miała Boga w sercu , nie miałabym nadziei to tak tylko moje odczucie , nie musisz brac do siebie oczywiście :) każdy z nas jest inny ...ale ludzie często nawracają się , kiedy życie daje im znaki . A powiedz mi gdzie według Ciebie są teraz dusze Twoich dzieciątek ? ...bo dla na wierzących to wiadomo ciekawi mnie jakie Ty masz na to spojrzenie . Widze że dopadła Cie angielska pogoda ... współczuje , do dzisiaj pamiętam jak przemoczona wracałam do mieszkania i wiatr tak piździł że mało mi głowy nie urwało xD
@Olasec ja jestem zdania , że Bóg słyszy nas wszędzie , tak jak piszesz zawsze możemy się zwrócić ku niebu...oczywiście do kościoła chodzimy po to ., aby zjednoczyć się i we wspólnocie uwielbić Boga w Najświętszym Sakramencie , nie dzielić się na bogatych i biednych tylko tworzyć jedną całość równych sobie ludzi bez podziałów ...z tym ,ze w tych czasach wiadomo nie zawsze jest tak jak powinno , nie każdy ksiądz jest księdzem z powołania i nie każdy mówi z sensem, tak samo jedni idą do kościoła na pokaz inni z przyzwyczajenia a inni z głęboką wiarą . Ja mimo wszystko staram się chodzić w niedziele i święta , nie latam codziennie , bo wiadomo nie jestem zakonnicą ;p
Wiadomo nie zawsze podzielam zdanie obecnego księdza ale on też jest tylko człowiekiem ...apostołowie też nie byli idealni , a to tam na górze będą nas rozliczac więc nie zwracam uwagi na to co tam sobie ktoś powie tylko uczestnicze w mszy po swojemu :) A jak tam mają się sprawy ? :) staranka testowanka ? bo ja się pogubiłam już która kiedy co :) doczytałam ,ze i Ciebie złapał gorszy dzień ... nie łam się ! damy radę kurde ... :*
@Ewarut zobaczysz niebawem zaczniecie staranka i znowu wszystko nabierze sensu :) przy kolejnej ciąży jednak nie mów zbyt szybko synkowi o dzidziusiu będzie już brzuszek .. będzie łatwiej :*
@roki_1991 czyli u Ciebie staranka pełną parą rozumiem :)
@AgaB33 jak u Ciebie się mają sprawy ? :)
@Ania199 piękne wieści !!! :* bd dobrze :)
@Zaaaneta o jesteś :) mówisz , że mała daje kopniaki :) ciesze się bardzo ,że u Was pozytywnie :)
@Calineczka24 no już jestem :D a jak u Was ile to tyg ? bo już nie ogarniam :)
@nafoczka artykuły są bardzo pomocne :) ja nie raz jeszcze skorzystam :)
@mfifi04 kiedy wyniki ?:) wszystko myślę będzie tak jak trzeba :)
@Frezja_1 &&& ja już 3mam kciuki za Twój test :D i dziękuję ... :* nie łamię się , bo już jestem , próbuję się poskładac jak na razie :)
@mamcia2014 @MashaFre zdrówka :* mam nadzieje że już lepiej z dzieciaczkami
@madzia0902 odliczam dni do przeprowadzki :D ojciec jest na 2 tyg... wczoraj nie spił sie az tak ale dał popis głupoty , a ja nie jestem w stanie słuchac takich wywodów , bo mi teraz dużo nie trzeba żeby wyć ... po prostu nie lubie kiedy ktos uważa się za nie wiadomo kogo i o to poszło w sumie powoedziałam co wiedzialam i poszłam ;p
@Lido wyrazy współczucia...
@Katarina91 ale niespodzianka ! synuś będzie :D to nam się rodzynek trafił na forum :) niech rośnie zdrowo :*
@Marika92 czasami cykl się może pochrzanić po poronianiach...ja teraz @ dostałam w 37dc ;/ ale póki nie ma tetsowac możesz w tych tematach nigdy nie wiadomo :)

U mnie ma być do soboty 33 stopnie a w niedziele 16 i deszcz także powodzenia :p idzie jesień...
Ja też ostatnio zaniedbalam grupę bo nie byli mnie wgl @( teraz wchodzę i czytam bo też jestem ciekawa co u innych:)
Masz okazję kochana szaleć skoro początek cyklu :) korzystaj bo w ciąży nie ma się już aż takiej ochoty na seks :) może się to zmieni zobaczę hi hi.
My chcieliśmy kredyt to nie chcieli nam dać haha:) mam swoją działalność i dużo ciężej o kredyt. Mąż pracuje u mnie i lipa:( no ale jakoś daliśmy radę :) ty się zalatalas a ja wzięłam się za szycie ubranek z nudy :)
W takim razie życzę polepszenia internetu hehe i więcej wolnego czasu bo się zalatasz kochana :) pozdrowionka :)

reklama
Roxie zazdroszcze libido moje jest ponizej zera i moze raz na kilka miesiecy cos sie ruszy a tak nie moge powiedziec ze mi sie "chce" praktycznie nigdy [emoji23] mozecie sobie wyobrazic o ile trudniejsze staja sie starania o dziecko.
Co do dusz, dla mnie kazde cialo jest tylko cialem, stanem fizycznym i smierc rowna sie z zaprzestaniem istnienia. Tak samo jak po smierci wszystkich bliskich jak dziadek czy wujek po czlowieku pozostaje jedynie to co w naszych sercach, milosc i pamiec, bol po stracie. Tak samo postrzegam odejscie moich nie narodzonych dzieci. Nie mam postrzegania ze gdzies tam sa, mysle ze to nawet ciezsza mysl niz gdybym wierzyla ze moi bliscy gdzies tam sa szczesliwi, widza mnie, czuwaja nade mna... ale niestety nie jestem w stanie w to uwierzyc. Kiedy sie staram to czuke sie sama ze zoba w nie zgodzie, tak jakbym sama siebie chciala oklamac i oszukac na sile bo serve i rozum krzycza co innego. Mialam wiele okrutnych sytuacji w zyciu i do tej pory mnie to nie nawrocilo... nadal kocham ludzi, staram sie byc dobrym czlowiekiem ale nie potrafie wierzyc w cos wiecej jak to co jest przyziemne.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

@roxie123 ile klepałaś tego posta? :D
Dla mnie bomba bo ja lubie takie posty czytac :)
U Nas 18t3d :) Julka daje znać o sobie ;)

@roki_1991 nawet jakby padało to masz się świetnie bawić ;)

@ivvonka to się nasłuchasz :D nie zaśnij tam tylko :D

@Funia90 a Ty do końca ciąży zamierzasz pracować?
Mi lekarz też pokazywał " ziarenko kawy " :)

@Zaaaneta w koncu się odezwałaś :p rośnijcie zdrowo :)
Dużo już przytyłaś?

@MisiaMonisia no bo już myślałam, że masz tam gdzieś zaznaczone, żeby Twoje posty mi się nie wyświetlały :D

Witam sie z Wami z samego rana ja juz szkropie procesy pielegnacyjne i szykuje sie na praktyki:p dzisiaj ostatni dzien a wiec juz nie dlugo wczasy:) juz mi teraz bedzie lzej bo zakonczylam rok 2 teraz idzie 3 ostatni. Lecza wczoraj ni8e zrobilam pokroilam tylko skladniki bo zostal mi obiadek z wcxoraj a bylo to mieso duszone z sosem to jeszcze kasze ugotowalam i z ogorkiem kiszonym zjadlam
@roxie123 zazdroszcze Ci chopa ze go masz mi to tak libido wzroslo ze chcialabym ale noe mam z kim:p zaczely mi sie w ogole dni plodne i wczoraj normalnie sie ze mnoe lalo nigdy tak nie mialam ze az tyle sluzu bylo ale w ogole przeciez ten cykl byl taki pomylony @spoznila mi sie a przyznam ze mnie takie cos stresuje bardzo.
Ja rowniez wroce do nowenny. Super ze dostalas kredycik to mozesz poszalec z zakupami ja ostatnio zauwazylam ze nie lubie kupowac rzeczy tylko czyscic. My z mezem juzuzbieralismy na leczenie jeszcze planujemy troche kasy odlozyc bo mysle ze w nast roku czekaja nas wydatki narazie chce sie wzmocnic fizycznie tzn sport i zdrowe jedzeniei zero stresu ale jak z tym stresem sobie poradzic hmmm....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@roxie123 u mnie okres się kończy i będziemy działać za niedługo. Ja mam długie cykle więc jeszcze czas na starania ale też na luzie podchodzę do tego. Odstawiłam wiesiołka i biorę tylko kwas foliowy, Wit D, magnez i wapń. Testy owu kupione więc wrzesień jest nasz:)

@zosiak już niedługo będziesz mieć męża to się wyzyjesz:)

@roxie123 witam gorąco, martwilam się o Ciebie. Dobrze że jesteś

Ja czekam na @ a potem zobaczymy ale tak myślę że najpierw kompleksowo się przebadamy z M tak aby zdiagnozować czy jesteśmy zdrowi. Także na spokojnie. Na ten moment orientuje sie jakie badania możemy zrobić tak aby się sytuacja nie powtórzyła.

Córcia zdrowa, ostatni tydzień wakacji. Od poniedziałku do zerówki. Ma 5lat takze rok wcześniej, zobaczymy jak jej będzie szło. W oddziale przedszkolnym byla juz 3 lata i stwierdzili że kolejny będzie się już nudzić. Najwyżej dwa lata w przedszkolu spędzi

Cześć dziewczyny :)
U mnie dzisiaj słoneczko świeci to i samopoczucie dobre :)
Dzisiaj jadę do mami i przy okazji wezmę od niej gazetę z haftami krzyżykowymi bo zamierzam się czymś zająć :p Nudzi mi się w domu, więc zacznę od jakiegoś łatwego i niedużego obrazu :) a czas to tak zabiera, że się w głowie nie mieści, więc nudzić się nie będę.

@Funia90 wózek kupiony?

@AgaB33 to teraz się zaczną badania. Dobrze wiedzieć na czym się stoi :)

@zosiak odpoczniesz w końcu :) Gdzie to się wybierasz na urlop bo chyba coś przegapiłam - albo moja pamięć w ciąży już nie ta :D - wybacz :D

reklama
Do góry