reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Funia90 chcesz to cię przytule? :) brak okresu to zły okres a okres z okresem też zły okres :D

@Calineczka24 hulajnoga hmmm szkoda zębów :) lepiej doby mi dodajcie :)

@Ewarut hmm zimowe wieczory pod kocykiem mmm rozmarzyłam się :) super marzenie- nie do zrealizowania przez najbliższe 3-4 lata :D :D :D

@Frezja_1 póki waga jest bz to jest sytuacja w mierę dobra :)

reklama
@nafoczka Jakby Ci dziewczyny zasponsorowały przedłużenie doby - to bardzo Cię proszę, ale się podziel :D

@mamcia2014 Moja ulubiona owsianka to overnight oats - dajesz do miseczki ok 30-40g płatków owsianych, zalewasz jogurtem i do tego mrożone owoce (najlepiej warstwowo układać). Wieczorem wstawiasz do lodówki, a rano masz pyszną owsiankę - jak nie lubisz zimnej to można podgrzać w mikrofali.

@Funia90 Jak tam dzisiejszy nastrój? Idź do sklepu i kup coś Asieńce - gwarantuję, że humor się poprawi :D

@hona No ile dziewczyn tyle opinii. A mi się wydaje, że chłop próbuje się nieco dowartościować i jak nadarzy się okazja to należy mu wprost powiedzieć, że traktujesz go jak przyjaciela. Ja osobiście nie lubię niedomówień. Być może brakuje mu teraz troszczenia się o kogoś, by poczuć się prawdziwym mężczyzną.

A u nas już nowa wykładzina leży w pokoju dzieciaków. I łóżko piętrowe też skręcone i nawet przetestowane. Dzieci są przeszczęśliwe, a i w końcu przestało śmierdzieć w ich pokoju (no niestety pozasikiwane materace i wykładzina już były nie do doprania). Teraz pozostało poczekać na meble i będzie można gości zapraszać.
A ja się jeszcze wzięłam za pieczenie ciasta (a nie lubię ciast robić) - bo mi lodówka zapełniła się jabłkami. Także zapraszam na deser na szarlotkę, już siedzi w piekarniku :D

Teraz przywitam się formalnie
k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,001_Xq_orig.gif

Chociaż mnie nie ma z Wami aż tak dużo jak kiedyś ale wciąż jestem myślami i nie próżnuję.

Dorzuciłam Wam kilka nowych, wydaje mi się praktycznych tematów, zwłaszcza dla przyszłych mam bo ostatnio tam ich nie było, a że się „powiększamy” to pamiętam o wszystkich. Wiem mniej więcej o co często pytacie wiec i takie tematy wyszukuję

Link do: Babyboomowe porady

jeśli wam się to podoba/przyda i chcecie abym coś wam podsyłała to okażcie zainteresowanie na podesłanym temacie
k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,009_aO_orig.gif

Załączniki

• k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,001_Xq_orig.gif
    k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,001_Xq_orig.gif
    41,6 KB · Wyświetleń: 349
  • k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,009_aO_orig.gif
    k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,009_aO_orig.gif
    67,9 KB · Wyświetleń: 325
Cześć dziewczyny.
@Frezja_1 u mnie trochę lepiej, chociaż jeszcze nie jest idealnie. W przyszłym tygodniu drugie zmiany, więc znowu będzie pewnie dołek.... Ale teraz u nas etap staranek, więc są powody do uśmiechu choć na chwilę :)
Wczoraj też miałam dzień beksy, też się wkurzyłam na swojego, bo zamiast przyjść i siedzieć trochę ze mną, to wolał ze szwagrem siedzieć na polu i pić piwo.... Ale dzisiaj mam nadzieję będzie lepiej ;)
Piszecie tu tak dużo, że jak nie mam z ciągu dnia chwili do czytania, to potem ciężko nadrobić :p

@roxie123 i jak tam samopoczucie z @???

@Funia90 faceci to inny tryb myślowy. Niejedna z nas jest samowystarczalna. I nie daj losie aby M się o tym dowiedział. Faceci muszą mieć poczucie tego że bez nich sobie nie poradzimy. Wtedy są w równowadze. Gorzej jak juz na poważnie jesteśmy delikatne i wymagamy opieki. Czasem ich to przerasta lub robią co mogą nie okazując przy tym uczuć i my myślimy że im nie zależy.
Mój po awanturę że na drugi dzien po poronienia pojechał sobie na trzy dni w delegację.powiedział ze mogłam mu powiedzieć. Wg niego zaraz po nie płakałam przy nim nie zalilam sie nic to myślał że jest ok. A ja właśnie chcialam być twarda i nie obciążać nikogo sob. Potem tak wyszlo

@Calineczka24 no ja często rano wstaje lubię sobie wypić kawę na balkonie z rana tak w samotności to taki mój rytuał że tak powiem .potem robię śniadanie sobie i małemu mleko .

Miałam jeszcze coś odpisać i dziura w umyśle moim się pojawila muszę się cofnąć i edytować

A aaa aaa
Witch kurde tobie miałam odpisać dzięki za pomysł z tą owsianka muszę wyprobowac ;) .

Hej dziewczynki,witam sie niedzielnie

Witch u nas tez remoncik,pokoj sie szykuje dla mlodego.Maz co prawda nie bardzo sie popisal, i wczoraj przyszedl brat,aby mu pomoc,ale juz postep w pracy jest,wiec jest nadzieja,ze niedlugo przeniose wszystkie graty mlodego w jedno miejsce.Co do kolegi to zobacze,jezeli nadarzy sie okazja to powiem,jak sie sprawa przedstawia.Choc on glupi nie jest,wie,ze kocham meza i dziecko .Nie raz wspominalam,ze wiele rzeczy mi w zyciu nie wyszlo,ale maz to mi sie trafil najlepszy na swiecie.Na razie nie robie afery.Moze sytuacja sama sie wkrotce wyklaruje,bo czesc firmy ma byc przenosza w inne miejsce i on,jeszcze tak nieoficjalnie,ma podobniez isc tam.Tylko juz sie zmartwil,ze jak on bedzie mogl nas opuscic.Powiedzialam,ze pewnie zaproponuja mu lepsze stanowisko,wynagrodzenie itd,powiedzial tylko,ze nie o to mu chodzi.Nie drazylam tematu.Ale jest nadzieja,ze zostanie przeniesiony.

Mnie cos jajniki kluja,ale dzis dopiero 10 dc,troche wczesnie na owu,choc moje cykle nie sa takie dlugie,wiec moze??Wczoraj dzialalismy:D a ze mamy chlopca to chcielibysmy celowac w dziewczynke.Wiec dzis pewnie juz nic :p

Pozdrawiam wszystkie serdecznie

reklama
Hej Dziewczyny.
Mój weekend fatalny. Wczoraj poślizgnelam się na podłodze mokrej i upadłam. Na szczęście na tylek a nie brzuch. Nic nie boli, nie plamie wiec jest ok ale upadajac wykrecilam kostkę w stopie i coś naderwalam bo mnie dobę juz boli. A dziś rano przyszła burza, piorun uderzył niecałe 100 metrów od domu i spalilo mi router i telefon stacjonarny. Żyć nie umierać..

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry