reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Nie przychodza mi powiadomienia :( i nie zawsze mi sie udaje wszystko ogarnąć, przepraszam.

U mnie czas leci mam 35 tc, jest lepiej niz na poczatku choc i tak trudno. Chyba przywyklam do leniwcowego stylu zycia, cukrzycy, niedoczynnosci, zastrzykow, toczenia sie, nieprzespanych nocy, zgagi,
itd.
W srode mam wizyte w poradni imunologii i nadkrzepliwosci krwi w Krakowie w zwiazku z mutacjami. Od srody tez zaczynam cotygodniowe ktg w szpitalu. Wstepny termin cc mam na 20 wrzesnia, po drodze jeszcze jedna wizyte na tydzien przed.
Ogolnie chciala bym by byl juz wrzesien. Nie ufam mojemu organizmowi, za czesto mnie zawodzil.
Do szpitala jestem spakowana, dla malutkiej prawie wszystko przygotowane, lekarz wymierzyl jej ostanio 2,4kg. Coraz trudniej przychodzi mi dawac sobie clexan, ale w nim moja nadzieja. :)

Dziewczyny nie ma sie co łamać, trzeba probowac i nie tracic nadzieji :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
@hajmal witaj czyli 20 września nadejdzie godzina zero , no to już niedługo;)
Ja pamiętam jak ja dni odliczalam do porodu .
Dużo zdrówka życzę i szczęśliwego rozwiązania.

Dzień dobry dziewczyny ja się obudziłam po 6 i jakoś nie mogłam spać to wstałam i kawkę sobie zrobiłam.

Za tydzień ślub mojej siostry ciotecznej będę swiadkowa i myślę w co się ubrać to będzie ślub cywilny i chyba założę taka prostą czerwona sukienkę która kupiłam jakoś w zimie.

W tym roku nasza 10 rocznica ślubu matko kiedy to zlecialo .Nie wiem co wymyślić z tej okazji no kompletnie nie mam pomysłu.

A wiecie że jak się postaralismy o Wiktorka to ostania @ mialam właśnie w rocznicę ślubu czyli od tego dnia był termin według miesiączki. Miałam wtedy cicha nadzieję że będzie pozytyw na rocznicę ale dostałam @ za to kolejna już nie przyszła; )

Dzisiaj robię klopsiki w sosie pomidorowym.
A na śniadanie owsianke.

To co idę do kuchni a wam wszystkim miłego dnia życzę :) .

@Olasec ja jestem z tych osob,ktore probuja wyjasniac i rozmaiwac ale on nalezy do tych ,ktore nie sluchaja[emoji53]
Wiele lat walczylam z wieloma jego nawykami,nie udalo sie nic zmienic ,takze zaakceptowalam ale czasem przychodzi dzien ,ze mam dosc.
Glownie u nas chodzi o przyziemne rzeczy.
@mamcia2014 dlatego tez staram sie bym spokojna bo wiem,ze dzidzi na tym etapie czuje jak ja sie smuce ale wczoraj musialam poplakac.
Pewnie tez hormony robia swoje,niestety do konca dnia nie doszlam do siebie ale dzis postaram sie byc grzeczna[emoji5]

@hona hmm coz za dzentelmen z kolegi[emoji5]to brzmialo milo i romantycznie nawet[emoji4]kurcze on na prawde Cie podrywa

@Ewarut faceci na prawde wiele nie rozumieja.
Moj po drugim poronieniu jak bardzo plakalam i nie moglam dojsc do siebie to gdzies z tydzien po powiedzial mi,ze jak tak sie bede zachowywac to on sie zastanowi czy w ogole sie ze mna starac o dziecko [emoji15]szok,nie dosc ,ze nie pomogl to jakbym nie miala silnego charakteru to juz bym pewnie skakala z mostu z desperacji.
Faceci sa z innej planety.
Na pewno sa tez bardziej wyrozumiali,ale kazdy facet ma chyba jakas wade:/
Kobiety tez[emoji4]ale my jestesmy inne

@zosiak wezme sobie do serca rady z ogrodem ale hoho kiedy ja ogrod bede miala narazie to pobojowisko[emoji53]

@hajmal super,ze jestescie juz tak daleko a koncowka chyba kazdej sie ciagnie[emoji53]
Zobaczysz szybciutko zleci[emoji5]
Od clexanu masz juz pewnie sporo zrostow bo nawet ja mam coraz wiecej i z dnia na dzien kazdy zastrzyk boli bardziej[emoji53]ale przezyjemy.
Jaka dawke clexane bierzesz?
Tez corcia[emoji5]ostatnio mamy same dziewuszki na forum hehe[emoji4]
A co do bezsennosci ,hmm ja zawsze bylam spiochem a teraz?klade sie kolo 23 lub polnocy i ok 6 oczy otwarte ,cos czuje ,ze niunia probuje mi ustawiac swoj rytm[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@hona no jak to się mówi, masz branie :) czasem taka sytuacja wydaje się dla nas miła ale ma dłuższą metę granice są cienkie i po co sobie i komuś życie komplikować
@Funia90 dziecinko ♡ ja też w ciąży często płakałam, jakoś juz tak jest z tymi naszymi hormonami. Syarszy syn do tej pory to pamięta. Nie masz męża ale masz nas :) pisz a my na pewno znajdziemy rozwiązanie
@hajmal wow jak ten czas leci, jak wspaniale. A jak się ma @Baslan ?
@mamcia2014 jak twoje fikolki? Ja zawiesiłam broń bo po powrocie do pracy nie mam kiedy, nawet dla was czasu mi brakuje. Czekam na zimowe wieczory i na pewno wroce. A po pracy a to zakupy, potem gotowanie, sprzatanie, czasem jakieś przetwory a mąż póki co do 22 w pracy bo jeździ na 2 zmiane żeby rano być z małym i się mijamy.
Wczoraj była już u nas "ciocia niania" może to rozładuje częściowo napięcie :)
Buziaczki i miłej niedzieli :*

@nafoczka dzieki[emoji5]wiem,ze mam Was [emoji4]wiele Wam zawdzieczam[emoji5]
Baslan pisala ,ze wszytsko w porzasiu u niej i Gabrysi[emoji4]
A cwiczeniami sie nie przejmuj,jak skoncza sie przetwory to akurat bedzie czas,a jak nie to ja Cie na wiosne zmotywuje do dzialania[emoji12]

@roxie123 kochana co u Ciebie?jak tam imprezka?pewnie malpa daje popalic[emoji53]

@zosiak no niestety piekny ogrod wymaga pracy i jesli ktos nie lubi prac w ogrodzie, to nie ma co robic sobie za duzo klopotu, ale niektorych to relaksuje. Ja odkąd mam swoj ogród coraz bardziej lubię w nim pracowac icieszy oko jak cos ładnie wyglada.

@hona moze ten kolega tylko bada teren i tez szuka potwierdzenie swojej atrakcyjności, zwlaszcza ze z zona nie tak. Ja bym wszystko obracala w żart i nie robila z tego nic wielkiego.:biggrin2:

@nafoczka to prawda, ze jak sie do pracy wroci, to ciezko wszystko ogarnąć i miec jeszcze czas dla siebie.;)

U mnie wczoraj byla kolezanka i wypilysmy po.kilka drinkow;) na szczęście moj organizm nie uznaje kaca. Ja mam tylko tak, ze po procentach spac nie moge i rano tez wcześnie sie budze.
Zaraz wstaje, kawka i biorę sie za sniadanko, a później rosol.

@roki_1991 jak samopoczucie? Mam nadzieję, ze lepiej.:)

Dziewczyny ja jak bylam w ciąży, to plakalam nawet na reklamach, normalnie tak mnie wszystko wzruszalo, ze az mi głupio bylo.

@zosiak - przy ogrodzie ogrom pracy , ja posiadam tylko grządki z warzywami. Ale nie przepadam w nich plewić.Ale za to przetwory na zimę uwielbiam robić . Ogólnie gotować piec ciacha :happy::happy:

@hona- Ja bym z Nim żartowała , nie robiła mu nadzieji , ale odpowiadała w żartach...
@nafoczka Ja nie chodzę do pracy a non stop coś jet do zrobienia. Ale w zimowe wieczory odpoczniemy ;)
@Funia90 - masz tu dużo racji, cóż ciężki orzech do zgryźienia ten mój M . Przywykłam do jego humorów , ale czasem zwyczajnie nie daje rady...
On by chciał abym ja była uśmiechnięta nie płakała nie smuciła sie i tym podobne . Ale czy On nie rozumie tego , że we mnie umarło dziecko nie umiem tak po prostu usmiechac się po tym wszystkim bynajmniej na razie ...

@Ewarut oni albo nie rozumieja albo nie chca rozumiec.
Sa przyzwyczajeni ,ze jestesmy silne.
A my walsnie wsparcia potrzebujemy...ehh ciezki okres

reklama
Cześć dziewczynki :)
@Funia90 nie płaczemy bo Asia będzie smutna, że mamusi jest smutno :p
Uszy do góry ;)
@hona ja bym pogadała z kolegą i powiedziała, że go lubisz i szanujesz jak kolegę z pracy i prosisz o to samo z jego strony. :)
@mamcia2014 Ty już od 7 w kuchni? Ja o tej godzinie to się na drugi bok przewracałam :D teraz jeszcze w wyrku leże :D - korzystam póki mogę bo jak się dzidzi urodzi to mam przeczucie, że bede zapałki w oczy wkładać :D
@zosiak praca w ogrodzie to ciężka sprawa, ale jak już oko cieszy gdy sobie wszystko zrobisz ;)
@nafoczka bidulo Ty nasza. Mamuśka w ciągłym biegu :) - kupimy Ci hulajnoge to nie bedziesz taka zabiegana bo podjechac szybciej :D na każdym kursie trochę zaoszczędzisz to się tego nazbiera i nie trzeba do zimy czekac:D

Idę kawa robic ;)
Milusińskiego dnia :*

Do góry