reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Funia90 o masz to trzeba go było przepędzić gdzie pieprz rośnie :) no głowa hm...to tak różnie ;p @ nie ma to jestem nadal zła ;/
@hona weź...nie mów mi nawet :p super ,że staranka rozpoczęte...u mnie widzisz szlak bombki strzelił ... Co do faceta ...hm traktuj go jakby nigdy nic , weź go na pół żartem , w końcu zobaczy ,że traktujesz go jak kolege ....a może po prostu próbuje sie zbliżyć do kogoś zaufanego żeby się wyżalić tylko :) nie wiem ...

Myslałam że padne w tym zakładzie :D najpierw przyszła taka mała z mamą włosy podciąć ...chyba miała wypadek z jakaś lokówką albo czymś takim bo włosy na czubku miała takie sianowate spalone :p i w zakładzie już ją znali to pewnie nie pierwszy raz przycinała i czeka aż odrosną ...ale taka mała z 3 latka pewnie no myślałam ,że padne jak ją zobaczyłam ...pomyślałam miej tu dzieci hahaha nie upilnujesz xD
Później jak już szłam zmywac farbę to pisze do M że tak z pół godzinki i bede gotowa , bo miał mnie zabrać po drodze...to ok siadam do tej myjki na szczęście salon wypasiony to ta myjka wygodna no i przyszedł do mnie taki laluś , młody chłopak tylko widać głowy mył ;p wydaje mi się ,że pedałek po jego zachowaniu i wyglądzie ...ale młody szczyl taki chyba praktykant :D no i dobra ... i coś do mnie mówi swoim piszczącym głosikiem a ja prawie w śmiech :D i myje tą głowe i myyyje i myyyyyyyyyyyyyyyyje i myyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyje Jezu sobie myśle ileż można :D i tak mizia i tak i inaczej...nie powiem bo tam nie drapał mie ani nic , ale ja nie cierpie jak mi ktoś myje głowe :D może niektóre Panie lubię "masaż " głowy ale ja nie...myślałam ,że mnie trafi na tym fotelu ja sie go w końcu pytam grzecznie ... to już kończymy tak ? a on tak tak tylko jeszcze odżywka :D i daaalej myje i płucze i w końcu wyciera te włosy patrze na zegarek 35 minut hahaha sobie pomyślałam tylko koszmar...chyba strasznie brudną głowe musiałam mieć :D no a M czekał i czekał bo to jeszcze podciąć wysuszyć wyprostowac haha :D jak podszedł do mojego M się zapytac czy pan do strzyżenia i tym swoim piskliwym głosem ę ą ...to nawet nie musiałam M tłumaczyć czemu tak długo :D w zasadzie od 13 wyszlam dopiero o 17 30 :D lol
Pomijając to ,że głowe musze dalej umyć i sobie zrobić jutro po swojemu hahahhaahhaah

@hona- również ściskam serdecznie.
A co do kolegi to może podejdź go delikatnie przy kawie... ale wydaje mi sie , że intuicja kobiety nie zawodzi...
Tak jak moja przy drugiej ciąży :(

@Ewarut, rozmowa z psychologiem jest jak najbardziej wskazana, chociażby z tego względu, że jest to osoba, która zna tę naszą poplątaną psychikę jak własną kieszeń, a jednocześnie jest osobą zupełnie z zewnątrz i potrafi naprawdę pomóc.

@Calineczka24, zachowałaś się jak prawdziwa dama, której nie przystoi się wpychać, ale miej się na baczności, bo prawdziwi rycerze są wśród nas...nawet w warzywniaku :)

@Ewelyn, a Ty wiesz, że najlepiej wychodzi jak się wpadnie. Zawsze można też zupełnie niechcący i zupełnie przypadkiem w obliczeniach się pomylić, ;) przecież nie jesteś ekspertem

@Funia90 lepiej jechać w brudnej spódnicy niż stać w czystej i czekać na pomoc drogową lub czyjąś litościwą dłoń, której zwykle nie ma gdy jej potrzeba.

@Ewarut psycholog super sprawa, ja chodzę od jakiś 8 lat bo mam nerwicę lękową, ale po poronieniu pomogła mi się szybko podnieść więc ja polecam, ale co do tego zwolnienia to psycholog Ci nie da, nie ma takich uprawnień bo to nie lekarz, do psychiatry byś musiała iść :)

@roxie123 niestety ale ja tez badalam za wczasu bete i tez mnie to nie pokoilo a i tak mi nie pomogli cp jest to zagrozenie dla zycia czesto po poronieniach :/ mam zachowany jajowod ale niestety nie jest sprawny
@Funia90 @Ewarut dzieki wlasnie tez pomyslalam ze nie wazne jaka pogoda ale zmiana mi sie przyda
Dzisiaj zamowilam sobie brasoletke z agatu juz jedna dostalam ale w londynie podczas wyglupow mi pekla a przywiazalam sie do niej ma jakies dzialanie uspakajajace jesli chodzi o plodnosc to nie wiem czy jest tak jak mowia ale wierze w lecznicze dzialanie kamieni.

@madzia0902 własciwie to Ja zapisałam się do psychiatry. Bo kiedys w jakiejś rozmowie z lekarzem rodzinnym usłyszałam , że teraz pschiatra a psycholog to jedno i to samo . Więc nie wiem. Ale spróbuje. Wiem jedno, potrzebuje rozmowy z kimś kto patrzy na to z boku czy jakkolwiek miałoby to zabrzmieć.

@roxie123 to Ty wytrzymała jesteś. Ja już po 1,5 h u fryzjerki mam dość, ale ona wie i zawsze się wyrabia jak najszybciej się da. Nic jej nie mówiłam wprost, ale kiedyś mnie ponad 2 godz. przytrzymała i jak wstałam to powiedziałam na całą koparę "uff...ale się wysiedziałaaam" Spojrzała się na mnie, a ja już zreflektowałam się, że tak miłe klientki nie mówią i szybko "ale bardzo ładnie wyszło, pani Danusiu". ;)
Ale jest to naprawdę fajna babeczka-fryzjereczka i lubię do niej chodzić, a jak tam jeszcze jest teraz i pani kosmetyczka to staram się zrobić tak, żeby się na czas oczekiwania (jak mi coś tam się wchłania czy barwi) wbić na paznokcie.
A co do masażu, mój kolega do Provosta poszedł to jak mu tam zaczął fryzjer masować głowę (też taki w różowych spodniach, na dwoje szyty) to zasnął w tej myjni.

reklama
Do góry