reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Calineczka24, no nic nie poradzę. No jest. Ja nie spraszałam. Sam przylazł. Nie wiem po kiego grzyba, ale to już niech się sam martwi.

@Frezja_1, Kwiatuszku. Buziacecki.

@roxie123, a ja na przykład czasem to wolałabym być bardziej taka bardziej wrażliwa a nie taki... trzepak. Ty wiesz jakie mi dzieci wyjdą jak pójdą we mnie? Toż ja sobie z nimi nie poradzę. ;)

@Funia90, weź mi coś o tym progesteronie napisz jak możesz, bo mam wrażenie, że ogarniasz temat bardziej. U mnie jeszcze w fazie owulacyjnej to był 7,7 przy normie 0,1-12, przy lutelanej powinien być wyższy, tak? Czyli jak jest norma 1,8-23,9 to mi spada 6,3.

@kari21 no właśnie, chyba bardziej się liczy to pod koniec cyklu.

reklama
@ivvonka powinno sie zbadac najlepiej ok 7dpo.
Ja badalam ok owulacji i mialam ponizej normy.
A generalnie w fazie lutealnej niby w normie sie miescisz no ale jest mniej niz w okolicy owu:/
Ja bym brala duphaston po owu,ale skonsultuj to z ginem.
Kiedy mialas owu,wiesz?
Faza lutealna to tak min 10-12 dni powinna miec zeby dzidzi sie zagniezdzilo.
A jak masz za krotka to klops.
Dla pelnej oceny cyklu podobno powinno sie zbadac w 3dc ,ok owu i 7 dpo.
Ja zbadalam raz i juz wiedzialam,ze jest kiepsko,ale wystaraczyl dupek na to[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziękuję wam za te słowa :* wiem że mogę się tutaj wygadać i że zawsze będziecie wsparciem. Miałam mega doła przez ostatnie dni, w sumie mam dalej, ale mam nadzieję że jakoś to wszystko się ułoży. Wiem że mam męża który mnie bardzo kocha i jesteśmy szczęśliwi, ale wiem też jak bardzo chcemy dzieciątka i brakuje nam go do pełni szczęścia

@roki_1991 rozumiem Cię doskonale ... czasami jest taki dzień ,że się wszystkiego odechciewa i wszystko jest to tyłu zamiast do przodu < np. jak u mnie teraz > ale musimy żyć dalej ...bo nie mamy na nic wpływu :< ważne ,że mamy przy sobie te najbliższe osoby , które walczą razem z nami i mimo naszych słabości dają nam siłę do walki :) przytulam :*

@Funia90 dzięki. Właśnie tak mi się coś tu nie zgadzało_Owulacja wypadała mi (i z tych monitorowanych i obserwowanych) na środek cyklu, czyli 14-15 d.c 28-30 dniowych, więc byłoby ok. Ten cykl tylko jakiś niedorobiony. A tej popatrz, jak na złość nie zaobserwowałam. No nic. Ten za to będzie pod lupą to może coś tam się uda zasiać.

@roxie123, nie zdziwiłabym się :).
Właśnie mi się przypomniało jak wpadłam kiedyś na prześwietny pomysł żeby założyć własne obserwatorium. Otworzyłam sobie okno, usiadłam na parapecie, nogi przełożyłam na zewnątrz. Na parapecie ustawiłam sobie picie i jedzenie jakbym zgłodniała, zrobiłam lunetę z papieru i obserwowałam z czwartego piętra. Mama jak szła ze sklepu i się spojrzała to mało zawału nie dostała. Powiedziała mi później, że chciała krzyknąć, ale się powstrzymała, bo mogłabym wystraszyć się i spaść. Na szczęście wszystko skończyło się dobrze, bo ja, sprytna obserwatorka zauważyłam mamę jak biegła do domu i szybko zlazłam z tego okna, żeby w tyłek czasem nie dostać i jeszcze byłam z siebie bardzo zadowolona, że tak dobrze obserwuję. Nie pamiętam czy w ten tyłek dostałam czy nie, ale obserwatorium zostało definitywnie zamknięte. Więc lepiej żeby dzieci jeśli się pojawią to miały charakter w męża. On jest spokojniejszy, lubi łowić ryby i spać.
O, o wilku mowa, a wilk tuż. Z pracy wraca. Idę włosy poprawić.:)

reklama
Roki Kari rozumiem Was ja też po poronieniu byłam wrakiem człowieka znam to uczucie doskonale nawet myć mi się nie chciało ani się ubrać w łóżku leżalam i płakałam nie wiedziałam wtedy o tym forum a jest tu mega wsparcie .

U mnie była siostra cioteczna zrobiłam kolacje dla mnie wersja light pasta jajeczna z warzywami ale bardzo fajna .

Ćwiczeń dziś nie zrobiłam bo jak mąż wrocil to spal do niedawna a teraz już mi się nie chce ale przelecialam się z torbami z zakupami do domu to miałam marsz z obciążeniem :D

Do góry