reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@kari21 przykro mi.

Macie lasencje mam krotkie bo teraz mialam praktyki wiec musialam obciac zazwyczaj mam dluzsze.

Załączniki

• 1502982205725.jpg
    1502982205725.jpg
    408,1 KB · Wyświetleń: 74
@zosiak, eee...no tak, zdalnie to nie da się. Pazurki nie są kopciuszkowe, nawet ona na balu nie miała takich ładnych.

@Calineczka24, no mieszkają. Niektóre są całkiem miłe i fajne. Ja sama kiedyś przez pięć lat "słoikowałam" jak musiałam się podnieść, życie na nowo układać i potrzebowałam bardzo szybko pracy i jakiegoś wynajętego kąta (daty nie pamiętam dokładnej, ale pamiętam, że w czwartek wysłałam CV, w piątek pojechałam na rozmowę a w poniedziałek miałam już i stancję, i pracę), ale że nie lubię wielkich miast, tłoku, pośpiechu to jak tylko się nadarzyła okazja, prysnęłam w spokojniejsze rejony.

@roxie123, no chyba mało komu w tej szkole nie dokuczali. Ja szkołę wspominam jak zły sen. Nie dość, że często ból brzucha, że aż mózg wykręcało i byłam za każdym razem przekonana, że tak się umiera to jeszcze wyzwiska, opluwanie, rzucanie ogryzkami, jedzeniem...w zależności od inwencji twórczej. A wszystko dlatego, że miałam dość szeroką górną część tułowia, która na wskutek przygniecenia ciężarem ok.pół tony, zdeformowała się. Kości się przemieściły i nie dało rady tego cofnąć. Ktoś jeszcze roztrąbił to w szkole i stałam się kłamczuchą, która zmyśla żeby się usprawiedliwić z wyglądu. Bałam się kanapki w szkole wyciągnąć jak głodna byłam, bo zaraz się zaczynały teksty typu: żarcie cie przygniotło.
Teraz już jest spox. Przestałam rosnąć. W środku się poukładało. Nauczyłam się ćwiczyć, zmniejszyłam te dysproporcje, są lekko widoczne, ogólnie jest naprawdę ok i nie rzuca się to w oczy, ale do szkoły to bym wrócić nie chciała, chociaż nie...wróciłabym i bym im wtłukła. Tym łobuzom jednym.;)

@kari21 bardzo mi przykro. Odpocznij i odetchnij tyle, ile potrzebujesz a ja przytulam Cię mocno.

Witam Was kobietki, czytam Was regularnie od ponad 3 miesięcy ale jakoś tak nie było okazji napisać, więc się przedstawiam teraz :) Mam na imię Magda, mam 30 lat i mieszkam nad naszym Bałtykiem :) 4 maja miałam mieć badania prenatalne (pierwsza ciążą) no i na nich niestety okazało się że w 9 tygodniu i około 5 dniu serduszko przestało bić a ciąża zaczęła zanikać :( co najgorsze że na kontroli byłam w 9t3d i wszystko było ok, widziałam już wykształcające się rączki i nóżki i zaraz po tej wizycie takie nieszczęście :( Pogodziłam się już ze stratą i w miarę doszłam do siebie, od 2 miesięcy mamy zielone światło i staramy się o dzidziusia ale dzisiaj przyszła nieszczęsna @ więc znowu lipa :( Nie wiem ale od 2 miesięcy mój cykl skrócił mi się z 28 na 24 dni :O Boje się że coś się pochrzaniło chociaż czytałam że niby różnica w cyklach do 10 dni jest normą, tu mądre głowy są więc może któraś wie czy się tym martwić? :) To na razie chyba tyle. Witam Was serdecznie i mam nadzieję że mnie przyjmiecie do swojego grona :)

@madzia0902 bardzo mi przykro ja jestem po laparoskopii 5 mies i teraz nie dostalam @ tylko ze u mnie w druga strone powinnam juz dostac i nic ciaza odpada raczej cykl rozregulowany

@zosiak superowe :) tylko do tej niedzieli ??? ojej to faktycznie krótko ale no zawsze coś :)
@madzia0902 witaj :* [*] światełko dla Aniołka ... przykro mi :<
Cykle 24 nie są powodem do zmartwień , czasami tak jest mi się po poronieniach wydłużył cykl i mam co 30 dni @ . Teraz obecnie wyczekuje jej bo robiłam bete i tez nic z tego . Witaj zostań z nami :)
@kari21 poszukaj lekarza , który Cię poprowadzi da leki zabezpieczające... nie wiem co Ci doradzić . Przede wszystkim musisz iść na badanie czy tam w środku wszytko ok .

Wyżaliłam się jeszcze do M i powiedziałam mu ,ze lekarz daje nam 3 cykle a potem nie wiem podglądane cykle albo nie wiadomo co...i ,że chce zajść naturalnie i boję się co będzie . Wygarnęłam ,że musze się odblokowac psychicznie wyrwac gdzieś na chwile zapomnieć . No i powiedział ,że pojedziemy gdzieś tak na 3 dni tylko nie ma czasu nic zorganizować i kazał samej załatwić . Wiadomo nie chce nic za miliony ale chce spędzić z nim czas nie w domu... tak jak doradzałyście . Mieszkam na podkarpaciu i raczej znam okolice ...a na daleki wyjazd się nie szarpniemy bo nie mamy czym ;/ zmieniamy samochód za miesiąc dopiero a tym strach się pchać gdzieś daleko ;/ znacie jakieś fajne miejscówki albo macie jakieś pomysły co tu ogarnąć ? :)

reklama
Super Roxie wypocznijcie i juz nie mowcie o dziecku po prostu skupcie sie na sobie i mezowi tez nic o zadnych owulacjach itp. wybierz termin w poblizu owulki ale jemu cisza o tym;)

Do góry