reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@zosiak ja nawet nie myślę o owulce bo nie wiem kiedy ją mam :D teraz to już wg przestałam obliczac moge liczyć tylko na siebie hah wiem tylko że trzeba jechać 2 tyg po @ . M nigdy nic nie mówię , on zna mój cykl lepiej niż ja sama ... potrafi powiedzieć mi kiedy dostane okres :p

reklama
Okazalo sie ze labolatorium zle badania mi zrobili :/ jutro jade ponownie. Zrobie dodatkowo trombofilie.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

@madzia0902 witaj kochana w naszych skromnych progach. [*] dla Twojego Aniołka. Przykro mi, że Ciebie też to spotkało. Może to skrócenie cyklu to jednorazowe? To była Twoja pierwsza ciąża?

Jednorazowe raczej nie bo dzisiaj dostałam @ i to już 2 raz kiedy cykl trwał 24 dni. Za pierwszym razem myślałam że to plamienie implantacyjne no ale po 2 dniach się rozkręciło na normalny okres. Tak to była moja pierwsza ciąża, tyle dobrego że poronieni było farmakologiczne i nie trzeba było łyżeczkować bo wszystko się samo oczyściło :) A powiedzcie mi powinnam zrobić jakieś badania przy pierwszym poronieniu? Mój ginekolog mówi że nie trzeba, że mam tylko łykać kwas foliowy i zachodzić w drugą ciążę jak gdyby nic się nie stało. Ja mimo wszystko dla swojego spokoju zastanawiam się czy nie zrobić sobie badania na tą mutację MTHFR bo ostatnio się dowiedziałam że co druga kobieta może mieć tą mutację :O więc znając moje szczęście to ją mam :/ Znalazłam takie testy w necie że oni przysyłają do domu, samemu pobiera się wymaz z policzka i im odsyła i do 2 tygodni jest wynik, myślicie że takie test jest wiarygodny?

Okazalo sie ze labolatorium zle badania mi zrobili :/ jutro jade ponownie. Zrobie dodatkowo trombofilie.

No kurde co za lab...teraz powinni za free. Powodzenia [emoji4]

@madzia0902 @Funia90 robiła wymaz [emoji4] powiem tak jedno poronienie nie świadczy ale...jesli czujesz ze powinnaś to zrób na własną rękę zawsze będziesz uświadomiona
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@roxie123 mniej mnie ?[emoji16]hmm pewnie przez ten wyjazd tak sie zlozylo[emoji4]ale nie powiem bo dni mi uciekaja ze wzgledu na robote w domu i prace[emoji4]
Wczoraj pojechalam na budowe ,wzielam miotle i chcaialam podmiesc to moj tesc juz przybiegl i kazal mi sierka skrobac beton z posadzki,odmowilam[emoji12]kuzwa zaraz mi robote znalazl zeby wiertarke podawac,a ja spbie pojechalam pomoczyc stopy w basenie i nic z tego:/
Niektorzy to by mnie na 24 h do roboty zapedzili ,mowie Wam.

Apropo wyzjazdu[emoji4]moze Solina ,tam jest pieknie,sami sie chcemy wybrac a patrzalam na mape i macie tylko 60 km[emoji16]

@zosiak ja licze na to ,ze malpa nadejdzie w niedziele[emoji4]a jak nie to cieszcie sie po prostu swoja obecnoscia[emoji5]
Pazurki przesliczne[emoji7]

@mamcia2014 0,5 kg w tydzien to idealny wynik przy twojej wadze[emoji4]trzymam kciuki

@Marika92 najwazniejsze ,ze Wam to odpowiada bo ja bym nie dala rady[emoji4]
A l4 musialabys odnawiac pewnie co 3-4 tyg no ale to na pewno wiesz [emoji4]

@mififi04 nie znam tego badania:/ wyglada na to ,ze w normie ale nie wiem co to jest a na zespol antyfosfolipidowy skladaja sie :
P/c kardiolipinowe igg i igm

Antykoagulant tocznia

P/c beta-2 glikoproteinie
I wogole to badanie najlepiej jest robic do 6 tyg od poronienia.

@Calineczka24 wsplczuje zgagi ,ja mialam tylko raz w zyciu[emoji4]
Dawaj znac co tam na wizycie[emoji5]

@ivvonka ja teraz kupilam sobie lakier sally hansen ok 20 zl i fajnie sie trzyma i bardzo szybko schnie[emoji4]

Ja jutro znow do Wawy jade...tak,tak nie umiem na tylku usiedziec[emoji23]

@kari21 bardzo mi przykro[emoji29]idz na kontole za jakis tydzien do gina
Tule mocno[emoji17]

@madzia0902 witaj[emoji5]przykro mi z powodu Aniolka[emoji17]
Mi tez skrocily sie cykle po poronieniach,o tyle sie cieszylam ,ze szybciej mialam nowa szanse.
Ale zbadaj hormony na moje oko[emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Nafoczki nie ma to se dodam post pod postem[emoji16]

@madzia0902 ja robilam w test dna za 330 zl [emoji4]polecam[emoji4]
I @mififi04 ty tez nad tym pomysl bo normalnie u mnie w labie by to wyszlo prawie 1000 zl

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@roxie123 no na własną rękę bym musiała bo do ginekologa i tak chodzę prywatnie więc za wszystkie badania płacę z własnej kieszenie, eh nie wiem po co się te ZUSy płaci :D Wiem że jedno poronienie nie świadczy, właśnie wszyscy tak piszą i mówią, no ale w głowie swoje już siedzi i zostaje :( Ale powiem Wam że to jest szok ile ostatnio kobiet porania. W tym roku 5 moich koleżanek zaszło w ciążę z czego 4 poroniły plus ja i jak na razie tylko jednej udaje się utrzymać ciążę. Eh masakra się dzieje :(

@Funia90 no ja właśnie znalazłam taki test za 277 zł, to mówisz że to wiarygodne jak się w domu robi i mogę zamawiać?

Teraz to jest plaga...choroba XXI wieku . Truja nas czymś w jedzeniu albo co...powietrze nie wiem...
Jak ma Cię dręczyc to zrób sobie cały zestaw na trombofilie do tego tarczyce i zespół antyfosfolipidowy , antykoagulant tocznia cytomegalia toksoplazmoza . To tak najczęściej po 2 poronieniach robi się . Możesz zadbac o wymaz na bakterie . No i jak by Ci wyszła mutacja to wtedy homocysteine bo może trzeba brac metyle . Zrobisz jak uważasz [emoji4]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Funia90 czyli jak ostatnie poronienie bylo w kwietniu to nie warto robic trombofili? Ja znalazlam w genesis za 495zl

Do góry