reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja to najlepiej na rower albo orbitrek. Ogólnie do ćwiczeń typu fitness jestem dno totalne. Nie mogę z rytmem dac rady... ale jak juz się zmotywuje to i zestaw ćwiczeń da rade. W czwartek będę już w domu ale jazdy po lekarzach mnie czekają ale juz będę chcieć w czwartek wejść w rytm fit z jedzeniem i do tego ćwiczenia. Potencjalnemu bobo nie zaszkodzi jak mama nie będzie mieć nadwagi. Zdrowie dla dzieci i powodzenie ewentualnej ciąży będzie dobrym motywatorem tak myślę

reklama
  • A to dzisiejszy okaz

Załączniki

• Resized_20170814_120248.jpeg
    Resized_20170814_120248.jpeg
    104,5 KB · Wyświetleń: 64
Aga to moja 5 ciaza. Pierwsza poroniona w 15 tyg, druga syn i zero plamien, trzecia syn i lekkie plamienia ale jeden dzien, czwarta 2 lata temu wlasnie takimi plamieniami ktore sie nasilaly zaczelo sie poronienie i teraz ta ale lekarz badal mnie tydzien temu i dzis do niego dzwonilam i sam powiedzial ze przy tym jak jest ciezka moja syt zdrowotna i ogolnie okologinekologiczna to powinnam byc przygotowana na poronienie przy obecnym nasilajacym sie plamieniu i bolu brzucha. Powoedzial tylko ze jesli bol sie nasili to zrobic bete i wyslac mu wyniki smsem bo moze to byc ciaza pozamaciczna (mam olbrzymie zrosty po ostatnim zabiegu lyzeczkowania)

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

@kari21 ja bałam się lyzeczkowania. W sumie nadal się boję. Ale żyję tym nadzieją że pojadę na usg po urlopie i będzie czysto. U mnie to był 35dc także młoda ciąża. Nawet nie wiedziałam że po tym zrosty mogą być. Ja w grudniu miałam wyrostek wycinany i nie dali mi żadnych zastrzykow... później doczytałam że zrosty mogę mieć
A może będzie dobrze?, nie tracmy nadziei. Ja trzymam kciuki

• @mamcia2014 zapomniałam że wesele mamy w weekend. No to nie będę robić planów które pewno złamie :baffled: gdyby ciąża była to byłoby bez alko a tak to pewnie będzie impreza na 102.bo cała ekipa młodości będzie :-D. No to przekładam start odchudzania na przyszły poniedziałek ale to już ostatecznie

Roxie bety nie sprawdze bo w srode wracam do uk, wyjezdzam o 4 nad ranem wiec tam sobie moge pomazyc, jutro wszystko zamkniete tak ze nie mam jak. Zobacze co sie bedzie dzialo, jak sie krwawienie bedzie rozwijac i najwyzej jesli zostana znow same plamienia to za 2 tyg pujde prywatnie do gin w uk.
Aga ja mialam duzo takich zabiegow. Przy pierwszym poronieniu mialam 3 zabiegi bo sie nic nie oczyszczalo a to byl juz 15tydz, potem zabieg po porodzie syna, i ostatnim razem tez nie dalo sie uniknac bo ciaza sie nie rozwijala a organizm plamil na brazowo przez 2 tygodnie i nic wiecej sie nie ruszalo [emoji22]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

@kari21 masakra...wiem co to znaczy leczyć się w uk i badać i lekarze...wspomnienia mam okropne ;/ 7 lat byłam i o pierwszym poronieniu powiedział i lekarz tam . Teraz juz mieszkamy w Pl i nie wyobrażam sobie nie być pod kontrolą lekarzy dostępem do leków wizyt itd . tam jest koszmar a mieszkałam w Londynie i na gp to szkoda było iść a prywatnej pl klinice płaciłam taką kase ,że głowa mała ;/ także nie wiem co powiedzieć doradzić... jak masz mozliwość zostać i się badać u innych lekarzy to bym została chyba ,że nie masz takiej opcji

reklama
Do góry